Aurinkokausi | Sun season




Armas aurinko on paistellut taas harmaan talven jälkeen ja siitä onkin ollut ihana nauttia. Onpa suloista kun talven pimeys on väistynyt!

Viimeistään tässä vaiheessa ryhdyn käyttämään kasvoilla aurinkovoiteita talven jälkeen. Vielä viileässä keväisessä tuulessa aurinko ei tunnu iholla samalla lailla kuin kesän paahteessa, mutta se onkin juuri pettävää. Tuntuu, ettei aurinko vielä vaikuta, vaikka nyt oi jo polttaa itsensä helposti. Tulevalla Hong Kongin-reissulla hyvä aurinkosuojaus on tietysti myös aivan must juttu! Onneksi Siippakin ymmärtää auringolta suojautumisen päälle ja oma-aloitteisesti hieroo etenkin kaljuun päähänsä suojavoidetta, siinä kun onkin paljon paljasta, helposti kärähtävää pinta-alaa päälaelta niskaan, korvia unohtamatta.



Kasvava määrä tutkimuksia osoittaa, että UV-altistuksen ja ihon ennenaikaisen vanhenemisen välillä on yhteys. Ryppyjä tässä iässä ei voi välttää, mutta niiden ylenmääräiseltä lisääntymiseltä  ja muilta, vakavammiltakin auringon haittavaikutuksilta koetan tietysti suojautua, maksaläikkiä minulla ei lukuun ottamatta kesäisin ylähuulen reunaan ilmestyviä pieniä ärsyttävästi likaläikältä näyttäviä pisamia lukuun ottamatta ole ollut. Liekö syy siinä, että suojaan ihoani? Täytyy vielä muistaa nuo huulen reunatkin suojata hyvin.


Sain apteekkisarja Eucerinilta testiin pari tuotetta. Eucerin Sun Creme Tinted CC SPF 50+* -voide on tehokkaan aurinkosuojan ja sävytetyn päivävoiteen yhdistelmä, joka saa ihon näyttämään välittömästi terveeltä ja kauniin päivettyneeltä, ihan talven kalpea kun en kesällä halua olla. Tämä tuote on reissussa kätevä, kuumassa ilmastossa en halua köyttää paksua meikkiä, kevyt sävyn tasoitus yhdistettynä aurinkosuojaan riittää.


Nopeasti imeytyvät Eucerin Sun Lotion Extra Light SK 30* -aurinkovoide on koostumukseltaan erittäin kevyt, ja se levittäytyi hyvin ja imeytyi kokeiltaessa ihoon välittömästi. Vedenkestävä voide sisältää korkean UV-suojakertoimen, se suojaa ihosoluja vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta.

Joko teillä on aurinkotuotteet käytössä?


*tuotteet saatu testiin blogin kautta


It's time to start ot use sun screen products again. Got some good products for test from Eucerin; Eucerin Sun Creme Tinted CC SPF 50+*  and Eucerin Sun Lotion Extra Light SK 30*. Have already used them in harsh spring sun in Finland, but the true test will come in Hong Kong in few weeks.

*received for test trough blog


 
 


 




4 kommenttia :

  1. Ei ihan vielä käytössä tai toisaalta ollut koko talven, nimittäin cc-aurinkosuojalla. Eucerinilta löytyy monta suosikkia ja ihan lemppari on täsmävoide atooppiselle iholle. En voi lakata suitsuttamasta, koska olen voinut jättää kortisonin vähemmälle.

    Aurinkoa päivään <3

    VastaaPoista
  2. Hei, olen itse alkanut käyttämään myös ihan tavallisia päivävoiteita myös auringossa, varsinkin silloin kun en varsinaisesti ota aurinkoa, vaan pidän hattua päässä tai olen muuten enemmän varjossa. Niissäkin on jo melko hyvin saatavilla korkeitakin kertoimia. Mutta ne ajat ovat tosiaan takana päin, jolloin rusketus piti saada keinolla millä hyvänsä. Toivotaan, että se aurinko pilkahtelisi jo vähän ahkerammin!

    VastaaPoista
  3. Suojaaminen on todella tärkeää ja itse käytän suojavoiteita tavallaan läpi vuoden, koska niin monessa meikkivoiteessa on suoja jo itsessään, mikä on helppoa ja järkevää. Mutta keväällä ja varsinkin kesällä laitan aurinkovoidetta vielä varmuudeksi meikin alle. Nimittäin usein sanotaan, että sitä suojaa tulisi olla riittävästi ja eihän sitä meikkivoidetta kuitenkaan niin paksusti voi laittaa. Nämä Eucerinit ovat olleet usean vuoden ajan meillä käytössä, koska tästä sarjasta löytyy se aurinkoihottuman ehkäisevä voidekin ja sitä tarvitsemme tyttöjen kanssa aina kesän alussa ja varsinkin matkoilla. Näitä uudempia, kasvoille tarkoitettuja tuotteita olen myös kokeillut ja hyviltä tuntuvat:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iän myötä olen viisastunut ja käytän reilusti suojakertoimia. Tuon CC-voiteen lisäksi olen ajatellut käyttää vielä 50-kertoimista suojastickiä jota voi lisäillä vielä päivän mittaan tarpeen mukaan etenkin helposti kärähtäviin nenään ja korviin.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.