Viikon vinkit | Tips of the week










Viikon paras vinkki on suosia suomalaisia (pien)yrityksiä kevään lahjaostoksissa. Yksilöllisen lahjan voi jopa teettää jollei sellaista löydy jo valmiina käsityöläisten valikoimista, liikkeelle kannattaa lähteä siinä tapauksessa ihan heti.

Teetin talvella perimästäni rumasta hopealautasesta rannekorun kälyni miehellä, hopeaseppämestari Heikki Laaksolla. Äskettäin Heikki teki vanhasta kultaisesta rannekorusta sille parin. En tajunnutkaan kuinka hyvin ne sopivat  hänen  miltei 12 vuotta sitten valmistamiensa kihla- ja vihkisormukseni kanssa, kunnes käytin niitä yhdessä.

Sormuksista saankin hyvän aasinsillan kiittää niitä ihania lukijoita, jotka ovat tulleet viime aikoina juttelemaan. Viime viikolla olin sisaryrityksessä auttelemassa asiakaspalvelussa ja asiakas kertoi lukevansa blogiani. Kiitos kauniista kommenteista! Puolitoista kuukautta sitten Stockalla toinen lukija varmistui minun olevan Lumo nähdessään sormukseni, jotka ovat joskus aiemminkin vilahtaneet blogissa. Terveisiä sinnekin, oli kiva jutella!





The best tip of the week is to support the local business especially now when looking for graduation and wedding presents.

Unique products can even be made to order. My sister in law's husband, master silver smith Heikki Laakso has made me the above bangles from my old silver and gold items. They match perfectly to my wedding and engagements bands also made by him.

The rings remind me of few meetings with my readers. One recogniced me from my rings! It's been so lovely to talk with you and hear kind comments!








Olisimmeko me suomalaiset (kaupunkilaiset) vähitellen valmiita ostamaan palveluita sen sijaan, että kaikki tehdään itse? Siivouspalvelut, mökki- ja omakotitalkkarit ovat monelle jo arkipäivää, ostoskassipalveluitakin käyttää jo moni. Ruokalähettipalvelut ovat rantautuneet nyt Suomeenkin, uusimpana niistä Epic Foods, joka toimii hieman eri tavalla kuin kilpailijansa. Epicillä on oma keittiö Tapiolassa, josta ruoan kerrotaan saapuvan asiakkaalle Helsinkiin ja osaan Espoostakin alle puolen tunnin tilauksesta. Saimme kuulla, että yritys on laadukkaan, huippukokkien suunnitteleman ruoan lisäksi erityisesti paneutunut logistiikkaan, jakelun nopeuteen ja ruoan oikeaoppiseen säilytykseen kuljetuksen aikana. Heitin Epicin toimarille kysymyksen ovatko he ajatelleet vanhusten ruokapalveluita, niin epäseksikkäinä kuin niitä pidetäänkin. Kalliin, luokattoman ruoan sijaan laadukasta ruokaa kohtuukustannuksella. Heillä kuulemma on olut jo pilotteja tästä.

Kävin viime viikolla testi-illallisella tutustumassa tarjontaan. Vieraat oli plaseerattu, ruoan kanssa tarjottiin viiniä ja ruoka tarjoiltiin autenttisesti kuljetusrasioista. Söimme v
aaleaa tryffelillä maustettua herkkusienikeittoa, paahdettua miso-marinoitua lohta, sakekastiketta, seesamilla maustettua riisiä sekä paksoi-siitakesienipaistosta ja lopuksi perinteistä pannaria tuorejuustokreemin ja mansikkahillon kera. Annokset olivat mietittyjä, herkullisia, lämmintä ja vihanneksissakin oli mukava purutuntuma. Annosrasioita tuli kieltämättä hieman lentokonefiilis, kotona tai toimistolla ruoan voi halutessaan siirtää lautaselle. Näin varmasti tekisinkin, sillä minulle annoksen ulkonäöllä tarjoiluastioita myöten on merkitystä. En koskaan pizzaakaan syö siitä pahvilaatikosta, vaan aina lautaselta.

Josko minäkin oppisin vähitellen välillä tilailemaan ruokia - aika harvoin sitä tulee tehtyä.



Finns are not very used to use services, we want to do everything by ourselves, buying services feels wrong, our ancestors didn't do it, why should we?! Well, this is now changing, at least in the bigger cities. Use of services is now "acceptable part" of city life.

Got to test the latest food delivery service Epic foods. Their concept with own kitchen and short delivery times is different from other services in the same field. Guests were seated in named places, we drank Riesling, but the food - mushroom soup with truffle,  miso salmon and traditional Finnish pancake with cream cheese creme and strawberry jam - was served from delivery boxes. Everything was delicious, but have to admit boxes gave me sort of aeroplane feeling... At home or in the office I could always move the food on china plates. To me the looks of my meal is quite important, including the plates.



Pantonen vuoden värit 2016  -kaksi tällä kertaa- Serenity ja Rose Quartz julkistettiin jo viime vuoden lopulla, mutta viikon vinkkinä olkoon myös että pastellivärit sopivat erityisen hyvin kevääseen ja kesään. Huomasin vetäessäni vanhat Converset ensi kertaa tänä vuonna jalkaan, että niiden läpässähän ovat nuo vuoden värit.

Pastel colors are especially suitable for spring and summer. I noted my old Converses have as accent colors this year's Pantone colors of the year; Serenity and Rose quartz.











Nuorempana harrastin asuntostalkkausta eli asuntoesittelyjen sunnuntaikierroksia ilman ostoaikeita. Omat asunnot olen kuitenkin ostanut todella nopeasti, ilman sen suurempia kierroksia kun ne oikeat ovat osuneet nopeasti kohdalle. Nykyisen kotimme jopa niin, ettemme olleet vielä edes kodinvaihtoaikeissa.

Nyt kävin taas vähän asuntostalkkauksella, tosin ihan kutsusta. Habitaren ja Asun-lehden huhtikuussa alkaneet yhteistyön merkeissä Helsingin ydinkeskustassa Lönnrotinkatu kolmessa esiteltiin bloggaajille Asun-lehden myyntistailaamaa asuntoa. Ovet auki!-yhteisöllisyys, jakaminen ja sosiaalisuus ovat Habitaren pääteemoina syyskuussa. Muita teemoja ovat lapset ja järjestäminen.

Luvassa on myös kiinnostavia luentoja; mm. New York Timesiin kirjoittava designkriitikko Alice Rawsthorn  poimii suosikkejaan Habitaren tarjonnasta ja kertoo valintojensa taustoja. Hän luennoi myös ilmiöistä, jotka vaikuttavat muotoiluun nyt ja tulevaisuudessa.

Britti-designliike Skandiumin perustajia oleva Magnus Englund pohtii luennollaan miten verkkokauppojen puristuksissa olevaa kivijalkakauppaa pidetään kiinnostavana. Vertti Kivi avaa yleisölle Finnairin projektin, jossa suomalainen suunnittelutoimisto loi kokonaisvaltaisen matkustuskokemuksen lounge-tiloista Airbus A350-lentokoneiden sisustukseen.


Tilailetteko te ruokaa kotiin, köytättekö muita palveluita tai käyttekö asuntonäytöissä ihan huvin vuoksi?







When I was younger, I used to go to see interesting apartments for sale just for fun on open house days. Later I have bought two apartmets in fast schedule, both have been almos the firs ones I've seen when looking  for a new place. Actually we weren't even planning to buy a new apartment when we found our current home. It was just too good to let anyone else to buy.

Lat week I aprtment stalked again, now by invitation. Finnsis interior magazine and Finand's leading interior design and furniture fair Habitare invited bloggers to see a styled apartment for sale in Helsinki city center. At the same time we were told about them main themes -open doors, sharing and social living- and main speakers on Habitare fair held in September.







2 kommenttia :

  1. Ruokaa tilataan kotiin aina välillä. Suositaan oman alueen pienyrittäjää.
    Aivan upeat nuo sinun käsikorusi ovat.
    Kivaa torstaita!

    VastaaPoista
  2. Korut ovat kauniita ja varsinkin juuri hopea ja kulta materiaalina ovat ihan loistavia, kun niitä voi uusio käyttää ja osaavissa käsissä niistä muodostuu kauniita asiaoita :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.