Mehevät aasialaiset lihapullat, mausteinen vihreä curry ja raikas aasialainen varhaiskaalisalaatti nautittiin viikonloppuun aromaattisen ja hedelmäisen, puolikuivan, kymmenissä kilpailuissa palkintoja ja kunniamainintoja saaneen Hardys Nottage Hill Riesling* kanssa. Makumaailmat sopivat erittäin hyvin yhteen.
Vihreä curry
1 sitruunaruoho silputtuna2 limen mehu ja raastettu kuori
2 vihreää chiliä paloina
1 salottisipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä
3 rkl raastettua inkivääriä
1 nippu tuoretta korianteria
1 nippu tuoretta (thai)basilikaa
1 tl korianterin siemeniä jauhettuna
1 tl jeeraa jauhettuna
2 rkl kalakastiketta
1 tl soijakastiketta
0,5 dl sweet chili-kastiketta
2 dl kookosmaitoa
Yhdistä kaikki raaka-aineet ja soseuta sauvasekoittimella. Maista ja lisää mausteita tarpeen mukaan.
Kiehauta kattilassa tai kasarissa ja tarjoa lihapullien kanssa.
Lihapullat
400 g possun jauhelihaa0,5 dl sweet chilikastiketta
½ nippu tuoretta korianteria silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
½ rkl inkivääriraastetta
0,25 dl soijakastiketta
0,25 dl kalakastiketta
0,25 dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 rkl srirachaa tai muuta chilitahnaa
0,5 limen mehu
Sekoita kaikki raaka-aineet hyvin keskenään. Paista pannulla koepulla ja tarkista maku. Muotoile seoksesta n. 15 lihapullaa ja paista 150-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Tarjoa vihreän curryn ja varhaiskaalisalaatin kanssa.
Jos curry tuntuu liian tuliselta, voit lisätä siihen ripauksen sokeria makua pyöristämään.
Aasialainen varhaiskaalisalaatti
½ varhaiskaali suikaloituna
½ punainen paprika kuutioituna
1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
1 dl korianterinlehtiä revittynä
½ punainen chili
½ dl suolapähkinöitä rouhittuna
kastike
1 limen mehu ja raastettu kuori
1 rl seesamiöljyä
1 rl sweet chili-kastiketta
1 tl kalakastiketta
1 tl srirachaa tai muuta chilikastiketta
Sekoita ainekset keskenään, sekoita varhaiskaalisalaatin joukkoon
*viini saatu testiin maahantuojalta
Asian meat balls in green curry with early crop cabbage salad was fresh weekend meal.
Green curry
1 chopped lemongrass
juice and grated peel of two limes
2 green chilies chopped
1 shallot, finely chopped
2 cloves garlic chopped
3 tablespoons grated ginger
1 bunch fresh coriander
1 bunch of fresh (Thai) basil
1 teaspoon ground coriander seeds
1 teaspoon minced jeera
2 tablespoons fish sauce1 teaspoon soy sauce
0,5 dl sweet chili sauce
2 dl coconut milk
Combine all ingredients and puree with a hand blender. Taste and add more seasoning if necessary.Bring to a boil in a saucepan and serve with the meatballs.
When the curry is cooked, if you think it is too spicy, add some more sugar.
Asian cabbage salad
Sliced ½ (early crop) cabbage
½ red bell pepper cut into cubes
1 teaspoon toasted sesame seeds
1 cup coriander leaves, torn
½ red chili
½ cup salted peanutsslightly crushed
dressing
juice and grated peel of 1 lime
1 tablespoon sesame oil
1 tablespoon sweet chili sauce
1 tsp fish sauce
1 tsp Sriracha chili sauce or other hot sauce
Mix all ingredients. Mix dressing in cabbage sald, toss
Ihanan näköinen annos <3
VastaaPoistaKivaa keskiviikkoa!
To die for -resepti...! Aasialaisten reseptien listat näyttävät pitkiltä, mutta kun kerran nuo purkit hommaa, niin aika monta ateriaa niistä saa tehtyä! Kiitos pairing-vinkistä!
VastaaPoista