Elokuun viimeisellä viikolla | On the last week of August

Elokuu vetelee viimeisiään, mutta melko kesäisissä tunnelmissa ollaan tämä viimeinen kokonainen viikko menty.


August is coming to its end, but weather has been quite summery again.










Katselin juuri viimevuotisia kuvia. 52 viikkoa sitten poimin vielä viimeisiä vadelmia yhteen suosikkikakuistani, mutta tänä vuonna vadelmakausi on päättynyt jo joitain viikkoja sitten. Eilinen navakka tuuli ravisteli kotipihan omenia alas puista, kävin poimimassa niitä omenahilloketta varten.


I looked at my photos taken a year ago. At this time I still picked the last raspberries for one of my favorite cakes. This year raspberry season has ended already a few weeks ago. Instead I picked apples for  apple jam.





Podin niitä kuuluja ensimmäisen maailman ongelmia eilen, kun en harmikseni löytänyt wasabirucolaa ruokakaupasta. Sen sijaan ostin kolme valtavaa basilikapuskaa, euron kappale. Ei samaan tarkoitukseen, mutta sain tehtyä  pestoa pakkaseen talven varalle.


I had yesterday those first world problems, could't find wasabi rucola in my food store! Instead I bouth three huge basils, an euro a piece and made pesto to be frozen.










Blondit ovat tänä syksynä aina in! Blondina minä toki tiedän tämän, mutta nyt blondata voi huoletta hyvinkin vaaleaksi, Schwartschkopf  on kehittänyt Fibre flex-ja Fibre force-tuotesarjat vähentämään värjäyksen ja blondauksen  aiheuttamia vaurioita hiusten rakenteessa. Tuotteiden tehtävänä on lisätä hiusten kiiltoa, elastisuutta ja kuntoa.


Blondes are in this fall always, I as an blonde know it, but now it's possible to blonde even lighter without damage. Schwartschkopf has crearted a new Fibre flex and Fibre force series to eliminate hair damages due coloring. Products add shine, elasticity and over all condition.





Tämä blondi pääsee fixaamaan hiuksensa tällä viikolla, viimeksi olin kampaajalla juhannusta ennen.  Katsotaan tuleeko raakavaalennusta vai mitä tällä kertaa tehdään.

Ostin viime viikolla kuvan ponchon. Miksen ole  jo aiemmin ostanut? Aivan loistava loppukesän/alkusyksyn asuste vähän viileisiin keleihin, kun ei vielä haluaisi pukea takkia päälle.

Kävin viime viikolla myös optikolla, epäilin lähinäön romahtaneen. Olin jo uudet pokatkin katsonut valmiiksi, mutta lähinäkö olikin pysynyt miltei samoissa. Kaukovahvuudesta olisi neljänneksen voinut miinuksesta napata pois mutta muutos on niin pieni, ettei optikon mielestä lasien vaihtoon välttämättä ollut tarvetta. Näillä laseilla mennään siis vielä. Ne uudet olisivat olleet miltei saman näköiset.

Olen kerran mennyt myös hammaslääkäriin väittäen hampaassani olevan valtavan kraaterin, ei siinä kuulemma mitään ollut. Vanha paikka kyllä, mutta tukevasti paikallaan... Miten niin luulosairas...



Just few days more, then I'll have my next hair appointmetn.

I bough the poncho int ehe hoto this week. Why haven't I owned one already earlier? Poncho is a perfect accessory for those day when it's a bit chilly, but not really cold yet.

I wen to see optician this week. Though my eyesight had collapsen in the past two years, but it turned out it was almost the same than before. I'll go with the same glasses still for a while.



Kävin Be Basque -aamiaisella joitain päiviä sitten kuulemassa Baskimaan matkailusta ja maistelemassa Pinxtoja, baskien pikkupaloja. Olen Cantabrian työmatkoilla useita vuosia sitten käynyt kaksi kertaa lyhyesti Bilbaossa ja tarkoitus on ollut mennä takaisin lomamatkalle Siipan kanssanäkemään muutakin kuin Guggenheim. Nyt haaveet saivat taas uutta potkua, ehkä ensi keväänä?


There was a "Be Basque" breakfast this week. I've been to Bilbao twice during business trips to Cantabria, but I'd love to go there again for a Holiday. Maybe next spring?




Viimeisenä, mutta ei vähimpänä; tällä viikolla julkistettiin Blog awards 2016-ehdokkaat, 40+ -blogikaverini Marjo ja Souliina ovat ehdolla. Hienoa leidit! Äänestää voit täällä.

Millainen viikko sinulla on ollut?



And last but not least, my blogger colleaguest Marjo and Souliina are nominees in Finnish blog awards 2016! Vote here.

What kind of week have you had?






8 kommenttia :

  1. Omppuja oli täällä meidänkin nurkilla pitkin katuja. Eilinen myrsky oli heitellyt kukkiakin pitkin poikin.
    Poncho on upea! Mietin juuri, että miksi minulla ei ole yhtään ponchoa.
    Kivaa sunnuntaita, täällä aurinko paistaa niin ihanasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poncho on hyvä käytössä, se menee vielä tällaisina syyskuun alun aamuina hyvin takin sijaan.

      Poista
  2. Omenoita on täälläkin poimittu Sauvon farmilta - mutta myös puolukkaa - ja yllättäen törmäsin sellaiseen määrään mustikoita, etten raskinut kaikkea metsään jättää; olivat vielä ihan kiinteitä ja maistuivat mustikalta;)
    Upeaa kesän viimeistä sunnuntaita sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vadelmia poimin paljon tänä(kin) kesänä, mutta mustikkaa en juuri lainkaan. Kunnolla puolukkaan pääsen varmaan vasta lokakuun alussa, jos marjat ovat vielä hyviä silloin.

      Poista
  3. Poncho on upea! Saako olla utelias, mistä löytyi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poncho on Vero Modasta. Siinä on vain hieman villaa joukossa, mutta tuntu ja ulkonäkö on villainen.

      Poista
  4. Ponchot on ihan must syys- ja kevätvaatteita :) Omenoita haluaisin niin syödä kun niitä ihan notkuu puissa mutta allergian takia täytyy vain ihailla niiden punaisia poskia kaukaa.
    Bilbao on ollut haaveissa pitkään. Totta kai Guggenheimin takia mutta myös Baskimaan ruokaherkkujen.
    Kiitos äänestysbuffauksesta :) pelkkä ehdokkuus on jo suuri kunnia!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.