Joululimppua olen leiponut tällä Teresa Välimäen helpolla reseptillä, alun perin taisin löytää sen jonkun lehden nettisivulta. Leipä on erittäin helppo tehdä ja maku sopii erinomaisesti joulupöydän herkkujen kanssa. Ja mikä onkaan ihanampaa kuin jouluyönä hiipiä jääkaapille tekemään kinkku- tai lohivoileipää...
Teresa Välimäen joululimppu
Jätä vuokiin n. neljännes kohoamisvaraa, taikina kohoaa reilusti. Hiivan määrä kuulosti mielestäni hurjalta, mutta kyllä se ihan oikein on.
1 l piimää
100 g hiivaa
2 dl siirappia
3 dl rouhittua ruismallasta
5 dl ruisjauhoja
9 dl vehnäjauhoja
2,5 tl suolaa
1 tl fenkolinsiemeniä
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisä sekaan suola, siirappi, mallas ja jauhot. Sekoita.
Kaada taikina kahteen voideltuun vuokaan ja anna kohota tunti. Paista leipiä 175-asteisessa uunissa n. 1½ h.
A simple bread for Christmas
Teresa Välimäki's Christmas bread
Leave your tins a quarter empty, the dough will rise a lot. Amount of yeast sounded high to me, but it is correct.
1 l buttermilk
100 g of yeast
2 dl dark syrup
5 dl rye flour
9 dl wheat flour
2.5 tsp salt
1 teaspoon fennel seeds
Mix the yeast in lukewarm buttermilk. Add salt mix, syrup, malt and flour. Mix.
Pour the batter into two greased baking tins and leave to rise for an hour. Bake the bread at 175 ° C oven for approx. 1½ h.
Kiva idea leipoa leipä kakkuvuoassa. Näyttää ihanalta!
VastaaPoistaHerkullista sunnuntaita Lumo <3
Kiitos vinkistä! Kaipasinkin juuri uutta leipäohjetta jouluun:)
VastaaPoistaMielettömän hieno idea paistaa leipä rengasvuoassa! Tätä vois kokeilla.
VastaaPoistaOOh tulipa kaunis ja hei uskaltaisinko minäkin, kaupan perusjoululimput on aika kauheaa höttöä. Mukavaa uutta viikkoa Lumo <3
VastaaPoista