Mustaa ja valkoista | Black and white

Tähän aikaan vuodesta joulun runsauden ja värikkyyden jälkeen kaipaan selkeyttä ja vähäeleisyyttä. Mustavalkoinen puhuttelee tähän(kin) aikaan vuodesta.


I crave for simpilicity and monochrome color palette at this time of the year.


aamiainen, smoothiebowl
Aamiaiskulhon sisältö on yleensä aika värikäs, mutta ihan kiireessä saatan syödä vain vähän jugurttia ja mysliä tai siemeniä.

The content of my breakfast bowl is usually quite colorful, but in a hurry I can just grab some yogurt with seeds or granola.


sesonkikukka, kukkakimppu, tulppaani
Vuoden ensimmäiset tulppaanitkin olivat valkoisia. Myöhemmin varmaan ostan vaikka  papukaijatulppaaneita eri värisinä, mutta vuoden alkuun halusin maljakkoon jotain yksinkertaista ja selkeää.

The first tupis of the year are also white, basic tulips.


mustavalkoinen, kulho, astia

Mustavalkoiset kulhot ostin Hongkongin Queen's Roadilta viime keväänä jonkinlaisesta varastomyynnistä. Kotiin tultuani huomasin, että ihan samoja kulhoja oli mm. Stockan kantistarjouksessa! No, meille nämä kulhot ovat aina kivasta matkasta muistuttavat "Honkongin kulhot". Musta sakekaadin toimittaa välillä myös pikku maljakon virkaa.

Black and white bowls I carried home all the way form Hong Kong - just to realize the same bowls are sold also in Finland. Anyhow, they always remind me of a great trip.


Ihonhoito, hoitoöljy, aubrey, kosmetiikka, luomukosmetiikka 
Käytän useimmiten yövoiteen sijaan öljyä. Aubreyn Rosa Mosqueta rose hip seed-luomuruusunmarjaöljy* on hyvin imeytyvä, heleyttävä ja pehmentävä. Lisään kuivimpina pakkaspäivinä myös pisaran öljyä päivävoiteen joukkoon.

I nowadays use oil instead of night cream and on the dryest days add a drop in my day cream as well. Aubrey's Rosa Mosqueta rose hip seed organic oil* absorbs well, softens the skin and helps complexion gloew.

hammasvalkaisu, hammastahna
Ostin viime kesänä purkillisen Warpaint- luontaista valkaisua hampaille. Käytän sitä  kerran viikossa ennen varsinaista hammaspesua sähköhammasharjalla. Mielestäni se pitää hampaat hieman valkoisempina, vaikka toimiikin mielestäni värjäytymiä puhdistaen, ei niinkään hammasta valkaisten. Yksinkertainen pakkaus ilahduttaa, mutta jauhon kanssa saa olla varovainen ettei se leviä joka puolelle.

Puhutteleeko mustavalkoinen monokromaattisuus vai kutsuvatko jo kevään värit?Black warpaint powder I use few times a week to give my teeth extra cleaning.

Are you into monichromatic tones ar already enjoying colorful spring tones?


*Aubreyn öljy saatu testiin blogin kautta
*Aubrey oil received for test
6 kommenttia :

 1. Minä huomaan siirtyväni murrettuihin väreihin joulun kirjavuuden jälkeen. Musta ja valkoinen ovat minulle (muualla kuin vaatteissa) selvästi liian "puhtaita" tarvitsen jotain mukaan rikkomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillähän ei kotona ole todellakaan mitenkään mustavalkoista, mutta yksityiskohteissa huomaan katseeni nyt kiinnittyvän näihin mustiin, valkoisiin ja mustavalkoisiin.

   Poista
 2. Minä olen jo mustavalkoisen kauteni elänyt, ja luulen, että se ei enää tule takaisin muuten kuin astioiden muodossa.
  Ihanaa sunnuntaita ja toivotaan, että mennään sitä kevättä kohti nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin mustavalkoisessa kodissa en osaisi elää eikä meillä tosiaan todellakaan ole mustavalkoista, vaatekaapissakin on onneksi muutakin kuin mustaa ja valkoista, vaikka vaatteiksi helposti nappaankin mustaa. Silti mustavalkoiset yksityiskohdat tuntuvat nyt raikkailta.

   Poista
 3. Musta, valkoinen, harmaa, luonnonvalkoinen ja muut haaleat luonnonvärit.. minun suosikit!
  Kodissa on valkoinen keittiö ja musta työtaso ja Espanjaan remontoidaan ihan valkoinen keittiö, kvartsitasossa kyllä vähän muutakin väriä, pientä hiekanväristä kiveä eli ruskeaa ja harmaata :)
  Väriä saa sitten matoilla, tyynyillä ja tauluilla..

  VastaaPoista
 4. Hyvin kauniita kuvia ja pidän kovasti mustavalkoisistakin jutuista ja kodeista, vaikka omassa kodissa onkin paljon värejä. <3 Kivaa viikkoa Lumo <3

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.