Jokin aika sitten tein pakkaseen pizzan vaihtoehdoksi paistovalmiiksi brooklynilaisen Glasserie-ravintolan reseptillä tehtyä lehteilevää leipää, jota on helppo paistaa pannulla ja syödä maukkaiden höysteiden kanssa. Vaihtoehtoisesti voit käyttää pitaleipää.
I made flaky bread some weeks ago according to Brooklyn's Glasserie restaurant's recipe. Bread dought is easy to freeze and use when a tasty snack or light dinner is needed. You can also use pita breads instead.
Pakkasessa oli myösjääpalamuottiin pakastamaani minttupestoa, jota sekoitin turkkilaisen jugurtin joukkoon. Sekoittelin myös aromaattisen paprikaöljyn leivän kanssa tarjottavaksi.
Paistoin lisäksi Risentan falafel-tyyppisiä kikhernepyöryköitä*, jotka valmistuivat vartissa uunissa. Jauhemainen luomupapu-viljaseos sekoitetaan veteen, muotoillaan pyöryköiksi paistamalla pannulla, uunissa tai grillissä.
Annoksen kanssa maistuu paprikaöljy.
Paprikaöljy
½ oliiviöljyä
1 tl chilihiutaleita
½ tl paprikajauhettau
½ tl savupaprikaa
1/8 tl jeeraa eli intiankuminaa
Yhdistä kattilassa öljy, paprikajauheet, chili ja jeera. Kuumenna keskilämmölle minuutiksi. Tarjoile lehteilevän leivän, turkkilaisen jugurtin ja minttupeston kera.
Onko sinulla jotain ruokia tai raaka-aineita, joita pidät aina varalla kun aika tai innostus ei riitä?
Onko sinulla jotain ruokia tai raaka-aineita, joita pidät aina varalla kun aika tai innostus ei riitä?
*tuotenäyte testiin
I also had mint pesto in freezer, which I mixed with Turkish yoghurt. Additionally I prepared an aromatic paprika oil to serve with bread and falafels* from an easy to use mix by Risenta.
Paprika oil
1/2 dl olive oil
1 tbsp of chili flakes
1/2 tsp of paprika
1/2 tsp smoke paprika
1/8 tsp of ground cumin
Combine oil, chili flakes, paprikas and ground cumin in a sauce pot. Heat over medium heat, and cook for min. Turn off the heat and set aside.
*product sample for testing
Tui peston pakastaminen onkin hyvä idea.
VastaaPoistaHerkullisen näköistä ruokaa olet taas loihtinut.
Mukavaa torstaita Lumo ❤️
Pakastan aina talven varaksi reilusti pestoa niiden kuukausien varalle kun basilikapuskat ovat onnettoman ruipeloita ja harvalehtisiä
PoistaVoihan että tuli nälkä - ja ekopaaston takia pastat ja pitaleivät on nyt pannassa 7 viikkoa;)
VastaaPoistaOlet kylä aika sissi, mutta kyllä ekopaastollakin varmasti löytää ne sopivat ruoat.
PoistaOmnom, niin ihanan näköistä! 😀
VastaaPoistaMieletön toi lehtevän leivän resepti, kiitos yksityiskohtaisista vaihekuvista, aukeaa niin paljon helpommin idis!
VastaaPoista