Jokin aika sitten tein pakkaseen pizzan vaihtoehdoksi paistovalmiiksi brooklynilaisen Glasserie-ravintolan reseptillä tehtyä lehteilevää leipää, jota on helppo paistaa pannulla ja syödä maukkaiden höysteiden kanssa. Vaihtoehtoisesti voit käyttää pitaleipää.
I made flaky bread some weeks ago according to Brooklyn's Glasserie restaurant's recipe. Bread dought is easy to freeze and use when a tasty snack or light dinner is needed. You can also use pita breads instead.
Paistoin lisäksi Risentan falafel-tyyppisiä kikhernepyöryköitä*, jotka valmistuivat vartissa uunissa. Jauhemainen luomupapu-viljaseos sekoitetaan veteen, muotoillaan pyöryköiksi paistamalla pannulla, uunissa tai grillissä.
Annoksen kanssa maistuu paprikaöljy.
Paprikaöljy
½ oliiviöljyä
1 tl chilihiutaleita
½ tl paprikajauhettau
½ tl savupaprikaa
1/8 tl jeeraa eli intiankuminaa
Yhdistä kattilassa öljy, paprikajauheet, chili ja jeera. Kuumenna keskilämmölle minuutiksi. Tarjoile lehteilevän leivän, turkkilaisen jugurtin ja minttupeston kera.
Onko sinulla jotain ruokia tai raaka-aineita, joita pidät aina varalla kun aika tai innostus ei riitä?
Onko sinulla jotain ruokia tai raaka-aineita, joita pidät aina varalla kun aika tai innostus ei riitä?
*tuotenäyte testiin
I also had mint pesto in freezer, which I mixed with Turkish yoghurt. Additionally I prepared an aromatic paprika oil to serve with bread and falafels* from an easy to use mix by Risenta.
Paprika oil
1/2 dl olive oil
1 tbsp of chili flakes
1/2 tsp of paprika
1/2 tsp smoke paprika
1/8 tsp of ground cumin
Combine oil, chili flakes, paprikas and ground cumin in a sauce pot. Heat over medium heat, and cook for min. Turn off the heat and set aside.
*product sample for testing
Tui peston pakastaminen onkin hyvä idea.
VastaaPoistaHerkullisen näköistä ruokaa olet taas loihtinut.
Mukavaa torstaita Lumo ❤️
Pakastan aina talven varaksi reilusti pestoa niiden kuukausien varalle kun basilikapuskat ovat onnettoman ruipeloita ja harvalehtisiä
PoistaVoihan että tuli nälkä - ja ekopaaston takia pastat ja pitaleivät on nyt pannassa 7 viikkoa;)
VastaaPoistaOlet kylä aika sissi, mutta kyllä ekopaastollakin varmasti löytää ne sopivat ruoat.
PoistaOmnom, niin ihanan näköistä! 😀
VastaaPoistaMieletön toi lehtevän leivän resepti, kiitos yksityiskohtaisista vaihekuvista, aukeaa niin paljon helpommin idis!
VastaaPoista