Viime viikolla osallistuin 23 h ruokamatkalle Turun ja Tukholman välillä liikennöivälle Silja Linen Baltic Princessille ja pääsin tutustumaan laivan uudistettuihin ravintoloihin.
Mukana matkalla oli mm. joukko bloggajia; Beach house kitchen, Minäkö keski-ikäinen, Tinskun keittiössä, Tuula's life, Souliina sekä Hannan soppa. Matkalaisia luotsasivat Tallink Siljan Head of restaurant services Matti Jämsén sekä Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd.
Testasimme ensimmäisenä iltana laivalle juuri avautuneen, Helsingin reitiltä tutun italialaisen ravintola Tavolàtan. Vaikka Siljan Tàvolata-ravintoloiden listat ovatkin melko yhteneväisiä, Baltic Princessin Tàvolatassa on Helsingin reitistä poiketen myös aito pizzauuni.
Maistelimme annoksia jakaen suurimman osan listan ruoista; antipastoa, carpacciota parmesan-aiolilla, tomaatti-mozzarellasalaattia, pastaa, pizzaa... Oi, mitä makuja eikä tullut ruokakateutta kun kaikkea pääsi maistamaan! Ravintolassa suositellaan muutenkin jakamaan annoksia seurueen kesken. Ja kaikkea tietysti kuvattiin ruokailun lomassa hartaasti. Onneksi istuimme ravintolan perällä omassa rauhassamme, emmekä häirinneet kuvailuillamme ja raikuvalla naurullamme muita ruokailijoita.
Moni asiakas valitsee listalta herkullisen, mutta vähän "turvallisemman" Tàvolata-pizzan, kokeilunhaluiset tilaavat vaikkapa Scandinavia-pizzan, jossa on siianmätiä, punasipulia, tilliä ja creme fraichea. Itse ihastuin pizzaan, jossa oli viikunaa, vuohenjuustoa ja pinjansiemeniä.
Pääpuheenaihe oli tietysti kaikki ruokaan liittyvä. Puhuimme pitkään mm. laivan yöruokatarjonnasta ja ideoimme erilaisia vitsikkäästi nimettyjä annoksia. Yöllä(kin) ruoka tekee hyvin kauppansa. Tuskinpa kukaan seurueestamme jaksoi kuitenkaan käydä tuon herkuttelun jälkeen yöruokaa hakemassa!
I attended on a 23 h foodie trip on Silja Line's Baltic princess cruising between Turku and Stockholm, Sweden.
A new Italian restaurant Tavolata had just opened at the ship. A real Italian pizza oven is the speciality of this restaurant. Besides other dishes here are plenty of pizza options on the menu. One of the most special is a Scandinavian pizza with tomato sauce, roe of white fish, red onion, dill and crème fraîche, but we tasted trough most of the menu during the night!
Seuraavana aamuna nautimme laivalla upean aamiaisbrunssin. Rennolla risteilyllä nukkuu mielellään pitkään ja normaali aamiaistarjoilu voi silloin loppua liian aikaisin. Jos laivalla nukkuu ohi aamiaisajan, puoleen päivään asti voi nautiskella ylellisestä brunssista Happy Lobsterissa. Muistakaa kuitenkin, että laivalla ollaan koko ajan Suomen ajassa, mutta kännykän kellot kääntyvät yleensä automaattisesti Ruotsin aikaan aamuyöllä. Voi muuten käydä kuten yhdellekin bloggaajalle, jota alettiin huhuilla brunssille Ruotsin aikaan kymmenen maissa. Ihmettelin pöytään saapuessani kun kaikki muut olivat puoli tuntia etuajassa kunnes vilkaisin rannekelloa... Olinkin itse puoli tuntia myöhässä!
Brunssilla tarjolla on mm. hedelmiä, smoothieita ja leipäkori leikkeleineen yhdessä jaettavaksi. Kolmesta vaihtoehdosta valittava lämmin ruoka tarjoillaan pöytiin -listalla on aina myös kasvisvaihtoehto. Nieriäannokseni oli rapeine nahkoineen ja mehevine lihoineen herkullinen ja juuri sopivan kokoinenkin. Juomaksi on tarjolla mehuja, kuohuviiniä ja erikoiskahveja. Hyvällä aamiaisella haluankin aina juoda laten tai cafe au laitin, lempeä maitokahvi kruunaa aamiaiseni. Ja totta kai brunssilla on runsas jälkiruokavalikoimakin.
Brunch and late lunch we had at Happy Lobster restaurant.
When you are on a reaxing cruise, normal breakfast time can be too early. There is a luxurious bruch served at Happy Lobster from 10.30 till noon.
Besides bread baskets and cold cuts there are smoothies, fruits, sparkling wine and special coffees. Warm dishes are served to the table and of course there is a generous dessert table.
Brunssin jälkeen laivan keittiöpäällikkö kierrätti meitä keittiöissä asianmukaisesti suoja-asuissa. Kuljimme näissä kierroksen myös julkisissa tiloissa ja herätimme asuissamme tietysti huvittunutta huomiota.
We also visited kitchens, of course appropriately geared.
Vierailimme myös komentosillalla, josta avautuivat upeat saaristomaisemat. Kapteeni kertoi saariston olevan avovesiä mielenkiintoisempi paikka ajaa laivaa; tuulisella, kapeikkoisella ja vilkkaasti liikennöidyllä reitillä saa pistää kaiken osaamisensa peliin. Aikakin tuntuu kulkevan saaristoreitillä nopeammin kuin avomerellä.
We also visited on the bridge to see how the ship was steered.
Varsinaiseksi alkuruoaksi otin maukkaan puolikkaan hummerin limeaiolin ja Rhode Island -kastikkeen kanssa ja pääruoaksi muhevia jättikatkarapuja valkosipulin, lämpimän vihannessalaatin ja korianterivinaigreten kera. Ihastuin tuon oranssin sävyisen ravunpyrstöannoksen ja turkoosin lautasen värikomboon, eikös olekin näyttävä! Maun lisäksi arvostan myös silmänruokaa. Täytyy metsästää vastaavanlainen syvän sävyinen lautanen kotikeittiönkin ruokakuviin.
Matti kävi lopuksi tekemässä meille itse tekemässä improvisoiden jälkiruoat laivan keittiössä. Juuri näitä nauttimiamme Bocuse d’Or-kisassa kilpailleen kokin jälkkäreitä ei valitettavasti ole listalla.
Laivalla on kokeilemiemme ravintoloiden lisäksi myös pihviravintola, pianobaari, kahvila ja tietysti suosittu buffa. Erilaisia makumaailmoja löytyy siis kattavasti.
Olipa mahtava ja hyvin järjestetty makumatka! Reissun jälkeenkin olemme keskenämme hehkutelleet makukokemuksia ja koko matkan vallinnutta hauskaa tunnelmaa.
Seuraava risteily onkin jo muutaman viikon päästä. Voitin Tallinkin somevaikuttajatapahtumassa joulun alla järjestetyn arvonnan pääpalkinnon eli risteilyn kahdelle ruokailuineen ja vien Siipan kanssani Tukholmaan Silja Symphonylla. Bon Vivantin lisäksi syömme myös Távolatassa. Niin monta suosikkia löytyi tuolta listalta, että annosten valinta voi olla vaikeaa. Onneksi voimme jakaa annoksia.
*Matka toteutettiin yhdessä Tallink Siljan kanssa
Katso kaikki Tukholma-aiheiset postaukset tai kaikki matkapostaukset
Our trip ended for the late lunch at renowed Happy Lobster seafood restaurant.
The chef designs the menu based on the day's catch, which means that some of the courses on the menu change daily. The generous seafood platter is Happy Lobster's most popular dish, we shared few of them. For the first course I took half a lobster and scampi for main course. Our host, Bocuse d'Or candidate Matti made us special desserts for a sweet end of the cruise.
What a trip, plenty of food, tasty dishes and superior company.
*Trip executed in collaboration with Tallink Silja
Ja herkuttelu jatkukoon... totesinkin jo aiemmin eräässä postauksessa saaneeni varmaan 5 kiloa lisää näistä teidän kuvista :D. Ihanaista tulevaa risteilyä sinulle ja armaallesi <3.
VastaaPoistaEn uskaltanut hypätä vaa'alle heti risteilyn jälkeen, sen verran tauotta vuorokauden sisään syötiin...
PoistaOlipa se risteily! Herkkua ja hemmottelua kerrakseen. Ja loistavaa seuraa!
VastaaPoistaIhana illallinen, loistava aamiaisbrunssi sekä maistuva kala- ja äyriäisvati vielä lounaalla.
Uskomaton makumatka! Kiitos valloittavasta seurastasi!
Mukavaa viikkoa, Tuuli!
Oli todella upea risteily, niin ruoan kuin seuran puolestakin!
PoistaTiedätkö on ihan megaikävä meidän kööriä, meillä oli niin kiva jengi, mahtavaa ruokaa ja koko reissu oli vaan niin rento ja huippu. <3 Oot kyllä tosi kuvauksellinen, että onnistut näyttämään noin kauniilta tuo tötsä päässä <3
VastaaPoistaOli huippukiva jengi! Mulla on se mun muikea ilmeeni, mutta siihen kuuluun kyllä aina vähän tuollainen "peura ajovaloissa"-katse...
PoistaJos oli meillä ihana reissu niin on ollut kyllä teilläkin 😊
VastaaPoistaMeillä ei edes keinuttanut, vaan saariston suojassa oli todella tyyntä.
PoistaAivan ihana herkkuristeily. Minusta oli kiva, että pääsitte myös tutustumaan keittiöön. Seurakin on ollut ihan ykköstä!
VastaaPoistaKeittiöissä oli kiva käydä ja kuulla kuinka paljon ruokaa kuluu, mitä syödään messissä ja kuinka kaikki sujuu.
PoistaNoiden saariston maisemienkin vuoksi risteily Turusta Tukholmaan on niin mielenkiintoinen : ) Upeata toista reissua Siipan kanssa, varmaan koette ihania makuelämyksiä!
VastaaPoistaOdotetaan sitäkin risteilyä herkkuruokineen!
PoistaMulle tuli jo melkein ähky noita kuvia katsellessa! Ihania herkkuja.
VastaaPoistaOvat tainneet risteilyt muuttua siitä, kun itse olen viimeksi ollut paatilla. Tätä on kyllä itsekin vaikea uskoa, mutta siitä on varmaan kohta ainakin 25 vuotta. Oonko mä vanha?
Laivat ja risteilyt ovat aika lailla muuttuneet sitten nuoruuden huomattavasti ylellisemmiksi. Vaihtoehtojakin on vaikka kuinka paljon.
Poista