Muutama viikko sitten osti Hakaniemen etnokaupoista ison pussin pakastettuja jättikatkaravun pyrstöjä. Olemme syöneet katkarapupastaa, -risottoa ja tällaista kulhoruokaa, johon myöskin tuli jättikatkaravun pyrstöjä. Vielä on pyrstöjä pakkasessa on jäljelläkin pariin ruokaan.
Pasta ja risotto olivat italialaisittain valmistettuja, mutta nopeasti valmistuvaan kulhoon halusin Aasian makuja. Kotona oli mausteita, mango, porkkana, puolikas kurkku ja jasmiiniriisiä. Kaupasta haettiin vielä thaibasilikaa ja korianteria.
Aasialainen jättikatkaravunpyrstökulho kahdelle
1½ dl jasmiiniriisiä
1 porkkana
½ kurkku
1 mango
kourallinen (thai)basilikan lehtiä
kourallinen korianterin lehtiä
10 jättikatkaravun pyrstöä kuorittuna
1 tl soijaa
1 tl kalakastiketta
1 tl raastettua inkivääriä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
öljyä paistamiseen
soijaa ja sweet chili saucea tarjoiluun
Sekoita soija, kalakastike, inkivääri, valkosipulinkynsi ja 1 rl öljyä, marinoi katkaravunpyrstöjä seoksessa ½ h. Aillä aikaa suikaloi julinenneraudalla tai veitsellä porkkana ja kurkku, kuori ja kuutioi mango. Keitä riisi ohjeen mukaan.
Paista katkaravut korkealla lämmöllä öljytilkassa muutama minuutti per puoli niin että ne ruskistuvat hieman. Älä kuitenkaan pasta liian kauan, muuten ravunpyrstöt muuttuva sitkeiksi.
Lusikoi riisi kulhoon, asettele muut ainekset riisin päälle. Tarjoa soijakastikkeen ja sweet chili saucen kera.
Few weeks ago I bought from an Asian grocery store a big bag of frozen shrimps. We have been eating shrimp in pasta and risotto and in this Asian style bowl, but there are still some left in the freeze.
A juicy, sweet mango inspired me to add Asian flavors in the shrimp marinade.
Upean värikäs annos.
VastaaPoistaMukavaa tiistaita Lumo ❤️
Väri on puoli ruokaa!
PoistaOih nam, jättikatkaravut on mun suurinta herkkua, harmi vaan, että ne ovat melkoisen kalliita, etnisistä kaupoista olen saanut joskus edullisesti. Niin kauniit kuvat taas sulla <3, melkein järsin kuvaruutua. Btw mulla noista ravuista postaus nimella herkulliset jättikatkaravunpyrstöt ja viherpippuria, käy kurkkaa ja suosittelen kokeilemaan :). Mukavaa tiistai päivän jatkoa!
VastaaPoistaOstankin katkarapuja aina Hakaniemen aasialaiskaupoista, kun hinnat ovat huokeammat kuin perusmarketeissa. Oih, reseptisi kuulostaa aivan ihanalta!
PoistaNamskis, nyt on nälkä. Ei oikein noi eväät tunnu enää miltään, kun näitä kuvia katsoo...
VastaaPoistaKiitos Tuija!
PoistaIhana ruoka! Me haemme aina silloin tällöin (kun sopivasti sillä suunnalla) Vii Voanista sellaisen ison säkin jättikatkoja, grillikaudella sitten riittää grillattavaa!
VastaaPoistaTäytyykin kesällä kokeilla grillissä näitä, meillähän on taloyhtiön grilli, jota harvoin käyttää kukaan muu kuin me.
PoistaOnpa herkullisen kuulosta:) Vii Voanissa onkin hyvä valikoima kaikenlaisia äyriäisiä:)
VastaaPoistaNämä eivät ole tällä kertaa Vii Voanista, Hakaniemessä on nykyisin monta muutakin isoa aasialaiskauppaa.
Poista