Katkarapukulho | Shrimp bowl

Muutama viikko sitten osti Hakaniemen etnokaupoista ison pussin pakastettuja jättikatkaravun pyrstöjä. Olemme syöneet katkarapupastaa, -risottoa ja tällaista kulhoruokaa, johon myöskin tuli jättikatkaravun pyrstöjä. Vielä on pyrstöjä pakkasessa on jäljelläkin pariin ruokaan.



ravunpyrstö, kulhoruoka

ravunpyrstö, kulhoruoka
Pasta ja risotto olivat italialaisittain valmistettuja, mutta nopeasti valmistuvaan kulhoon halusin Aasian makuja. Kotona oli mausteita, mango, porkkana, puolikas kurkku ja jasmiiniriisiä. Kaupasta haettiin vielä thaibasilikaa ja korianteria.


Aasialainen jättikatkaravunpyrstökulho kahdelle


1½ dl jasmiiniriisiä

1 porkkana
½ kurkku
1 mango
kourallinen (thai)basilikan lehtiä
kourallinen korianterin lehtiä
10 jättikatkaravun pyrstöä kuorittuna
1 tl soijaa
1 tl kalakastiketta
1 tl raastettua inkivääriä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
öljyä paistamiseen

soijaa ja sweet chili saucea tarjoiluun

Sekoita soija, kalakastike, inkivääri, valkosipulinkynsi ja 1 rl öljyä, marinoi katkaravunpyrstöjä seoksessa ½ h. Aillä aikaa suikaloi julinenneraudalla tai veitsellä porkkana ja kurkku, kuori ja kuutioi mango. Keitä riisi ohjeen mukaan.

Paista katkaravut korkealla lämmöllä öljytilkassa muutama minuutti per puoli niin että ne ruskistuvat hieman. Älä kuitenkaan pasta liian kauan, muuten ravunpyrstöt muuttuva sitkeiksi.


Lusikoi riisi kulhoon, asettele muut ainekset riisin päälle. Tarjoa soijakastikkeen ja sweet chili saucen kera.


Few weeks ago I bought from an Asian grocery store a big bag of frozen shrimps. We have been eating  shrimp in pasta and risotto and in this Asian style bowl, but there are still some left in the freeze.

A juicy, sweet mango inspired me to add Asian flavors in the shrimp marinade. 



Asian shrimp tail bowl for two
1½ dl jasmin rice1 carrot

½ cucumber
1 mango
handful of (Thai) basil leaves
a handful of coriander leaves
10 peeled king prawn tails
1 teaspoon soy sauce1 tsp fish sauce
1 teaspoon grated ginger
1 garlic clove, finely chopped
oil for frying

soy sauce and sweet chili sauce for serving


Mix soy sauce, fish sauce, ginger, minced garlic clove and 1 tablespoon oil, marinate prawn in mixture ½ h. In the mean time juliennecarrot and cucumber, peel and dice mango. Cook the rice according to the instructions.


Fry the prawns in drop of oil on high heat, few minutes per side so that they are slightly browned. However, do not fry too long, otherwise they will turn gummy.

Spoon the rice in bowl, place the other ingredients on top of the rice. Serve soy sauce and sweet chili sauce.

10 kommenttia :

  1. Upean värikäs annos.
    Mukavaa tiistaita Lumo ❤️

    VastaaPoista
  2. Oih nam, jättikatkaravut on mun suurinta herkkua, harmi vaan, että ne ovat melkoisen kalliita, etnisistä kaupoista olen saanut joskus edullisesti. Niin kauniit kuvat taas sulla <3, melkein järsin kuvaruutua. Btw mulla noista ravuista postaus nimella herkulliset jättikatkaravunpyrstöt ja viherpippuria, käy kurkkaa ja suosittelen kokeilemaan :). Mukavaa tiistai päivän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostankin katkarapuja aina Hakaniemen aasialaiskaupoista, kun hinnat ovat huokeammat kuin perusmarketeissa. Oih, reseptisi kuulostaa aivan ihanalta!

      Poista
  3. Namskis, nyt on nälkä. Ei oikein noi eväät tunnu enää miltään, kun näitä kuvia katsoo...

    VastaaPoista
  4. Ihana ruoka! Me haemme aina silloin tällöin (kun sopivasti sillä suunnalla) Vii Voanista sellaisen ison säkin jättikatkoja, grillikaudella sitten riittää grillattavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin kesällä kokeilla grillissä näitä, meillähän on taloyhtiön grilli, jota harvoin käyttää kukaan muu kuin me.

      Poista
  5. Onpa herkullisen kuulosta:) Vii Voanissa onkin hyvä valikoima kaikenlaisia äyriäisiä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä eivät ole tällä kertaa Vii Voanista, Hakaniemessä on nykyisin monta muutakin isoa aasialaiskauppaa.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.