Matkailijan paljastuksia | Travel secrets

Juuri nyt tulevan kesälomamatkan täyttäessä mielen sopii Filippa K:n sivuilta napattu postausidea näihin matkafiiliksiin.


star ferry, hongkong

Fredrikshavn,Kööpenhamina, Copenhagen


Tokyo, Tokio, portti
Parhaat kohteet: Lomat suuntautuvat suurkaupunkeihin rantakohteiden sijaan. New York, Tokio, Hongkong, Sydney, Berliini, Kööpenhamina...                                      

Best places on earth: I'm a big city girl instead of a beach bum. My holiday destination favorites are New York, Tokyo, Hongkong, Sydney, Berlin, Copenhagen...
matka-asu, pakkaaminen
matkakassi, kashmirhuiviTäydellinen matkapakkauslista: Huoleton, mutta fiksu muutaman värin kaikki-sopii-kaikkeen kapselipuvusto. Todellisuudessa pakkaan aina liikaa.


Lentoasuni: Mukavat, joustavat ja kerrostettavat vaatteet joissa voi matkustaa vaikka pakkasesta tropiikkiin, silti siistit. Pitkillä lennoilla sujautan ballerinat jalkaan.

Käsimatkatavarassa: Kamera, linssit, kirja tai lehti sekä kevyt kashmirhuivi (joka näköjään kaipaa vähän harjausta).

My perfect packing list: Carefree but smart monochrome mix and match holiday wardrobe. In reality I always over pack...

My inflight outfit: Comfortable stretching and layering garments that will take me from freezing cold climates to tropic if needed. I slip to ballerinas on long flights.

In my hand luggage: Camera, objects, book or magazine and a light weight cashmere scarf.

kirja


Matkalukeminen: Elizabeth Bardin Lunch in Paris. Pariisiin matkaan 46. kertaa syksyllä.

My travel reading: Lunch in Paris by Elizabeth Bard. I'll travel to Paris for 46th time in September.


Parhaaseen lentofiilikseen pääsee: Käytäväpaikalla. Mieluiten exit-rivillä tai jopa busineksessa. Muutaman kerran olen onnistunut nappaamaan mannertenvälisillä lennoilla business-luokan paikat online-checkauksessa, kun turistiluokka on ollut ylibuukattu ja lentoyhtiö on joutunut avaamaan pari riviä bisneksestä turistiluokan matkustajille. Tunnen helposti todella ahdistavaa ahtaanpaikan kammoa keski- tai ikkunapaikoilla, joten koetan aina saada käytäväpaikan, josta pääsee tarpeen vaatiessa ylös hetkeksi.

This makes my flight mode a happy one: Aisle seat. Preferably on exit row -few times even in business class after upgrade or lucky online check in when tourist class has been ovebooked and few rows in business class have been opened to passengers with tourist class tickets. I can get quite claustrophobic on window or middle seats and always try to get aisle seat.


Heti kohteessa: Laukkujen purkaminen. Näiden vuosien aikana kun olen Siipan kanssa matkustanut, olemme oppineet purkamaan laukut hetkessä, jotta pääsemme ulos tukimaan ympäristöä.

The first thing I do upon arrival: Unpack everything. I and Husband have quite much perfected unpacking over the years traveling together. We are ready and out of the door to explore in minutes.


Unelmakohde: Tällä hetkellä Alsace, seuraava matkakohteeni.

My dream destination: At the moment Alsace. I'll be there soon- very soon.    
    

auringonlasku, casinonranta

venesatama, auringonlasku

Lomien välillä pakopaikkani on: Helsinki, josta löytyy erilaisia maisemia urbaaneista kaduista rauhallisiin metsiin ja upeisiin merenrantoihin.

Onko teillä matkasuunnitelmia tai vinkkejä pakkaamiseen?

Katso kaikki kaikki matkapostaukset


Between vacation, my great everyday escape is: Helsinki with it's urban streets, calm forests and stunning shores.

16 kommenttia :

 1. Matkasuunnitelmia on aina ja useita :) Melkein koko ajan on seuraava matka varauksessa, on parasta olla jotain odotettavaa.

  Minä taas pidemmillä lennoilla haluan ikkunapaikan siten, että ikkuna on oikealla puolellani. Siten ehkä pystyn nukkumaan edes vartin. Minulle parhaiten sopii sellainen että matkalaukkua ei pureta lainkaan :D Viiden hengen lomilla se ei ole mahdollista mutta kahden hengen kyllä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itse jaksa kaivella laukusta aamuisin vaan ripustelen vaatteet kaappiin, josta ne ovat helposti saatavilla. Honkongin ja Japanin hotelleissa piti tosin käyttää melkoista luovuutta, sen verran vähän oli säilytystilaa.

   Poista
 2. Mukavat vaatteet se olla pitää ja monesti matkalla koneessa mukana kesälläkin sukat. Lukemista on pakko olla, en voi koneessa vaan olla, odottavan aika tuntuu pitkältä. Käytäväpaikka jo vessankin takia ja ahtaanpaikan kammo täälläkin.

  Haaveet, Uusi-Seelanti, Islanti ja Norja. <3

  Ihanaa päivää Tuuli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samanlainen, jotain tekemistä pitää olla! Hassusti lyhemmillä lennoilla bukahdan helposti, mutta pitkillä lennoilla ei uni aina tule silmään vaikka kuinka toivoisi nukkuvansa koko matkan!

   Poista
 3. Ei ole matkasuunnitelmia. Tänään juuri ystäväni kanssa juteltiin meidän pakkaustyyleistä. Minä harrastan rullaamalla pakkaamista ja harvoin olen liikaa pakannut. Jos pakkaa vähemmän, voi sitten tarvittaessa kohteesta ostaa jotain uutta itselleen...kieroa peliä :D
  Ihanaa sunnuntai-iltaa Lumo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rullapakkaamista en ole kokeillut, täytyy joku kerta kokeilla josko vaatteet pysyisivät suorempimpina niin...

   Poista
 4. Ihan mahtava matkafiilistä nostattava postaus! Itse aina bookkaan ikkunapaikan, se jotenkin tuntuu turvallisimmalta ja näen aina horisontin. Meilläkin matkarutiinina aina heti purkaa laukut, järjestää vaatteet komeroon ja kosmetiikat kylppäriin. Voi kun odotan kuvasatoa Alsacesta, ihanaa heinäkuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia on varmasti tulossa, kylät ja viiniviljelmät näyttävät aivan upeilta, kuin satukirjan sivuilta!

   Poista
 5. Marraskuussa odottaa Espanja jälleen, sitä ennen ei ainakaan vielä ole muuta reissua tiedossa. Kerrospukeutuminen mustaan on ollut erityisesti pitkillä lennoilla hyvä ratkaisu. Kirjoitin niistä blogiin jutunkin, täältä löytyy juttu 'Rento lento':
  http://sopusointuja.blogspot.fi/2016/01/rento-lento-3-vinkkia.html
  Hauska sattuma, sillä mä olen reissannut n. 40 kertaa Pariisissa, PV-messuilla...Oletkohan menossa sinne? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin lukeneeni tuon postauksen ja kyllä vain, PV ja Texworld ovat kohteina kaksi kertaa vuodessa!

   Poista
 6. Matkakuume vain pahenee ja suurin syy lienee tämän kesän sää. En haikaile mitään rantalomaa, viihdymme parhaiten kaupunkilomilla, mutta lämmintä pitää ja saa olla. Kauniita kuvia olet kerännyt seinällesi, jospa mekin syksyllä lähtisimme johonkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonloppuna onneksi saatiin nauttia lämpimästä kelistä, mutta kyllä tämän päivän tuuli sai jo kaipaamaan lämpimään ja kohtahan sitä onkin tiedossa. Heti ensimmäiselle päivälle on luvattu 34C

   Poista
 7. Pakkaamisesta olen insinöörimäisellä tarkkuudella julkaissut joskus ihan laskukaavankin.
  Tosin nyttemmin useimmiten matkustamme hyvin vähäisillä tavaroilla ja käsimatkatavaroilla.

  Tuosta lauseesi "Heti kohteessa: Laukkujen purkaminen." vähän hymyilytti. Useimmiten olemme samassa paikassa ehkä keskimäärin 3 yötä emmekä tapaa juuri laukkuja purkaa. Kun niissä on vaan vähän tavaraa, niin tavarat löytyvät helposti laukustakin ja lisäksi kai niiden kiinni pitäminen minimoi ludevaaran.

  Seuraavat "oikeat" matkakohteemme kotimaan ja naapurimaiden kesämatkojen jälkeen ovat syyskuussa kahden risteilyn yhdistelmä: Alaskassa viikko, Vancouverissa siinä välissä joitakin päiviä ja sen jälkeen Havaijilla viikko. Sinne täytyy jo varmaan ottaa iso matkalaukkukin mukaan,kun on kylmää ja lämmintä samalla reissulla.

  Marraskuussa toivomme pääsevämme Saudi-Arabiaan ja sen jälkeen on vielä jo varattuna Libanonin reissu ennen joulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te olettekin varsinaisia nomadeja ja matkailun ammattilaisia. Me olemme yleensä kaupunkikohteessa yhdessä hotellissa ja siksi on kätevämpää purkaa laukut, jotta tavarat ovat helpommin saatavissa. Tulevalla matkalla ei laukkuja täysin varmaan pureta, kun olemme 1-2 yötä per majoitus. Parin päivän vaatteet kuitenkin nostellaan henkareille suoristumaan. Luteita ei onneksi matkaan ole tarttunut -ainakaan vielä.

   Poista
 8. Ei, ei tähän ole muuta lisättävää kuin hyvää matkaa. Viime vuosien (kohta kahden vuosikymmenen) matkat on tehty perheen kanssa ja kolmen lasten tavaroiden pakkaamisessa on ollut oma hupinsa. Kohta taas voi matkustella ihan vaikka itsekseen ja sehän jos mikä olisi jännää :)

  Joku viikko sitten lehdessä oli juttu, että joogahousut (tekokuituiset) eivät ole ollenkaan ne parhaat matkavaatteet. Tulipalon sattuessa tekevät ikävää jälkeä. Matka-asuiksi suositeltiin luonnonkuituisia vaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonkuituiset ovat muutenkin hyvät, ne ovat kylmällä lämpimämmät eivätkä kuumassa hiosta samoin kuin vaikkapa polyamidi-joogahousut. Oma matka-asu taitavat olla puuvillaelastaanihousut, puuvillatoppi ja puuvillakashmirneule, joka kiskaistaan heti koneesta päästyä päältä, sillä perille on luvattu 34C.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.