Luksusaamiainen; marjainen uunipuuro | Baked berry oatmeal

Lupailin aiemmin sarjaa "luksususaamisista". Sarja aloitettiin marjaisella englantilaisella leipävanukkaalla ja marjoilla jatketaan nytkin. Luksusta tässä on maku - ei hinta! Pakastemarjat käyvät tähän yhtä hyvin kuin tuoreetkin.A while ago I started a new series of posts on "luxury breakfasts". Series started with English bread and berry pudding and I'll continue with berries.


uunipuuro, puuro, luksusaamiainen, brunssi, brunssiruoka


uunipuuro, puuro, luksusaamiainen

uunipuuro, puuro, luksusaamiainen, brunssiruoka
Yleensä syön puuroni keittämättä tuorepuurona, mutta näin tämä oli hauska vaihtelu viikonloppuaamuun. Uunipuuron voi valmistaa myös etukäteen, joen siitä voi nautiskella myös kiireisinä arkiaamuinakin.


Marjainen uunipuuro

1 rkl kookosöljyä
5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kanelia
hyppysellinen suolaa
0,5 dl karkeasti pilkottuja pähkinöitä
1,5 dl tuoretta marjoja valintasi mukaan
1 iso banaani, kuorittuna ja viipaloituna
1 iso muna
1 dl vaahterasiirappia
(2 tl vaniljauutetta)
5 dl kookosmaitoa


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele 20 cm:n neliönmuotoinen uuninkestävä astia kookosöljyllä tai käytä yksittäisiä uunin kestäviä tarjoiluastioita.

Suuressa kulhossa sekoita kaurahiutaleet, leivinjauhe, kaneli, suola ja pekaanipähkinät. Kaada vuokaan. Lisää marjat ja viipaloidut banaanit kaurahiutaleiden päälle, levitä tasaisesti.

Pienessä kulhossa sekoita muna, vaahterasiirappi, vaniljauute ja kookosmaito. Sekoita hyvin. Kaada tasaisesti kaurahiutaleiden päälle. Paista 30 - 35 minuuttia tai kunnes paistos on pinnaltaan kullanruskea. Syö lämpimänä tai anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa enintään kolmen päivän ajan.


Normally I eat my porridges as cold/room temperature overnight oats, but on a cold morning a warm breakfast soothes body and soul.


Baked berry oatmeal

1 tablespoon coconut oil
5 dl rolled oats
1 teaspoon baking powder
2 teaspoons ground cinnamon
pinch of salt
0,5 dl coarsely chopped nuts
1,5 dl fresh berries of your choice
1 large banana, peeled and sliced
1 large egg
1 dl cup maple syrup
2 teaspoons vanilla extract (optional)
5 dl coconut milk


Preheat the oven to 200 degrees C. Grease an 20 cm square baking dish with coconut oil or use ramekins for individual portions.

In a large bowl, mix together the oats, baking powder, cinnamon, salt and pecans. Pour into the baking dish. Layer the berries and sliced bananas over the top of the oats, spreading evenly.

In a small bowl, whisk together the egg, maple syrup, vanilla extract and coconut milk. Mix until well combined. Slowly pour over the oats. Bake for 30 to 35 minutes, or until the top is golden brown. Serve warm or allow to cool slightly before serving. Store covered with the refrigerator for up to three days. 


7 kommenttia :

 1. Onpa herkullisen näköistä ja ymmärrän täysin, miksi tämä on luksusaamiainen.
  Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä ja alati täällä peruspuuroa syövänä, noh marjoja joukkoon sentään, niin juuri juttelimme miten näihin puuroihin saisi vaihtelua. Rasittavaa myös miten se puuro on mikrosta tulleena sairaan kuumaa seuraavat puoli tuntia. Kerroin juuri sitten miehelle tuorepuuroista, mutta että uunipuurokin. Ei kun puurokokeiluihin, vaikka en noin nättejä saa niistä tekemälläkään.

  Mukavaa uutta viikkoa Tuuli <3

  VastaaPoista
 3. Tämä on juuri syksyisten aamujen luksusta - tykkäisin varmasti. Kananmuna antaa kivasti makua ja proteiinia, kokeiluun ehdottomasti!

  VastaaPoista
 4. Aika herkullisen näköinen uunipuuro. Talvella tulee uunipuuroa tehtyä usein.

  VastaaPoista
 5. minähän oon unohtanut koko uunipuuron olemassaolon, joten kiitos muistutuksesta ja aurinkoista syyskuun viimeistä viikkoa :)

  VastaaPoista
 6. Tein jossakin elämäni vaiheessa paljonkin uunipuuroja. Aloitan tavan uudelleen ja nappaan tämän reseptin. Tähän tulee munakin mukaan. Kiitos herkullisesta reseptistä <3

  VastaaPoista
 7. Kiitos reseptistä - nälkä tulee jo sitä lukiessa saatikka kuvia katsoessa;)

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.