Tunnelmakuvia Pariisista | Parisian moments

Olihan taas viikko Pariisissa - hullun pitkiä työpäiviä, mutta muutama päivä vapaampaakin aikaa.


What a week in Paris - Super long work days, but also some free time.



Pantheon Pariisi, auringonnousu, kaupunkiloma


Pantheon, pariisi, auringonnousu


auringonlasku, pariisi, pariisin katot


paris


Paris_rooftops
 Hotellin ullakkohuoneesta oli komeat kattonäköalat, mutta ensi kerraksi vaihdamme hotellia kun vuosia käyttämämme hotelli alkaa olla vähän nuhjaantunut.

Olen 45 messumatkalla ollut vain neljässä hotellissa Pariisissa! Yleensä hotellia on vaihdettu, kun hinnat ovat pompahtaneet vaikka aulan remontin takia viisikymppiä ylöspäin yöltä - mutta huoneet ovat pysyneet remontoimatta. Hotellit ovat ihan ensimmäistä lukuun ottamatta olleet Luxmembourgin RER-junan aseman lähistöllä, messumatkoilla ykköskriteeri kun on helppo pääsy messuille. Nyt kuitenkin vaihdamme hotellia vähän freshimpään, mutta sijaintia vain korttelin ympäri.



Great views over the roofs from my room, but next time we will stay in another hotel, this one is getting too shabby. But will stay in the same area for comfor's sake, short walk to the train is essential on long days at the fairs.



Paris_outdoor_cafe

mini_car_paris

Viikko tosiaan oli taas melkoisen rankka, messupäivien jälkeen kävin läpi vielä sähköpostit iltaisin, useita satoja sähköposteja ei voinut jättää kasautumaan koko viikoksi. Perjantain "vapaapäivänäkin" hoitelin työasioita aamulla ennen kaupungille lähtöä, vastailin työpuheluihin ja kiireisimpiin sähköposteihin pitkin päivää ja kävin vielä päivän sähköpostit kokonaisuudessaan läpi illalla. Kaukana ovat ajat jolloin parin viikon messumatkoilta soitettiin kerran päivässä toimistolle, kyseltiin miten menee ja annettiin ohjeita, jos oli ongelmatilanteita. Nyt ne ongelmat, tilaukset, selvittämiset ja kaikki muukin on hoidettava itse matkapäivinäkin. Sama on varmaan monella muullakin.


Long gone are the days when I ould just call office once a day and ask how everything was going. Now I have to take care of requests, orders, problems back in home market even on busy days or at the fairs.



Paris_romance
 Lauantaina ympäri kaupunkia näkyi pariskuntia kuvaajineen. Etenkin kiinalaiset näyttävät palkkaavan kuvaajia päiväksi kuvaamaan hääkuvia Pariisin romanttisimmissa paikoissa.

On Satuday I saw many couples with hired photographers. Especially the Chinese couples had their wedding photos taken in scenic spots of Paris.



sign, paris


PaRIS_OUTDOOR_CAFE

Paris_restaurant

Paris_cafe

Paris_doors

Paris_bridge
ratsastajapatsas_pariisiViikoksi oli luvattu sadetta, mutta ilma oli varsin mukava. Lämpötilat parissakympissä ja aurinkokin paisteli.


There was rain in the forecast, but fortunately weather was pretty warm and sunny most of the time.




Rodin_museum_paris_garden

Paris_rodin_museum_garden



Pari kulttuurikokemustakin matkaan mahtui. Torstai-iltapäivänä lähdin  kahdelta messuilta ja menin Rodin-museon puistoon. Se tosin paljastuikin olevan remontissa, mutta oli silti neljän eron pääsymaksun arvoinen.  

Perjantain kohokohta oli fantastinen, upea, loistokas Dior-näyttely, jota sanat eivät sitä kuvaamaan. Näyttelystä lisää omassa postauksessaan myöhemmin.

Visited the gardens of Rodin museum. They were under renovation, but still worth 4€ admission. Higlight of the week was the fantastic House of Dior 70th birthday exhibition. More about it later.



macarons_paris
paris_icecream
Ladureén macaronsit jäivät syömättä tällä kertaa, mutta jäätelöä maistoin pari kertaa. Suloisesti ruusun muotoon koottu annos on kaunis ja herkullinen.


Skipped Laurée macarons this time, but ate few pretty -and tasty- ice creams.



Pariisi_ravintola

Tämänkertainen(kin) ruokasuositus menee L'Avant Comptoir du Marche-ravintolalle tai itseasiassa gourmetpystybaarille, jossa kävin syömässä pari annosta ja nautin lasillisen kohtuuhintaista laatuviiniä. Saman omistajan toisessa L'Avant Comptoir -ravintolassa muutaman sadan metrin päässä söin Siipan kanssa viime syksynä.


Sellainen viikko tällä kertaa, Dior-museosta ja Pariisin konseptikaupoista vielä myöhemmin lisää.


My favorite meal was few smallish dishes at L'Avant Comptoir du Marche on 6th arr.  Last fall I and Husband at in the sister restaurant L'Avant Comptoir.


L'Avant Comptoir du Marche,14, rue Lobineau, 6arr, Paris



18 kommenttia :

  1. Nyt tuli ikävä Pariisiin kun katsoin näitä kauniin tunnelmallisia kuvia. Tyylikäs, hienostunut kaupunki vaikka rosoisuuttakin pullollaan. Upea arkkitehtuuri, tyylikkäät ihmiset - hyvä kombo ja totta kai ranskalainen keittiö herkkuineen😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä reissulla ei ollut tuon L'Avant Comptoirin lisäksi erikoisempia ruokailuelämyksiä. Lähinnä "perusranskalaista". Ankankoiven syön joka kerta vakioravintolassamme, se ei petä koskaan.

      Poista
  2. Parìisissa on oma viehätyksensä.Olen käynyt pari kertaa ja suunnitelmissa on käydä joskus uudelleen.Rooma on myös sellainen kaupunki,josta tykkään.Diorin näyttely oli varmaan mielenkiintoinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Roomassa olen käynyt vain kerran, mutta Pariisiin työ on tosiaan vienyt kymmeniä kertoja. Rooma oli yksi marraskuun reissukohdeidea, mutta päädyimmekin toiseen kaupunkiin.

      Poista
  3. Ymmärrän täysin, miksi Pariisi on rakkauden kaupunki. Rakjaus on kaunista ja niin on kyllä suurin osa Pariisiakin.
    Upeita kuvia ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pariisissa on paljon upeita taustoja romanttisille kuville, mutta junamatkoilla messuille näkee paljon myös todella räjähtäneen näköisiä lähiöitä. Kaksi todellisuutta siinäkin kaupungissa.

      Poista
  4. Ranska ja sitä myöden Pariisi on varmaan niitä ainuita maita Euroopassa, missä en ole koskaan vielä vieraillut, varsinaista syytä siihen en muuten tiedä, miksiköhän? Ihania kuvia Pariisin taivaan alla olet taas napannut <3. Voin vian kuvitella sun työmäärää noiden messujen aikana eli kaksinkertaista määrää, huoh. Jään odottamaan mielenkiinnolla Diorin postausta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En koe Pariisia "omimmaksi" kaupungikseni, varmaan siksi kun assosioin sen töihin aika voimakkaasti. Vaikka olen kaupungissa ollut 45 kertaa messuilla, pari kertaa muutenkin ja Ranskasssakin olen ollut yhden talven parikymppisenä.

      Poista
  5. Pariisi <3 <3 Ihania kuvia, ihania tunnelmia, Pariisiin haluan minäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pariisissa on paljon kaunista. Sitä kaunista puolta nähdäkseni olenkin ottanut tavaksi jäädä kaupunkiin pariksi päiväksi messujen jälkeen syksyisin.

      Poista
  6. Kaihomielin katselin kauniita kuviasi - voi, ihana Pariisi. Olen ollut itskekin noilla samoilla messuilla jo parinkymmenen vuoden ajan, seuraava matka on sinne todennäköisesti vasta tyttärentyttäreni kanssa, jolle olen luvannut kahdenkeskisen matkan hänen kanssaan kunhan hieman kasvaa niin että osaa nauttia muistakin kuin karusellista ;o).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karuselleja kaupungista löytyy useampiakin, jos tulee tarve lähteä jo aiemmin

      Poista
  7. Ai taivas näitä sun kuvia ja taatusti stalkkasin koko viikon instassa. Laduree <3 saisinpa edes pienen puraisun <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulit muuten mieleeni Laduréen liikkeen luona... Kaikki ne rasiat!

      Poista
  8. Oh niin ihania kuvia <3 Lähtisin Pariisiin koska tahansa :)

    Kivaa loppuviikkoa sinulle !

    VastaaPoista
  9. Siis ihan huippu upeita kuvia Tuuli <3
    Voi kun kerran edes pääsisi käymään tuolla, on se vain niin huikea.
    Kiitos tästä postauksesta, näin pääsi kyllä mahtavalle matkalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pariisissa on paljon kaunista, mutta löytyy sieltä rähjäisyyttäkin. Se ei vain tallentunut kuviin.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.