Viisi viikon varrelta

Viikkoon on mahtunut mm. lehtihaastattelu, messut, lunta, kosmetiikkaa ja joulukauden aloitteluakin.


tukholma, matkavinkit

Viikon lehtijuttu  on Iltasanomien matkailusivuilla, jossa keskiviikkona oli vinkkini päivään Tukholmassa. En pidä itseäni Tukholma-eksperttinä, tunnen paremmin vaikka Kööpenhaminan, Tallinnan, Pariisin ja jopa Hongkongin, mutta on minulla Tukholmassakin suosikkialueeni ja osasin vinkata sieltä myös mm. pari kivaa kahvilaa.

Article of the week is a whole page travel article based on my Stockholm tips in the newspaper & online this week.



Suppilovahvero




Sienestys
Viikon kasvi on suppilovahvero, joita keräsimme viikko sitten maalla kymmenisen litraa varsin nopeasti viime vuonna löytämiltäni apajilta. Houkuttelin Siipankin mukaan metsään. Hänkin innostui, kun sieniä alkoi löytyä helposti ja isoina ryppäinä. Suppiksethan löytää parhaiten seisomalla niiden päällä. Maanantaina syötiinkin muheva suppilovahveromunakas ja loput sienet laitettiin pakkaseen talven varalle.

Funnel chanterelle is mushroom of the week. Foraged lots of them a week ago.

Lumi, helsinki


Lumi, ensilumi
Suppikset hautautuivat lumeen, sillä viikon sääilmiö on lumi. Tulipa sitä jo paljon - ja mielestäni aivan liian aikaisin! No, nyt lumi Helsingissä on muisto vain, ainakin toistaiseksi.

Weather phenomenon of the week is snow; too much, too early!



Joulu, kranssi

Halloweenia on juhlittu viime ja juhlitaan tulevana viikonloppunakin kun meillä on Pyhäinpäivä, mutta tuntuu, että viikon juhlapyhä on joulu - joulukausi kun alkaa yli kaksi kuukautta ennen joulun pyhiä. Jouluvaloja on ilmestynyt katukuvaan, suklaakalentereita on kaupoissa ollut jo muutaman viikon ja  tällä viikolla pääsin tutustumaan ennakkoon Stockmannin joulupuodin  valikoimaan ja inspiroitumaan joulukoristeista. Aamiaistilaisuudessa koottiin myös moderni -eikä liian överijouluinen-viuhkamainen joulukranssi floristi Hanna Piipon johdolla
. Omastani tuli lähinnä jouluvihta, mutta Stockan piakkoin ilmestyvässä joululehteen tulee ohjeet viimeistellympään versioon.


Holiday of the week is Christmas -already. Can't help, it 's already visible in the shops and on the streets. A bit too early again.




Puhdas kosmetiikka
Viikon kosmetiikkalöytö on suomalainen Olivia Klein-sarja. Tyylikkäät kokeilupullot löytyivät pressitoimiston kassista. Hydra lotion on kevyt ja nopeasti imeytyvä tehokosteuttava hoitoemulsio, joka sopii myös meikin alle, iholle jätettävä hydra spray toner on ihoa kosteuttava ja rauhoittava aloe veran lehtimehua ja ruusunkukkavettä sisältävä hoitoneste ja deep peel on puhdistusvoiteeseen tai -geeliin sekoitettava kuorintajauhe. Näistä olen kokeillut vasta hydra spray toneria, jota olen suihkutellut toimistossa iholle. Lämmityskausi on alkanut ja se näkyy yleensä ihossakin. Hintakin näissä on kohdallaan, täyskokeisten pullojen hinnat pyörivät parinkympin tienoilla.

Tuliko lumi liian aikaisin, saisiko joulun odotus vielä odottaa vai oletko valmis talveen ja jouluun?




Cosmetic series of the week is Finnish Olivia Klein. Pure products in stylish packages




8 kommenttia :

  1. Lumi tuli todellakin liian aikaisin mutta onneksi se on muisto vain tällä hetkellä.
    Pieniä kasoja enää siellä täällä.

    Upea juttu tuo Tukholman parhaat, ihan sinun näköinen.

    Kivaa viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nettiartikkelin "tyylin tunteva Tuuli" nauratti. Kiva kaupunki kuitenkin, jossa voisi käydä useamminkin kuin kerran vuodessa.

      Poista
  2. Aivan liian aikaisin tuli lumi, jouluksi voi tulla taas uudestaan.
    Ihanan paljon olette saaneet sieniä.
    Mukavaa viikkoa sinulle ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun hyvä paikka löytyi, oli kori ja saman kokoinen ämpäri helppo täyttää nopeasti. Osa piti kantaa käsissä kun astioihin ei enää mahtunut, mutta ei löytöjä voinut metsäänkään jättää

      Poista
  3. Kivoja Tukholma vinkkejä☺ Ihana kaupunki ja tekisi mieli piipahtaa. Tänä vuonna sieniä on tullut kyllä aika kiitettävästi. Siipasta tuli selkeästi sienifani kun kerääminen alkoi sujua. Suppikset ovat ensin "näkymättömiä" mutta kun se ensimmäinen löytyy niin alkaa nähdä niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensin suppoksioa ei tosiaankaan meinaa nähdä, mutta kun yhden näkee, löytää yleensä lisääkin. Nyt "varmalla apajallani" oli tainnut tosin joku jo käydä, kun olivat niin pieniä. Onneksi vähän matkan päässä hylätyn kesämökin ympäristössä on paljon suppiksia, eivätkä sinne muuta taida tulla kun luulevat mökin olevan käytössä.

      Poista
  4. Lehtijuttu oli mieletön, onnea Tuuli ja täytyyhän tuosta sienisaaliistakin onnitella, sillä sekin on varsin mieletön.

    Kivaa viikon jatkoa <3

    VastaaPoista
  5. Kiva juttu Tukholmasta! En ole yhtään valmis talvisille ilmoille enkä keleille, niinpä lennähdämme muuttolintuina joksikin aikaa muille maille :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.