Säm Asian Bar & Kitchen ja Masu Asian Bistro, Helsinki

Äskettäin olin maistelemassa Säm Asian Bar & Kitchen- ja Masu Asian Bistro*-ravintoloiden shabu shabua ja muita aasian herkkuja. Restamax operoi ravintolakokonaisuutta yhdessä Hans Välimäen kanssa Etelä-Espalla.

Nautimme aasialaisfuusioravintolan tummilla sävyillä sisustetussa kellarikerroksessa illallisen Hans Välimäen johdattamana shabu shabu-pöydissä. Ravintolassa toteutetaan myös ryhmille toteutettavia sushikursseja. Sämin listalla on sushia, salaattia, ramenia, bunia, phota ja runsaasti kasvisruokia. Baarihintaista, nopeaa ja helposti seurueen kesken jaettavaa ruokaa saa pitkälle iltaan. Masun ruokalistalta löytyy fuusio-aasialaisia moderneja, mutta rentoja aasialaisia makuja suomalaiseen makuun sovitettuna.


Last week I attended a dinner at Säm Asian Bar & Kitchen- ja Masu Asian Bistro restaurants in Helsinki. We tested teppanyaki and shabu shabu during the evening.
shabu shabu, Masu helsinki

shabu shabu, masu helsinki

shabu shabu, masu helsinki

masu helsinki, shabu_shabu
shabu shabu, Masu Asian BistroShabu Shabun voisi sanoa olevan fondue aasialaisittain. Pöytään tuodaan kuuma liemi, vadillinen kasviksia; siitakesieniä, paksoita, broccolia, kiinankaalia, sokeriherneitä, sydänsalaattia, limeä, chiliä, kevätsipulia ja korianteria sekä lihaa, kalaa ja/tai äyriäisiä valinnan mukaan. Ohuiksi leikatut lihat, kalat tai äyriäiset kypsennetään kastamalla ne kiehuvan kuumaan liemeen, kulhoon lisätään kasviksia maun mukaan. Sen jälkeen ne dipataan maustekastikkeisiin ja nautitaan. Alsacen alueen viinit, joissa on hieman jäännössokeria, sopivat yleensä hyvin aasialaisen ruoan kumppaniksi.
Hans kertoi myös shabu shabu-pöydän juomatraditioista "Kun ruokailija tipauttaa puikoilla syödessään vahingossa jotain liemen joukkoon, on tapana, että pudottaja ottaa sen kunniaksi ryypyn. Sen jälkeen vaihtoehtoja on kaksi: pudottaja ottaa koko pöytäseurueen ryypyt siinä samalla tai tilaa piikkiinsä vaihtoehtoisesti uuden kierroksen ja velvoittaa muut ottamaan ryypyn kanssaan. Molempi parempi, mutta jos yksi pudottaa ja juo, niin siitä helposti seuraa kierre. Joten kannattaa soveltaa.”

Istuin pöydässä johon oli katettu kala/merenelävä-shabu shabu; Mustekalaa, kampasimpukoita, Pohjanmeren lohta, jättirapuja ja sinisimpukkaa, mutta vierailin maistelemassa naapuripöydänkin liha-antimia. Molemmat herkullisia ja annoksista voi kivasti rakentaa mieleisiään.

Shabu shabu-menujen varaus vähintään 7 vrk ennen. Beef Shabu 250g/hlö 70€/hlö, Fish & Seafood Shabu 250g/hlö 85e/hlö, Beef Premium Shabu 250g/hlö 85e/hlöJapanin kielen sana teppan tarkoittaa rautalevyä ja yaki taas grillattua tai paistettua. Etukäteen varattavassa Teppanyaki-pöydässä voi seurata kokkien työskentelyä ja ruoan valmistusta grillin ääressä. Mehevän murea teppanyaki-menun liha maistui pöydässämme. 


Teppanyaki-menu, 9 ruokalajia 99€/hlö, Premium Teppanyaki-menu 149€/hlö

Teppan means iron plate and yaki means grilled in Japanese. In Japan, teppanyaki refers to dishes cooked using an iron plate. There is a grill in downstairs teppanyaki table, guests can follow how chefs grill their meal.
kampasimpukka, masu helsinki


10 kommenttia :

 1. LOVE the brick walls in these photos! Swinging by from a mutual friend's blog. Nice place you have here!

  http://MyBlissfulJourney.com

  VastaaPoista
 2. Voi miten herkullisen näköistä ruokaa. Kyllä nousi vesi kielelle jo tuota lihaa katsoessa.
  Ihanaa keskiviikkoiltaa Lumo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liha olikin huippumureaa, kaikki pitivät sitä herkullisena

   Poista
 3. Minä kävin muutama viikko sitten koestamassa Masun Espalla. Olemme käyneet monta kertaa Masussa Tampereella, joka minusta olikin selvästi helsinkiläistä sisarustaan parempi. Mutta oli ruoka hyvää Helsingissäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan ravintoloilla vähän erilaiset listat, se ei selvinnytkään illan aikana.

   Poista
 4. Masu ilta on todella onnistunut :) Tuo "puuhailu" pöydässä oli kivaa ja maut todella kohdallaan. Ne simpukat sinne sitten lopuksi niin omnomnom. Erittäin makoisa ilta ja tyylikäs sisustus ravintolassa. Pidän paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuhastelu oli hauskaa, tämä on varmasti pikkujoulukauden hitti.

   Poista
 5. Ooh sanonko, että olisi ihan mieheni ja minun juttu ja mitkä herkulliste kuvat, joudun turvautumaan konvehteihin nyt. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti konvehdit maistuivat! Ravintolassa oli maut kohdallaan ja ruokaa tuli niin paljon pöytään, että kaikki lähtivät ihan ähkyssä :-)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.