Croisanttivohvelit illalliseksi | Croffles for dinner

Hei, on taas perjantai! Mitä tänään söisi? Miltä kuulostaisivat helpot vohvelit mädin ja smetanan/paksun maustamattoman jugurtin  kanssa? Herkkua viikonlopun kunniaksi ja helppoakin tehdä kun ei viitsi vaivalloisia työvaiheita. Kesällä jaoin helpon vohvelivinkin. Sopii hyvin marraskuuhunkin - ja pikkujouluruoaksi! Eikös pikkujoulukausi ole vähitellen kuumimmillaan?


croissant, vohveli, waffle


waffle, croissant


croissant, vohveli, waffle, croffle
Vohveleita voi siis tehdä valmiista croisanttitaikinasta -sellaisesta, joka löytyy kaupan kylmäkaapista säilyketölkissä. Taikina on valmiiksi kaulittuna ja siististi rullattuna, se ei vaadi muuta kuin sopiviksi paloiksi leikkaamisen ja vohveliraudassa paistamisen.

Valmiista croisanttitaikinasta tulee maukkaan rapsakoita vohveleita vaivattomasti. Ne sopivat niin makeaan kuin solaiseen herkutteluun. Vohveleiden kanssa voi syödä vaikka mätiä. Smetanan sijaan kannattaa kokeilla turkkilaista jugurttia, joka on raikkaampi ja kevyempi vaihtoehto vohveleiden ja mädin seuraksi.

Seuraavaksi ajattelin kokeilla röstiperunoita vohveliraudalla valmistettuna.

Have you heard of croffle -the love child of waffle and croissant? Instead of waffle batter you can use ready made croissant dough, it's easy to use and minimizes mess. And outcome is delicious, you can make sweet or savour dishes on croffles. Serve with roe and Turkish yogurt or eat as dessert with jam.

4 kommenttia :

 1. Voi miten herkullista! Jääkaapista löytyisi sopivasti yksi croissantpurkki. Miten muuten levitit taikinan vohvelirautaan? Ne kun ovat kolmion muotoisia, pitääkö leikata ja liimata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkelin taikinaa saksilla sopiviksi paloiksi, "saunat" eivät näy lopputuloksessa

   Poista
 2. Tää on niin paras vinkki ja nyt sen vohvelikoneen kyllä kaavin tuota kaapin perukoilta ja Lidlin croissanttitaikinat peliin. Suolaiset tai makeat, ah kaikki käy.

  Pian nähdään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on helpompi ja siistimpi versio kuin vohvelitaikina, Lidlin vohvelirauta pelittää tähän(kin) hienosti.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.