Vaikka Pyhäinpäivä Halloween-kurpitsoineen oli ja meni, kurpitsa on edelleen herkullista syksyn sesonkiruokaa. Täytetyt myskikurpitsat vaativat vain vähän aktiivista työaikaa, joten laiskana sunnuntainakin ne on helppo valmistaa.
Täytetty myskikurpitsa
1 myskikurpitsa
1 sipuli silputtuna
100 g vuohenjuustoa
Timjamia
Suolaa maun mukaan
½ tl pippuria
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
½ tl pippuria
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
100 g mozzarellajuustoraastetta
½ dl kurpitsansiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
Puolita myskikurpitsat, kaiva siemenet pois. Laita kurpitsat 200 C uuniin uunivuoassa 40 minuutiksi.
Kaiva kypsyneestä kurpitsasta lusikalla hedelmäliha ja laita kulhoon. Sekoita kulhossa murusteltu vuohenjuusto, silputtu sipuli, timjami ja mausteet. Täytä myskikurpitsat seoksella, kuorruta mozzarellaraasteella ja ripottele päälle kurpitsansiemeniä. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.
Filled butternut squash is easy to make, it requires minimal active working time.
Filled butternut squash
1 butternut squash
1 onion, chopped
100 g goat cheese
thyme
Salt to taste
½ teaspoon pepper
½ teaspoon cinnamon
½ teaspoon cardamom
100 g of mozzarella cheese, shredded
½ dl pumpkin seeds
Halve butternut squash, scoop off seeds. Roast the butternut squash halves in the 200 ° C oven for 40 minutes.
Scoop off the pulp and put in a bowl. Mix the shredded goat cheese, chopped onion, thyme and spices in the bowl. Fill the butternut squah halves with the mixture, sprinkle with mozzarella and pumpkin seed. Bake in the oven for about 30 minutes. Serve with fresh salad.
Filled butternut squash is easy to make, it requires minimal active working time.
Filled butternut squash
1 butternut squash
1 onion, chopped
100 g goat cheese
thyme
Salt to taste
½ teaspoon pepper
½ teaspoon cinnamon
½ teaspoon cardamom
100 g of mozzarella cheese, shredded
½ dl pumpkin seeds
Halve butternut squash, scoop off seeds. Roast the butternut squash halves in the 200 ° C oven for 40 minutes.
Scoop off the pulp and put in a bowl. Mix the shredded goat cheese, chopped onion, thyme and spices in the bowl. Fill the butternut squah halves with the mixture, sprinkle with mozzarella and pumpkin seed. Bake in the oven for about 30 minutes. Serve with fresh salad.
Ihanan näköistä ruokaa. Kurpitsasta on kyllä moneksi.
VastaaPoistaMukavaa sunnuntaita Lumo <3
Kurpitsasta voi tehdä kaikenlaista. Leivonnassa en ole vielä kokeillut, vaikka se taitaa sopia siihenkin hyvin.
PoistaAi miten herkullisia kuvia! Mä en jostain syystä osaa käyttää kurpitsaa pääraaka-aineena - tai varmaan osaisin, muttei koskaan tule mieleen mitään kivaa reseptiä. Ja jos ihan totta puhutaan, niin en ole koskaan saanut mitään järisyttäviä makuelämyksiä kurpitsaruuista. Mutta tuota reseptiä voisin kyllä kokeilla!
VastaaPoistaKivaa alkanutta viikkoa :)
Kurpitsa tarvitsee maustamista jonkin verran, sen oma maku on niin mieto
PoistaMieto kurpitsa vaatii kyllä runsaasti makuja ja maustemaailmaa, niin herkullinen tässä tuo kombo: kaneli, kardemumma, vuohenjuusto & timjami!
VastaaPoistaVuohenjuusto, kaneli ja kardemumma antavat mukavaa täyteläisyyttä makuun, timjami raikkautta.
PoistaMunakas menee heti kokeiluun :)
VastaaPoista