Riisipilahvia valmistin äskettäin maalla. Helppo ateria maistui sieniretken jälkeen kaikille.
Libanonilainen riisipilahvi
100 g orzoa, vermicelliä tai pätkittyä spagettia
200 g basmatiriisiä
1 tl suolaa
1 l vettä tai kasvislientä
20 g voita paistamiseen
Laita voi kattilaan, ruskista pasta voissa. Lisää riisi suola ja vesi. Anna kiehua viisi minuuttia. Jatka hauduttamista kymmenen minuuttia miedolla lämmöllä. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita. Jätä hautumaan vielä kymmeneksi minuutiksi.
Tarjoile paistetun halloumin ja munakoison, tomaatin ja tahinilla maustetun turkkilaisen jugurtin kanssa.
This easy rice pilaf is my favorite. Great served with vegetables and/or meat.
Lebanese rice pilaf
100 g of orzo vermicelli or spaghetti cut in shor pieces
200 g basmati rice
1 teaspoon salt
1 l water or vegetable stock
20 g butter for frying
Brown pasta in butter. Add rice, salt and water. Let boil for five minutes. Continue 10 minutes on low heat. Take the kettle off the stove and stir. Continue to simmer for another ten minutes.
Serve with fried halloum and eggplant, tomato and tahini seasoned Turkish yoghurt.
Herkullisen näköistä ruokaa. Jogurttidippikin on ihanan näköistä, onko siinä jotain kukkaa mausteena?
VastaaPoistaMukavaa keskiviikkoa sinulle Lumo!
Jugurtin koristeena on kuivattua ruiskukkaa, ostin Frankfurtin kauppahallista. Kesällä käytän paljon tuoreita syötäviä kukkia, mutta talvella täytyy tyytyä kuivattuihin.
PoistaFarouge oli 2000-luvulla yksi meidän lempiravintoloitamme, kiva että tekee paluun :) Ihana resepti, kuvittelen lusikoivani sitä kylmänä jääkaapista a la Nigella!
VastaaPoistaRiisipilahvi maistuu hyvältä kylmänäkin. Jämistä voi tehdä vaikka jonkun salaatin.
PoistaOi miten helppo ja nopea lisuke tykötarpeineen! Ja munakoisot ovat suurinta herkkuani, tänäänkin paistan niitä lisukkeeksi valkosipulin, mustapippurin ja sitruunamehun kera. Aurinkoa sinne!
VastaaPoistaTähän reseptiin palaan kerta toisensa jälkeen, niin helppoa ja hyvää!
Poista