Sekoita pehmeä voi ja jauhot keskenään. Lisää vesi ja suola. Sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin
Täyte
3 kypsää päärynää, siemenkota poistettuna ja viipaloituna
2 tl sitruunamehua
2 tl silputtua tuoretta rosmariinia
150 g vuohenjuustoa
2 rl hunajaa
Täyte
3 kypsää päärynää, siemenkota poistettuna ja viipaloituna
2 tl sitruunamehua
2 tl silputtua tuoretta rosmariinia
150 g vuohenjuustoa
2 rl hunajaa
Täyte; Sekoita kulhossa päärynät, sitruunamehu ja rosmariini. Murustele noin kolme neljäsosaa juustosta lämpimän piirakkapohjan päälle. Lado päärynäviipaleet limittäin, aloita ulkoreunasta ja jatka kohti keskustaa. Ripottele loppu juusto päärynöiden päälle, lorauta vielä hunajaa viimeiseksi. Paista kunnes juusto on kullanruskeaa, noin 30 minuuttia.
Tarjoile salaatin kera.
Vinkki; vot myös oikaista käyttämällä valmista suolaisiin piirakoihin tarkoitettua taikinaa
This pie combines sweet and savory in a lovely way.
Tart shell
150 g butter
3 dl flour
3 tbs water
1/4 tsp salt
Mix softerned butter and and flour. Add salt and water, mix. Line a. tart pan with the dough, pressing into sides.
Filling
3 ripe pears, cored and sliced
2 teaspoons fresh lemon juice
2 tablespoons chopped fresh rosemary
150 g goat cheese in thin slices or cubed
2 tbsp honey
1 tablespoon chopped fresh rosemary
Preheat oven to 350°. Set a piece of foil or parchment (large enough to hang over the tart pan edge) on top of dough and fill with dried beans or pie weights. Bake until dough is dry, about 15 minutes. Remove tart shell from oven, and carefully lift out foil and beans or weights. Return tart shell to oven and bake until center is dry and light golden, about 10 more minutes.
Make the filling: In a medium bowl, combine pears, lemon juice, and sage. Evenly crumble about three-quarters of the cheese into the warm tart shell. Arrange pear slices in an overlapping spiral, starting with the outer edge and working toward the center. Crumble remaining feta over pears, then drizzle with honey. Bake until cheese is golden brown, about 30 minutes.
Serve with salad.
Näyttää todella hyvätä tämä piirakka ja vuohenjuusto ja päärynä on varmasti todella toimiva yhdistelmä.
VastaaPoistaKivaa perjantaita!
Kiitos, hyvää se onkin <3 Ihanaa viikonloppua!
PoistaNo nam ja nämä kuvat veivät kyllä jonnekin ihanan paikkaan Ranskassa, viinitilalle ja illallisen päätteeksi jutustellaan keittiössä ja nautitaan vielä iltapalaksi tätä sinun herkkua <3 Kivaa viikonloppua Tuuli <3
VastaaPoistaOi, olipa ihastuttavan kuuloinen kuvaus!
PoistaAah - kiitos ohjeesta! Kun on vuohenjuusto-päärynäkombo, ei voi mennä pieleen:)
VastaaPoistaVuohenjuusto ja päärynä ovat kyllä herkullinen yhdistelmä!
PoistaRakastan suolaisen ja makea suloista makuliittoa - aivan superihana ohje!
VastaaPoistaVoi kun näyttää herkulliselta <3
VastaaPoista