Laventeli tunnetaan rauhoittavista ja ahdistusta vähentävistä ominaisuuksistaan. Kofeiini taas piristää ja pehmeä maitovaahto sitoo maut kauniisti yhteen.
Laventelilatte
1 dl vahvaa espressoa
1 1/2 dl rasvatonta maitoa
1 tl kuivattuja laventelinkukkia
Laita maito ja laventelinkukat pieneen kattilaan. Lämmitä -älä kiehuta. Ota kattila liedeltä kun maito on lämmennyt. Anna seistä 10 min, jotta laventelin maku imeytyy maitoon. Siivilöi laventelinsiemenet maidosta. Vaahdota maito, valmista espresso. Kaada maito espresson joukkoon ja nauti.
Tiedän tuon tunteen. Loman jälkeen paluu töihin on aina jännä ja perhosia vatsassa aiheuttava kokemus. Tsemppiä❤
VastaaPoistaNooh... 11 h työpäivän jälkeen ja mm. 20 lähtevät-kansiossa olleen mailin hävittyä taivaan tuuliin innokkaan IT-assarin asennettua yhden sähköpostitilin uudestaan - kaiki on jo aika hyvällä tolalla. Tai ainakin toivon niin.
PoistaOijjoii, nyt kuulostaa niin ihanalta kahvilta <3
VastaaPoistaMistä voi ostaa nautittavaksi sopivia laventelinkukkia? Vai otanko tuolta vaatekaapin tuoksupussista :D
Laventelinsiemenet olen ostanut Pariisista, mutta niitä saa varmaan ainakin hallien maustekauppiailta Helsingissä
PoistaCappuccinoa on mennyt tänään ennätysmäärät täällä tänään, että pysyn hereillä :)
VastaaPoistaAivan ihanan kuuloista kahvia ja kaunistahan tuo on toki myös.
Mukavaa viikkoa sinulle!
Tyydyin vain yhteen kuppiin lattea, mutta vettä join pari litraa jotta sain aivot toimimaan...
PoistaKauiita kuvia ja kiitos tuo laventelilatte kuulostaa niin hyvältä. Mä en toisaalta voi juoda kahvia kovin myöhään kun en sitten nuku. Mutta muuten ehkä rauhoitus välillä paikoillaan. 😀
VastaaPoista