Viisi viikon varrelta

Alkaneen vuoden ensimmäinen viikko on ollut rento. Vielä kuluneen viikon olin talvilomalla -tai itseasiassa viimeiset 2 1/2 viikkoa- kun yhdistin pyhiin kaksi viime kesän pitämätöntä lomapäivää ja kaksi ylityövapaatakin. Mitään erikoista en lomaksi suunnitellut, parasta on ollut nukkuminen! Uuteen vuoteen taitaa ollakin parasta siirtyä rauhassa lepäillen, ilman kiireitä.

SmoothieKatsotaan kuinka kiireenä -ja uusina ylitöinä- lomailu kostautuu tulevalla viikolla. Toimistolla pitäisi odottaa vielä uusi PC, jonka vaihtuminen tietää aina jotain harmiakin vaikka odotakin innolla eroon pääsyä nikotelleesta vanhasta koneesta. Joulunalusviikkojen ongelmana oli useamman kerran mm. koneen sammuminen kesken kaiken. Se tietysti oli saada hermoromahduksen partaalle.Juhlaruoka


Viikon kohokohta oli vuoden vaihtuminen. Ei niinkään uusien alkujen tai lupausten takia, vaan koska saimme viettää perinteisesti aikaa ystävien kanssa joita näemme ihan liian harvoin.


Terveellinen aamiainen


Lupauksia en tehnyt uudelle vuodelle, en lupautunut vegaanihasteeseen, tipattomaan tai sokerittomaankaan. Kevennettyä tulee näin alkuvuodesta ilman lupauksiakin ja onhan meilä 5:2-paastokin jo kuudetta vuotta elämäntapana. Pakastimen ja kaappien sisältöäkin olen silmäillyt, niistä haalitaan lautaselle alkuvuoden edullista ja kevennettyä syötävää. Ei ehkä ulkonäöltään blogikelpoisia annoksia, mutta yleensä "kaappienkaahimisruoista" tulee herkullisia.Viime kesänä poimimiani vadelmiakin on vielä pakkasessa, vaikka niitä onkin ahkeraan lisätty tuorepuuron ja smoothien joukkoon syksyn ja alkutalven ajan.Kalenteri, vuosikalenteri


Vuoden vaihtuessa seuraavat 12 kuukautta eivät minulle ole koskaan täysin tyhjiä sivuja.  Kalenterissa on jo monta merkintää tälle vuodelle - aina joulukuulle saakka. Maanantaina 
10.12. on hammastarkastus. Sovin seuraavan tarkastuksen vuotta aiemmin jo aina edellisellä tarkastuskerralla. Maanantai-ilta on hyvä aika hammastarkastukselle, silloin on harvemmin muuta menoa. Osa vuoden merkinnöistä on vielä kysymysmerkillä varustettuna mutta hahmottelen ainakin alustavasti erilaisia sopivia ajankohtia eri menoille ja tapahtumille.

Olen siirtynyt nettikalenteriin jo vuosia sitten, voin tarkastella milloin ja miltä laitteelta vain työ- ja vapaa-ajan menoja, synttäreitä sekä muita tärkeitä päivämääriä ja laittaa hälytyksiä muistuttamaan. Eikä tarvitse raahata erillistä kalenteria mukana. Omaa elämää netikalenterin siirtyminen on helpottanut, vaikka tiedänkin monien pitävän enemmän perinteisistä paperikalentereista.


Lahjapaketointi


Löytökoira

Löytökoira

Lomaviikoille ei joulun ja uuden vuoden vieton lisäksi ei ole pahemmin kasattu ohjelmaa. Nyt viimeisellä viikolla olemme tavanneet ystäviä, viettäneet aikaa maalla, juhlineet nelivuotiasta kummityttöä ja keskiviikkona kävimme elokuvissa - Woody Allenin Wonder Wheel- sekä syömässä.Ravintola Kasarmitori

Arancini, the cock


Vuoden vaihduttua muistin Finnairin pisteillä hankkimani ravintolalahjakortin, jonka olin ostanut miltei kuusi kuukautta sitten kanta-asiakaspisteiden vanhetessa. Onneksi muistin, lahjakortti oli voimassa enää muutaman viikon. Kävimme keskiviikkona siis syömässä The Cockissa, katsoin samalla myös parin muunkin lahjakortin voimassaolon. Olisi harmi, jos kortit pääsisivät vanhenemaan. Niistäkin täytyy laittaa kalenterimuistutuksia tästä lähtien.


Miten teillä on vuoden ensimmäinen viikko kietähtänyt käyntiin - rennosti vai täydellä teholla?

8 kommenttia :

 1. Enpä ole tullut ajatelleeksi että Finnairin pisteillä voi tehdä noinkin, tai siis en ole tutkinut asiaa...hyvä idea. Olen ollut puolikuntoinen joulukuun alusta lähtien ja vasta nyt on alkanut helpottamaan. Se on tuonut mukanaan laiskuutta, väsymystä ja saamattomuuttakin. En ole tehnyt mitään erityistä, mikä on ollut vaihteeksi tosi tervetulluttakin lorvailua.
  Tuo teidän antipastolautanen näyttää niin herkulliselta!
  Mukavaa alkanutta vuotta ja työviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kerännyt pisteitä parikymmentä vuotta ja vain kerran ostanut liput pisteillä. Niistä joutuu kuitenkin maksamaan verot, eikä diili yleensä ole kovinkaan hyvä. Joskus pisteet + raha-lentotarjoukset ovat olleet hyviä, mutta nyt kun Finnairilla menee paremmin, ei niitäkään ole pahemmin ollut. Olen päätynyt ostamaan vanhenevilla Finnairin pisteillä Royal Restaurantsin lahjakortteja, mutta onhan siellä kaikenlaista muutakin tuotetta, jota pisteillä voi ostaa.

   Poista
 2. Todella rennosti on mennyt vuoden ensimmäinen viikko. Olen nukkunut pitkään ja rentoutunut kunnolla. Kävin ystävän kanssa leffassa ja ollaan miehen kanssa vuoroteltu ruoanlaittamisessa. Syöty on hyvin :)
  Mukavaa paluuta arkeen ja toivottavasti se uusi PC ei kamalasti sinulle temppuile!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rentoilu on ollut parasta! Huomisesta alkaen taas tositoimiin. Mukavaa työviikkoa sinullekin Outi.

   Poista
 3. Yhdet nimpparit ja pikkuväen hoitamista. Siinä ne tärkeimmät. Olen niin ylpeä, kun nuo mieheni pojan pikkutytöt (4v ja 5v) ovat vilpittömästi minun suuria ihailijoitani piirtämisen saralla :) Olen pikkutyttönä piirtänyt ahkerasti paperinukkeja. Ja nyt piirtelen tytöille toiveesta prinsessoja kännyköineen ja laukkuineen ja korkokenkineen... (samalla tyylillä kuin aikoinaan paperinukkeja). Paljon muuta en ole ehtinytkään :)
  Onnea uuden koneesi kanssa. Ja mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Prinsessojen piirtäjät ovat aina sankareita😁

   Eiköhän se työelämä taas suju. Jollei ihan mutkattomasti heti tänään niin sitten huomenna.

   Poista
 4. Omg mitä kuvia ja kahvihammas sanoo täällä, kyllä kiitos laventelilattelle. Hih niinhän se meni, jos tulen teille suursiivoamaan, tarjoat latet, hih. No mutta aikuisten oikeasti ehkäpä kaunein latte ikinä, herkkä ja tuo savinen muki. <3

  Mukavaa uutta viikkoa Tuuli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaan siivoamaan! Varmasti tarjoa latet, lakulla tai laventelilla. Mukin ostin ihanasta Søstrene Grene-liikkeestä Kööpenhaminasta. Sieltä löytyy aina jotain kivaa. Viime reissulla olin juuri nyrjäyttänyt nilkkani, mutta sinne piti nilkuttaa kun apteekin ikunasta näin liikkeen.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.