Salaattigranola maistuu paitsi salaatin lisänä, pari lusikallista antaa uutta makua myös uunijuureksille ja vaikka munakkaalle. Gluteenittoman reseptistä saa korvaamalla ruishiutaleet gluteenittomilla kaurahiutaleilla.
Kastike
1 dl oliiviöljyä
2 rl karkeaa dijonsinappia
1 rl hunajaa
1 appelsiinin kuori hienonnettuna
1 rl hienonnettua tuoretta timjamia
suolaa ja pipuria
(chilihiutaleita)
Kuivat ainekset
2 dl ruishiutaleita
1 dl hampunsiemeniä
100 g hasselpähkinärouhetta
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita hyvin kaikki kastikeainekset isossa kulhossa. Lisää kuivat ainekset, sekoita hyvin. Levitä tasaiseksi kerrokseksi uunipellille. Paista n. 20 min, sekoita puolivälissä paistamista. Säilyy n. neljä viikkoa ilmatiiviissä purkissa.
Salaattigranolaa tarjosin ensimmäisen kerran paahdettujen porkkanoiden, suikaloidun punakaalin ja fetan kera. Hävikkiruoka sai heti hieman nostetta.
Kiitos, tämä tuli kuin tilauksesta. Olen tässä tehnyt ruokaremonttia ja tämä sopii nyt moneen juttuun antamaan lisämakua.
VastaaPoistaMukavaa viikkoa sinulle :)
Onpa herkullinen idea. Tämä menee to-do-listalle ❤️
VastaaPoistaKivaa keskiviikkoa sinulle!
Itse olen niin tykästynyt tähän, että ripottelen vähän joka ruokaan.
PoistaHyvä idea - täytyypä kokeilla :)
VastaaPoistaSalaattigranolasta saa kivaa rouskuvaa purutuntumaa, joa mielesäni pitää olla joka ruoassa. Olenkin ripotellut tätä myös sosekeittojen pinnalle.
PoistaLoistoidea ja en ymmärrä miksi pidän valmistusta työläänä, ymmärtääkseni ei ole. Mukavaa päivää Tuuli <3
VastaaPoistaEi olelainkaan työlästä, ainekset lähinnä sekotetaan keskenään ja uuni hoitaa loout
Poista