Viisi viikon varrelta

Tammikuun toinen viikko toi mukanaan taas työt -ja sen uuden PCn. Ei käyttöönotto ihan ongelmitta mennyt, mutta se oli odotettavissakin. Heti alkuviikkoon tulikin tass jo pitkiä työpäiviä.  Ihanaa kuitenkin kun uusi kone on tehokas ja kevyt. Toimiva työympäristö on arjen ei-ihan-niin-pieniäkään iloja.

Talventörröttäjä
this-is-finland

Itämeri, auringonlasku


Nyt eletään jonkinlaista välitilaa. Kalenteri näyttää talvea, mutta sää on pääkaupunkiseudulla ollut jotain ihan muuta. Joulun jälkeen olen aina ihan valmis kevääseen, mutta useinhan se "todellinen talvi" pakkasineen ja lumineen on kuitenkin tullut vasta uuden vuoden puolella. Maalla vähän satelikin lunta viikko sitten. Nyt Helsingissä ollaan kuitenkin oltu aika keväisissä tunnelmissa, aurinkokin on paistanut historiallisen pimeän joulukuun jälkeen! Tuleeko talvi vai ei, se jää nähtäväksi.


Voimaruoka-brekkiebowl-instagram-kilpailu
Tammikuu on tuonut mukanaan myös mediatapahtumat. Muutama aamiaistilaisuus on ollut jo tällä viikolla. Olen töissä Helsingin keskustassa, joten ehdin kiinnostaviin, keskusta-alueella järjestettyihin ja ajoissa alkaviin tilaisuuksiin ennen työpäivää. Tiistaina kävin Voimaruoan tilaisuudessa tuunaamassa oman brekkiebowlini aamiaiseksi ennen toimistolle menoa.  Proteiini-, siemen- ja superfoodsekoituksesta tehty aamiaiskulhollinen pitikin nälän pitkälle iltapäivään.


aamupala, aamiainen

Aamiainen näyttää olevan viikon hitti arjen alettua. Viikon toisen aamiaisen tarjosi elintarvikemaahantuoja Lejos.

Lejos aloittaa vuoden 2018 Aamuvallankumoksella, jonka tarkoitus on muistuttaa kuluttajia aamiaisen merkityksestä sekä antaa uusia ideoita aamupalalle.

Aamuvallankumouksen pop-upkahvilaan pääsee jokaisen aamun sata ensimmäistä Elisa Kulmaan17.–19.1.2018 nauttimaan aamiaista kello 7.30 alkaen. Kahvilassa kuullaan puheenvuoroja muun muassa aivotutkija Katri Saarikiveltä, ravinto- ja mentaalivalmentaja Kirsi Vaulamolta, kokki Prisca Leclerciltä ja lääkäri Emilia Vuorisalmelta.

Aamiasinspistä tuli molemmista tapahtumista vaihteluksi normiaamiaiseeni tuorepuuroon. Tänä aamuna söimmekin tuon yläkuvan inspiroimana uunipuuroa, sen inspiroima resepti tulossa myöhemmin.
Viikonloppukukat
Krysanteemikimppu

Viikonloppukimppu


Rahalla voi ostaa onnea, kuten aiemmin kerroin. Ostan melko harvakseltaan kukkia, mutta nyt hempeä vaaleanpunainen kimppu houkutteli ostamaan. Viikonlopun ilon aihe, joka houkutteli harjoittelemaan kameran kanssa yhteensopivalla puhelimen kuvaussovelluksella.


Tulitaide, saksofoni
Eilisiltana kävelimme uudistuksen ja katutöiden jäljiltä viimein valmistuneella Iso Roobertinkadulla. Kadulla näimme mm. jännittävän tulitaidebändin esityksen.

Miten sinun viikkosi on sujunut?
12 kommenttia :

 1. Ihania tunnelmakuvia! Pitäisi itsekin muistaa taltioida enemmän näitä arkipäivien kaunistuksia :)

  Suloista sunnuntaita sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salla. Arjen tunnelmakuvat ovat itsellekin muiatutus että tasaisessa arjessakin on ne omat kohokohtansa.

   Poista
 2. Hyvää sunnuntaiaamua Tuuli. Kauniita kuvia viikon varrelta. KIva tuo sun uusi leikkikalu (kamerasovellus), kun nähdään pitää ihan haastatella sinuu enemmän tästä. Aurinkoa ensi viikkoon <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sovellus ole ihan uusi lelu, mutta lähinnä olen käyttänyt kuvien siirtoon kamerasta. Nyt olen myös ottanut jalustan kanssa itsestäni ja ruoista kuvia sovelluksella. Välillä olen myös käyttänyt samaa sovellusta tabletilta,siinä on nähnyt heti kuvaa ottaessa isommalta näytöltä näyttääkö kuva sellaiselta kuin ajattelin vai pitääkö sommitella uudestaan.

   Poista
 3. Olipahan taas mielettömiä kuvia ja tuo lumikuva on uskomaton, voisin vaan tuijottaa sitä. Täältä aamupalan tiimoilta voisin kertoa, että viikkoon on mahtunut monen monen videon tekemistä, rauhaisaa kotoilua ja tänään Ikeaan. Naisluola saa oman mukikaapin, hih.

  Kivaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumisade tuli viime viikonloppuna maalla, Helsingissä meren tuntumassa lunta ei ole näkynytkään.

   Mukikaappi saattaa tulla tarpeeseen😉

   Poista
 4. Minulle tuli myös töihin uusi pc ja kaikki ei todellakaan mennyt kuin Strömsössä. It-tuki Ruotsissa oli langanpäässä useaan otteeseen ja lopulta otti koneeni "etänä haltuun" koska ihan kaikki aloitusasetukset eivät olleet kohdallaan. Mur mur mur...

  Blogitilaisuudet piti jättää viime viikolta väliin kun ei vain ehtinyt.

  Ihana vaaleanpunainen kukkakimppu. Minulla on maljakossa vielä 30.12. Tallinnasta ostettu buketti, joka on ihan ihmeellisen kestävä.

  Kauniita kuvia ja tuleeko talvi jää nähtäväksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla piti mm. yksi sähköpostitili asentaa uudestaan. Siinä hävisivät myös lähtevät-kansioon juuttuneet parikymmentä sähköpostia. Yksi ohjelma on edelleen vanhalla koneella, huomenna täytynee soittaa ohjelman toimittaneelle yritykselle ja kysyä miten menetellä. Mutta muuten kyllä kone on ihana kun se toimii nopeasti. Vanha alkoi olla aika jähmeä.

   Poista
 5. Vähän takkuisissa tunnelmissa lähti eka työviikko käyntiin. Himpuran flunssa yllätti. Sitkeästi olin kuitenkin viikon töissä ja eilen vielä kaupoilla, mutta tänä aamuna tuntui, että tauti otti vähän takapakkia ja olo on ollut varsin kurja. Työt tosiaan alkoi heti täysillä, palavereita ja uusia hoitosuhteita...huoh!
  Mukavaa sunnuntai-iltaa ja siis aivan ihanat kuvat sinusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi💜 Tiedän tunteen, loma tuntuu aina pyyhkiytyvän pois heti ensimmäisenä päivänä kun ehtii vain pahimpia tulipaloja sammutella... Meillä ei onneksi pahemmin pakkopalavereja harrasteta, vaan käydään asia kerrallaan heti kun ne ovat ajankohtaisia. Pienen firman etu.

   Poista
 6. Tosi kauniit kuvat sinusta. Voimaruoan jauheet ovat olleet kovassa käytössä omissa smoothieissa kuluvalla viikolla tuon tilaisuuden jälkeen, tykkäsin kovasti. Harmittaa kun en päässyt Lejoksen tilaisuuteen, varmasti oli hyviä puheenvuoroja & herkullinen aamupala!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lejoksen tilaisuus oli ihan mielenkiintoinen ja tarjottavat herkullisia.

   Itseään on yllättävän vaikea kuvat; mihin suuntaan käden pitikään ojentua ja kumpaan suuntaan ottaa askel, jotta näkyy kuvassa... Ja ne ilmeet tietysti...

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.