Viikkoon on kuulut kaikkea kivaa, ruokainspiksen palaamisesta siihen pelättyyn lumi-infernoon, joka täällä rannikolla ei kovin kummoiseksi kuitenkaan yltynyt.
Viikon sana on lumi-inferno! Luvattu raivomyräkkä nauratti hiutaleiden leijaillessa harvakseltaan taivaalta, mutta saatiin kuin saatiinkin jonkinlainen lumitalvi Helsinkiin - ainakin joksikin aikaa. Tosin meren äärellä lunta ei ole kuin nimeksi, kymmenen kilometrin päässä maisema on jo paljon valkoisempi.
Facebookissa kerroinkin jo kuinka halusin saada yhden ulkoilukuvan viikonlopun minilomareissulta, unohdin sen tietenkin. Onneksi muistin parin sadan metrin päässä, kurvattiin parkkipaikalle, rämmin lumipenkkaan ja niin saatiin se ulkokuvakin. Sujuu nopeammin kuin parin vuoden takainen kuvaussessio. Silloin halusin kuvan, jossa ylitän katua. Piti ottaa 50 kuvaa ennen kuin olin tyytyväinen ryhtiini, ilmeeseeni ja askellukseeni. Ei tulisi muotibloggaajaa...
Välillä on viikkoja, jolloin teen uudestaan ja uudestaan blogissakin useamman kerran nähtyjä helppoja annoksia tai -kuten olen nyt tammikuussa tehnyt- kokoan mysteeriaterioita pakastimen aarteista. Yleensä herkullisia, mutta ei kovin kuvauksellisia annoksia. Viime viikon lauantai-iltana olin kuitenkin vauhdissa keittiössä. Tein kananpoikaa uudella tavalla -resepti tulossa myöhemmin- lisäksi ruokailun jälkeen keittelin kananluista sekä porkkanankuorista ja fenkolin kannasta vielä valmisliemet mennen tullen hakkaavaa kanalientä viikon arkiruokia varten. Kananpojan valmistuessa uunissa pyörittelin kanan ruskistuksessa irronneessa rasvassa perunoita, valmistin säilöttyjä sitruunoita ja tein seuraavan aamun tuorepuuron. Granola-ainekset menivät uuniin paahtumaan kanan jälkeen.
Itse tehty granola on herkullista ja terveellisempääkin kuin monet -terveellisinäkin markkinoidut-teolliset granolat. Vakioreseptini granolasta julkaisin pari vuotta sitten, välillä varioin perusreseptiä lisäämällä kaakaojauhetta, erilaisia siemeniä tai kuivattuja marjoja granolan joukkoon.
Säilöttyjä sitruunoita olen tehnyt useana talvena, pari kertaa myös joululahjaksi. Nyt sitruunoiden säilöminen jäi tammikuulle. Valmistumista täytyy odotella kuukauden verran, ennenkuin sitruunoilla pääsee maustamaan ruokia.
Viikon virkistysvinkki on hotelliyöpyminen. Yksikin yö pois kotoa -ei tarvitse mennä edes kauas- virkistää ja vie lomatunnelmiin. Me vietimme ylellisen miniloman Hotel Sveitsissä Hyvinkäällä blogiyhteistyön merkeissä, siitä lisää myöhemmin.
Äänestyksessä menestyneissä oli monta sellaista helsinkiläisravintolaa, joissa en ole käynyt. Seuraavaksi listalla pärjänneistä ravintoloista kokeiluun menee vielä hetken auki oleva Finnjävel -joka ilmoitti viimeisen aukiolopäivänsä jo ravintolan avautuessa. Sinne on pöytävaraus parin viikon päästä.
Ilahduitko lumen tulosta? Kiinnitätkö huomiota ruoan ulkonäköön; mikä on ollut kaunein annos jonka olet syönyt? Entä mikä on virkistäytymisvinkkisi?
Ilahduin lumen tulosta, mutta kammolla odotan tiistain kovia pakkasia. Kiinnitän huomiota ruoan ulkonäköön, vaikka omat tekemäni ovatkin läjiä. Tällä viikolla olen virkistynyt lumilapion varressa, se todella virkistää, heh ei meinannut illlalla tulla millään uni, mutta kun tuli, nukuin kuin tukki.
VastaaPoistaIhan mieletön tuo alin kuva, miten herkän kaunis annos. Odotan innolla mitä piditte Hotelli Sveitsistä ja leffasta.
Mukavaa sunnuntaita Tuuli <3
Uuh, onko sieltä kovia pakkasia tulossa? Loppuviikostahan pitäisi tulla jo lauhaa.
PoistaSveitsi oli tosi kiva, olin suorastaan yllättynyt!
Lumen tulosta ilahduin kyllä mutta sen mahdollisesta sulamisesta ja liukkaista keleistä en.
VastaaPoistaKoiran kanssa lumilenkit ovat vaikeita jos aamulla ei ole aurattu vielä mutta parempi vaihtoehto kuin kurakelissä tarpominen :)
Ruoka-annoksen ulkonäöllä on minulle suuri merkitys. Kauniisti aseteltu ja esteettinen kiinnostaa toki paljon enemmän. Kummityttöni oli kylässä viikolla ja 10 vuotias asetteli niin kauniisti marjat ja pullat lautaselle. Tästä laitoinkin Instaan kuvan ja olin yllättynyt hänen upeasta annoksesta.
Leppeää sunnuntaita lumessa :)
Liukkaat kelit ovat kammoni, onhan polvessa 20 cm arpi muistona 30 vuoden takaa kun kaaduin pahasti liukkailla ja vietin seuraavat 2 kk koko jalan kipsissä ison leikkauksen jälkeen.
PoistaEn ilahtunut lumen tulosta, koska sen myötä en pääse enää pyörällä töihin. Kaunein annos taitaa kyllä mennä jollekin jälkkärille/leivokselle!
VastaaPoistaIhanaa sunnuntai-iltaa <3
En ole itsekään mikään suuri lumen ystävä, mutta kyllähän pieni lumikerros on kivasta antanut valoisuutta. Odottelen jo kevättä!
PoistaMä niin haluaisin nyt tuota lunta! No ainakin muutamaksi päiväksi. Säilöttyjä sitruunoita teen itsekin aina kun on sitruunien aika,nytkin pari purkkia tekeillä. Mukavaa talvista viikkoa Tuuli:)
VastaaPoistaEn ole niin kova lumen ystävä, mutta on joka talvi kiva saada edes muutama oikeasti talvinen päivä.
PoistaTodella kiva, että teilläkin on lunta!!!! Me ollaankin saatu nauttia siitä jo kuukauden verran.
VastaaPoistaMinulle on todella tärkeää se, miltä ruoka näyttää. Kyllä esillepanolla on merkitystä!
Taitaa tämä lumi häipyä nopeasti kun on luvattu räntää ja lauhaa. Täällä ihan rannikolla ei lunta ole edes niin paljon kuin Hyvinkäällä, jossa tuo kuva on napattu.
PoistaNyt olisi juuri se oikea määrä lunta, mutta taitaa olla sulanut pois viikon päästä, kun lämpenee taas! Ruoka saa olla myös kaunista, sillä silmillähän myöskin syödään, annoksen hieno ulkonäkö voi tuplata tai jopa triplata makunautinnon.
VastaaPoistaIhan totta, kyllä minulle annoksen ulkonäöllä on merkitystä. Kesällä ripottelen itsekin kukkia ja (terä)lehtiä annoksiin. Arkisesta ruoastakin tulee heti kiinnostavampi.
PoistaJuu, ihanan talvista juuri nyt, mutta voi ei mitä onkaan luvattu puoleen väliin viikkoa, kääk ja iso harmi. Hei kiitti muistutuksesta, noita säilöttyjä sitruunoita piti munkin viikolla tehdä, no jospa tällä viikolla sitten. Ihania kuvia tuolta Hyvinkään Sveitsistä (katsoin instan kautta niitä enemmänkin). Ja tuo grön kuvasi, ihan huikea, enpä ole tulut vielä siellä vierailtua.
VastaaPoistaSäilötyt sitruunat ovat herkullisia. Niiden valmistelu on nopeaa, mutta sen jälkeen täytyy olla kärsivällisyyttä!
PoistaNäiden hikisten päivien jälkeen odotan oikeasti raikasta ilmaa ja luntakin jos sitä vielä on. Luin että päiväkin on pidentynyt jo tunnilla, ihanaa! Kiinnitän kyllä huomiota ruoan ulkonäköön, kun laitan ruokaa itse kotona, mutta ravintolassa tärkeämpää on makuelämys. Se kun jää valitettavan usein kokematta ja hintataso on Suomessa ainakin älytön.
VastaaPoistaGranolaa valmistan heti kun arki koittaa - kiitos muistutuksesta!
Mukavaa työviikkoa sinulle!
Päivien pidentyminen on ihanaa, nyt aletaan mennä harppauksittain kohti valoa ja kevättä.
PoistaIhanaa, kun tuli lunta. Tämä määrä kylmä riittää mulle ja toivottaa, ettei sula ja jäädy vaarallisen liukkaaksi jalkakäytäville ja kävelyteille. Todella kajnis ruoka-annos, eihän tuota raaskisi syödä.
VastaaPoistaNyt satanut määrä on ihan riittävä minullekin. Liukkaita pelkään, sillä olen kerran kaatunyt todella pahasti liukkailla ja ollut 2 kk koko jalan kipsissä ison leikkauksen jälkeen.
Poista