Ylellisiä hetkiä minilomalla

Yhteistyössä Hotel Sveitsi/Primehotels

Viime viikolla olimme Siipan kanssa minilomasella tutustumassa äskettäin uudistettuna avattuun Hotel Sveitsiin Hyvinkäällä Primehotels-ketjun kutsumana.

Hotel Sveitsi sijaitsee rauhallisella paikalla Sveitsin luonnonpuistossa, reilun 30 minuutin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta. Hyvinkään rautatieasemalle on 5 minuutin ajomatka.

Hotel Sveitsi, Hyvinkää Sveitsi
Hotel Sveitsi, hyvinkään sveitsiHotel Sveitsi on alun perin rakennettu vuonna 1974, mutta nyt hotelli on siis uudistettu. Hotellin uusi sisustus on Vallilan käsialaa, mutta alkuperäisiä rakenteita ja elementtejäkin näkyvissä. Huoneisiin ja julkisiin tiloihin on tuotu ympäröivän luonnon tuntua mm. maisematapetein ja luontoelementein.



Hotel Sveitsi huoneet









Hotel Sveitsi huoneet



Hotel Sveitsi huoneet



Meidät oli majoitettu 186-huoneisessa hotellissa ylellisesti juniorsviittiin, jossa oli makuuhuone ja olohuone erikseen. Huoneessa oli 200 cm leveä Unikulman jättisänky. Sänky oli juuri sellainen josta pidän; jämäkkä patja pehmeän paksun petarin kanssa. Kyllä siihen kelpasi kellahtaa!

Muutenkin hulppea 43 m2 huone oli erittäin hyvin varusteltu ja tilava.  Varusteina oli mm. kahvikone, teetä, minibar, silitysrauta ja -lauta. Isossa kylpyhuoneessakin oli paitsi sekä erillinen suihku että tilava amme, myös kivana yllätyksenä Ritualsin suihkutuotteet, kylpytakit ja tohvelit. Televisioitakin huoneessa oli kaksi, toinen olohuoneen, toinen makuuhuoneen puolella. Työmatkalaisten -ja bloggaajien iloksi- muiden  huoneen pistokkeiden lisäksi työpöydässä oli kätevästi upotettuna kaksi pistoketta ja kaksi USB-porttia. Välillä hotelleissa saa tuskailla pistokkeiden puutetta kun meillä on molemmilla matkassa puhelimet ja tabletit, kameran laturi jne. Tätä ongelmaa ei nyt ollut; pistokkeita löytyi joka puolelta. Huoneessa jäin kaipaamaan ainoastaan kasvopaperia.


Hyvinkää elokuvateatteri


Hyvinkää elokuvateatteri


Illan aluksi menimme elokuviin. Kätevästi hotellin pihapiirissä sijaitseva BioRex tarjosi meille liput samana iltana ensi-iltansa saaneeseen The Great Showman-elokuvaan. Hotellista pääsi elokuviin kätevästi sisäkautta. Elokuva oli upea, värikylläinen musikaali/aikuisten satu, jota suosittelen lämpimästi, vaikka sirkustirehtööri P.T. Barnumin tarinaa olikin varmasti kaunistetu reippaalla kädellä. Kolme Golden Globe-ehdokkuutta saaneen ja parhaasta laulusta pystin pokanneen elokuvan isot laulu- ja tanssikohtaukset veivät mennessään. 

Elokuva pyöri kakkossalissa, jossa istuimme "business class-rivillä", leveissä penkeissä joissa oli myös runsaasti jalkatilaa. Viereisessä Rex-salissa olisi ollut myös anniskeluoikeudet, Rex-salin elokuviin on siis  mahdollista ostaa sekä pieniä ruoka-annoksia että myös alkoholipitoisia juomia mukaan. Pärjäsimme parituntisen kuitenkin ilman ruokaa ja juomaa, olihan seuraavaksi ohjelmassa ruokailu.


Hotel Sveitsi Hyvinkää, ravintola hyvinkää

Hotel Sveitsi Hyvinkää, ravintola hyvinkää

Hotel Sveitsi Hyvinkää, ravintola hyvinkää

ravintola hyvinkää, hyvinkään sveitsi

sveitsi hyvinkää, ravintola sveitsi

Elokuvan jälkeen nautimme illallisen hotellin Alku-ravintolassa, joka on kahdesta valittavasta ravintolasta se fine dining-vaihtoehto. Annoksissa on käytetty paljon lähialueiden raaka-aineita. 
Pöytään kannettiin keittiön tervehdyksenä tartaria sekä herkullinen leipävalikoima. Rakastan leipää ja toivon aina ravintolassa saavani maistaa ruoan kanssa jotain herkullista leipää, jolla voi huolellisesti kaapia viimeisetkin maittavat kastiketipat lautaselta. Leivän kanssa tarjottiin savustettua voita. Aluksi söin linnunmaksapateeta, päärynää, paahdettua briossia ja pistaasimurua. Siipan lautasella oli hiillostettua lohta, savustettua hauenmätiä, pieniä perunalettuja ja hapankermaa


ravintola hyvinkää, hyvinkään sveitsi

Hotel Sveitsi Hyvinkää, ravintola hyvinkää


Siipan pääruokana oli paahdettua hirvenfileetä Suomen metsistä, ylikypsää hirvenrintaa sekä peltojen aarteita padassa. Minä valitsin hiilillä grillattua häränsisäfileetä, savuista selleripyreetä, lähimetsän sieniä ja vanhan ajan pippurikastiketta.



ravitola hyvinkää, hyvinkään sveitsi

ravintola hyvinkää, ravintola aito, hyvinkään sveitsi

Jälkiruoaksi otin jugurttivanukkaan, jossa oli rosmariinilla maustettuja lakkoja sekä paahdettua valkosuklaata. Siipan valinta osui aamulypsymaidosta valmistettuun mannapuuroon, joka tarjottiin hillotun mustaherukan ja mustaherukkasorbetin kera. Tarjoilijamme suositteli vielä tanskalaista kirsikkaviiniä, jota toki oli maistettava -ja mehevä sen maku olikin.

Tasapainoisissa annoksissa oli tuttuja makuja lapsuudesta asti, mutta raikkaan modernilla otteella.


Ravintola oli tunnelmallinen ja kauniisti katettu, isoista ikkunoista näkyi valaistuja lumisia puita. Erityisen ihastunut olin katon alkuperäiseen puuelementtiin. Olen huomannut hiljalleen taas tykästyväni tällaisiin puurakenteisiin.



Hotel Sveitsi Hyvinkää, ravintola hyvinkää


Hotel Sveitsi Hyvinkää, ravintola hyvinkää





Hotel Sveitsi Hyvinkää, ravintola hyvinkää


Runsaan aamiaisen nautimme hotellin rennommassa Tila-ravintolassa. Yksi parhaista hotelliaamiaisista aikoihin; jugurttia ja itsetehtyä granolaa, siemeniä ja marjoja, hyviä juustoja, ihanaa rapeakuorista leipää, karjalanpiirakoita, hedelmiä, lämpimiä ruokia ja herkullisia jälkiruokia. Kuumaa maitoa olisin kahviini toivonut, tämä oli ainoa mitä jäin aamiaistarjonnassa kaipaamaan. Insta-tiliäni seuraavat tietävät minun olevan aamiaisfani, joten nyt olin oikeassa paikassa nautiskelemassa!


Hotel Sveitsi Hyvinkää, hyvinkää harratusmahdollisuudet

Kylpylähotellista löytyy tietysti myös kylpylä, Sveitsin uimala sisä- ja ulkoaltaineen. Uimassa on viheralueita, terapia- ja porealtaita, useita saunoja, kuntosali ja kahvila. Hotellivieraat pääsevät Sveitsin uimalaan veloituksetta.

Aktiviteetteja löytyy niin sisältä kuin ulkotiloistakin. Hotellin yhteydessä toimiva, ympäri vuoden auki oleva Superpark Sveitsi sopii koko perheelle tai vaikka työporukoille. SuperParkissa voi testata eri lajeja, pelata, seikkailla, kiipeillä, laskea liukumäkiä ja temppuilla trampoliineilla.

Hotellin välittömässä läheisyydessä on SeikkailuSveitsi on koko perheen seikkailupuisto kaiken ikäisille. Puistossa on kymmenen turvallista, puihin rakennettua seikkailurataa sekä vaijeriliukurata.

WayOut Sveitsissä voi osallistua pakohuonepeliin. Ryhmä suljetaan huoneeseen josta tarkoituksena on selviytyä ulos tunnissa. Pelin aikana tarvitaan mm. loogista päättelykykyä, luovuutta ja tiimityöskentelytaitoja. Hotellin FB-sivuilta selvisi, että yksi pakohuonepeli oli päättynyt kosintaan!

Kauneudenhoitopalvelutkin löytyvät.  Beauty Spa Sveitsi tarjoaa kasvo- ja vartalohoitoja, manikyyrejä, pedikyyrejä sekä volyymi- että klassisia ripsienpidennyksiä, Shellac-lakkauksia, suihkurusketusta, microbladingia, kestovärejä kulmille ja ripsille sekä meikkausta.

24/7 auki oleva Fit Park Sveitsi on hotellivieraiden ja paikallisten asiakkaisen käytössä oleva liikuntakeskus hyvinvointipalveluineen.

Hotellin ympäristössä on myös hyvät ulkoilureitit, hiihtokeskus rinteineen ja latuineen ja ratsastusmahdollisuuskin.

Meidän oli lähdettävä takaisin kotia kohden jo ennen puolta päivää, pienen luontopyörähdyksen lisäksi moni aktiviteetti jäi kokematta.

Vaikkei Hyvinkää varmasti kiilaakaan ihmisten mielissä haaveilluimpien lomapaikkakuntien kärkeen, kannattaa antaa itselleen mahdollisuus yllättyä positiivisesti. Hotellivierailu Sveitsissä sopii monelle; kaltaisillemme pariskunnille rentoutumiseen ja kahdenkeskeiseen irtiottoon arjesta, perheille kuten tässä Tiian postauksessa, työporukoille kokoustamiseen ja yhdessäoloon aktiviteettien parissa. Kuvittelin hotelliin myös vaikka rauhallisempaa menoa ja yhdessäoloa arvostavan naisporukan; päivään voisi sisällyttää urheilua ja aktiviteetteja, saunomista ja uimista, kauneushoitoja, illallisen seurueen kera. Illallisen jälkeen voisi vielä pitää huoneessa kepeät pyjamabileet, hotellista kun löytyy väliovella yhdistettäviä huoneita. 


Hotellin Standard ja Family standard-huoneissa voi yöpyä myös lemmikkien kanssa. Tapasimmekin pari hurmaavaa koiraa lobbybaarissa. Niitä ei voinut ohittaa rapsuttelematta, omistajan kanssa meillä oli mukava juttuhetki. 


Kiitos Hotel Sveitsi ja hotellin ystävällinen henkilökunta, olipa ihana breikki arjesta!

14 kommenttia :

  1. Onpa hotelli muuttunut valtavasti siitä kun asiakkaana 80-90 luvulla siellä melko usein vierailin. Kauniisti ja ammattitaidolla on niin yleisiä tiloja kuin huoneita sisustettu. Kyllä tuolla viihtyisi. Myös ruoka näyttää herkulliselta ja tuo leffateatteri on kiva lisä muuhun tarjontaan. Taipanpa mennä tutustumaan tarkemmin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihan varmasti on muuttunut. Kuulimme, että hotelli oli ollut pari vuotta suljettuna kokonaan, nyt se oli kokonaan remontoitu. Leffa oli todella kätevästi hotellin yhteydessä Olimme muutenkin ajatelleet käydä katsomassa THe Greatest Showmanin, joten tämä tuli todella sopivasti.

      Poista
  2. Hyvinkää oli oma opiskelukaupunki 1992-93 ja siksi jotenkin lämpimästi muistoihini jäänyt - käytiinhän silloin diskoilemassa juuri tuolla Sveitsissä. Uskon, että näyttää nyt ihan erilaiselta. Onpa todella, todella kauniit ruoka-annokset! Monipuolinen ja ei-ihan-perus aamiainen on kyllä yksi tärkeimpiä kriteerejä itselläni hotellin valinnassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Discoa ei tainnut nyt olla -tai sitten missasimme bileet! No, meille riitti hyvin hemmotteluelämys ja herkulliset ruoat, jotka tosiaan olivat kauunita.

      Poista
  3. Onpa upean näköinen hotelli. Todella hienoa, että kaikki kivat palvelut ovat lähellä. Leffassa käynti ja hotelliyö tekisi kyllä meidänkin parisuhteelle terää :) Ihanaa kun pääsitte tällaisesta yhdessä nauttimaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikkei Hyvinkää meillekään ollut mikään haaveiden lomakohde, totesimme jo etukäteen meillä olevan keskenämme kivaa missä vain. Ja hotelli yllätti todella positiivisesti. Vaikka olinkin käynyt hotellin sivuilla, sekä huone että ravintola olivat vielä kivammat kuin kuvissa.

      Poista
  4. Yksinkertaisen tyylikkään näköistä ja hyvin kaunis värimaailma. Harmi vain että se on Hyvinkäällä, sinne kun ei juuri ole asiaa.
    Kuulosti ihanalta, kun mainitsit, että teillä on keskenänne kivaa missä vain <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hotelli käy myös sellaisen visiitin kohteeksi, jolloin sieltä ei poistuta ollenkaan vierailun aikana tai käydään vain ulkoilemassa lähimaisemissa.

      Poista
  5. Hyvinkään Sveitsi on tuttu paikka lapsuudestasi. Näyttääpä hotelli nyt tyylikkäältä ja skandinaaviselta. Kivoja luontoaiheita otettu mukaan. Volsin hyvin kuvitella yöpyväni tuolla jos kerran myös lemmikit ovat tervetulleita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lemmikit omistajineen tosiaan ovat tervetulleita, olikin kiva päästä tervehtimään paria karvaista hotellivierasta.

      Poista
  6. Aivan ihania kuvia ja kiva katsoa kuvia eri ruoka-annoksista kuin meillä. Huonetasokin oli eri, kun meillä oli tosiaan lapset sitten toisessa huoneessa. Mutta aivan ihanalta näyttää. Aamiainen oli minunkin mielestä pitkään aikaan ihan parhaita ja muutenkin hotelliloma ja löytyy kaikenlaisia aktiviteetteja ja vielä se leffateatteri, on ihan minun juttu.

    Kivaa torstaita Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leffateatteri oli varmasti sinun juttusi😉

      Hotelli yllätti muutenkin positiivisesti tyylikkyydellään ja palveluillaan.

      Poista
  7. Hei ihana paikka! Kiitos vinkistä! Kiva nähdä, että lähialueillakin on uusia kivoja kohteita joissa vierailla. Ei tarvitse niin sanotusti lähteä merta edemmäs kalaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina ie tarvitse poistua kotikonnuilta, ihan läheltäkin voi löytyä kivoja paikkoja. Tätä
      hotellia voin suositella, todella hyvä kokonaisuus

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.