Viisi viikon varrelta

Uutta lookia, ikävöintiä, kevätfiiliksiä ja etätyöskentelyä -niistä on tämä viikko tehty.


Studio Pää

Studio Pää, hiukset, kevät-2018-look
Viikon pää on oma pää -ja Studio Pää. Eddie värjäsi viileän sävyn ja leikkasi pituudestakin hieman. Ei ehkä parhaita mahdollisia uusien hiuksien esittelykuvia, mutta eipä tyyli tälläkään kertaa varsinaisesti muuttunut. Silti kampaajalla käynnin jälkeen on aina raikkaampi fiilis.

Ikävä, kaipaus

Viikon sana on kaipaus. Siippa lähti 12 päivän työmatkalle Espanjaan, hänen kotiin tulostaan lähden kahden päivän päästä neljäksi päiväksi työmatkalle Pariisiin ja hän taas palattuani muutaman päivän kuluttua Brysseliin. Olen nauranut, että meistä saisi tämän perusteella vetävän jutun "kiireisenä media- ja muotialoilla työskentelevänä pariskuntana".

Todellisuudessa emme ole olleet kuudentoista yhteisen vuoden aikana pitkiä aikoja erossa. Aivan seurustelun alussa Siippa oli kolme kuukautta Vaasassa ja kävi vain joka toinen viikonloppu Helsingissä. Sen jälkeen olemme olleet erossa korkeintaan viikon kerrallaan työmatkojen takia ja vaikka puhumme tai skypetämme toisen poissaollessa päivittäin, jo muutaman päivän erossa ollessamme ikävöimme toisiamme.

Mutta jotain hyötyäkin; olen käyttänyt yksin ollessa vähän aikaa järjestelyyn. Kiertoon lähtee kasa vaatteita, paperinkeräykseen pino lehtiä ja vanhoja kuivuneita meikkejäkin on lentänyt roskiin. Pakastintakin olen tyhjentänyt ja ennen kauppareissuja tarkastellut mitä syötävää sieltä löytyisi.


nespresso kahvit, nespresso, Nespresso Arabica Ethiopia Harrar, Nespresso Robusta Uganda

Viikon kahvi on Nespresson pehmeä Robusta Uganda. Sain testiin myös kukkaisen hedelmäistä Arabica Ethiopia Harrar-kahvia, mutta ugandalainen nousi näistä kahdesta suosikikseni.

Metalliset kahvikapselithan tulee aina kierrättää. Se on onneksi taloyhtiössämme hyvin helppoa; roskiksilta löytyy laatikot niin metallille, lasille, pahville, paperille, muoville kuin biojätteellekin. Paristot voi viedä kahden talon päähän lähikauppaan. Kun lajittelu on tehty näin helpoksi, ihmettelen kuinka silti jotkut heittävät roskansa väärin laatikkoihin, tai eivät välitä lajitella lainkaan.


sisustus, svanefors

Svanefors_2018

sisustus-2018, svanefors

Viikon kevään sävyt tarjosi Svanefors. Sisustusmallistossa oli nähtävissä kukkaniittyjä, puutarhaunelmia, luonnonläheisyyttä sekä mm. samoja pehmeitä violetin ja vaaleanpunaisen vivahteita kuin kevään meikkisävyissä. Tarjoilutkin olivat keväiset.


tietokone, etäpääivä

smoothie, smoothiebowl

Tämä viikko toi taas lunta Helsinkiin, tosin osa on siitä suojasäällä jo sulanutkin. Itsehän en ole erikoisesti lumisäiden ystävä, eikä lumiärsytystäni parantanut Siipan kuvat espanjalaisista mantelinkukista, vaikka toki hänelle suon aurinkoiset -vaikkakin kiireiset- työpäivät Espanjan lämmössä. Perjantain lumisen sään ja julkisen liikenteen lakon takia päätin jäädä kotiin työskentelemään. Aamulla kävi ilmi, että kotoa olisi päässyt julkisillakin melko hyvin keskustaan, mutta päätin silti työskennellä kotoa käsin.

Etäpäiviä pitäisi pitää kyllä useamminkin, eikä vain olosuhteiden pakosta. Työmatkoihin ei tarvitse käyttää aikaa ja muutaman minuutin tauon aikana voi vaikka käydä ripustamassa pyykit. Jutellessani työnantajan kanssa päivän kuluessa kotitoimistosta tein hänet vähän kateellikseksi kertomalla olevani sohvassa läppäri sylissä, verkkarit päällä ja villasukat jalassa. Meillä kun on ollut varmaan kymmenenvuotta puhetta sohvan hankkimisesta töihin. Toimistolle se tuskin edelleenkään tulee, mutta onneksi osan etäpäivistä voi tehdä sohvan uumenista. Kotona aloitan päivän yleensä aiemmin kuin toimistolla ja päivän pituudeksi sekä aikaansaannokseksi tulee yleensä jopa enemmän kuin työpöydän ääressä. Nytkin avasin koneen jo hyvissä ajoin ennen kahdeksaa, työskenneltyäni ensin muutaman tunnin tein vasta aamiaista ja nautiskelin sen rauhassa hyvällä omallatunnolla ennen töiden jatkamista. Mukavaa vaihtelua kiireessä syötyyn arjen normiaamiaiseen.


Mitenkäs teillä, vaikuttiko liikennelakko päiväänne ja alkavatko kevään värit houkutella valon lisääntyessä?


16 kommenttia :

 1. Liikennelakko ei vaikuttanut päivääni muuten kuin, että autolla pääsi töihin nopeammin. Länsiväylä ammotti tyhjyttään kun edellisen päivän lumi-infernossa oli hikoiltu oikein urakalla.

  Ero rakkaasta on raastaavaa ja teillä vielä nyt osuu menot peräkkäin inhottavasti. Koita kestää ja ehkä tulee jotain kivoja tuliaiai!

  Etäpäivistä olen ihan samaa mieltä. Aamulla ei mene valmistautumiseen aikaan vaan voi suoraan hypätä töiden pariin. Työmatkat jäävät pois ja työskentely on myös ilman häiriötekijöitä paljon keskittyneempää. Tosin russeliriiviö vaatii välillä vähän huomiota.

  Kevät ja kesä jo houkuttaa kuten omassa postauksessani jo kerroin. Ihan kukkamekoista jo haaveillaan täällä. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, emmeköhän me kestä nämä erossa olot, ikävää voi lievittää vaikka skypettelemällä. Tuliaisia ei taida pahemmin tulla, pikkukylässä ei ole ilmeisesti oikein mitään kauppoja eikä hän sinne tai kauemmaksikaan kerkeä.

   Poista
 2. Liikennelakko vaikutti kaikkiin muihin meidän perheessä paitsi minuun. Olisin kyllä mennyt itsekin aamulla bussilla töihin, mutta lähdin sinne kuitenkin hyvissä ajoin kävellen. Kyllä vähän ärsytti kun bussi sitten ajoikin ohi hetken päästä. Pojan kouluun ilmoitettiin, että ei tule kouluun kun bussit eivät kulje, samoin mies ei varannut työkeikkaa perjantaille koska bussit ei kulje. Kyllä silleen pikkuisen ärsytti, kun se sitten kulkivatkin ja lähes normaalisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisit nähdä facebookiin laittamani linkin bussien reaaliaikaisesta seuraamisesta. Ainakin Lauttasaaren bussit näkyvät siitä hyvin. Ihan joka bussi ei tainnut perjantaina kulkea, mutta kun mietin kaupunkiin menoa autolla tai julkisilla perjantai-iltana, pystyin näkemään, että päättäriltä oli lähdössä bussi, johon ehdin hyvin.

   Poista
 3. Ihana sävy hiuksissa, todella kiva kevätlookki & inspiskuvia tulevaan kevääseen!
  Ei vaikuttanut lakko, kun oli kotitoimistopäivä, eikä onneksi tarvinnut lähteä liikenteeseen ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotitoimistopäivät ovat kivoja, täytyy itsekin ryhtyä tekemään enemmän töitä kotoa käsin. Tosin nyt on alkamassa kausi, jolloin asiakkaita täytyy tavata kasvokkain miltei päivittäin, joten kotitoimisstopäiviä ei ihan heti ole tulossa.

   Poista
 4. Mielestäni nuo hiuskuvat ovat ihanat, olet meinaan aina todella kuvauksellinen. <3 Oijoi mikä ero, tuossahan tulee kova ikävä. Meillä oli aikanaan ihan hitsista noita eroja miehen työreissujen takia, mutta enää ei juuri lainkaan ja huomaan, että sen enemmän onkin nykyään toista ikävä, kun aikoinaan kaikkeen vaan tottui.

  Ihanaa uutta viikkoa ja mitähän se tuo tullessaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkisitpä kaikki ne kuvat, joita en julkaise...

   Monelle tällaiset parin viikon erot ovat ihan arkea, mutta kun olemme niin paljon yhdessä tuntuu oudolta olla erossa tällainekin aika.

   Poista
 5. Oikein onnistunut väri sekä kiva leikkaus.
  Kevään värit todellakin houkuttelevat: olen löytänyt itseni usein ihailemasta keltaisia tulppaaneja ja haaleanvaaleita ruusuja. Liikennelakko ei vaikuttanut päivääni lainkaan - lumimyräkkä sen sijaan piti minut kotona/sisällä.
  - Seijahannele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seijahannele.

   Valon määrän lisääntyessä kaikki pastelliset ja pirteät sävyt alkavat tosiaan taas houkuttaa. Tulppaaneita en ole ostanut, mutta pari muuta keväistä kimppua kyllä.

   Poista
 6. Mulla on mies katkeamattomassa 3-vuorotyössä ja joutuu näin ollen välillä myös yötöihin, ihanaa! Sori voi kuullostaa pahalta, mut oikeesti mä nautin kun saan olla ihan yksinäni kotona. Kaunis väri hiuksissasi <3. Ja juu, pikku hiljaa taitaa värit kotona mös vaihtua pastelliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään välillä olla yksinkin -ja osaan kyllä olla ihan hyvin itsekseni. Silti on kiva, kun hän palaa kotiin.

   Poista
 7. Upeat hiukset ja näytät hyvältä. Huenia, että olet saanut täytetttä yksinäiset ajat hyödyllisellä tekemisellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju. Etenkin pikku järjestely on ollut paikallaan, nyt olen saanut tehdä sitä ihan rauhassa.

   Poista
 8. Hienoja kuvia! Lakon takia kävelin työmatkat, mutta kävelen muutenkin usein :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä hyvillä keleillä ajan pyörällä töihin, sitä odottelen jo. Nyt kotiin jääminen tuntui hyvältää vaihtoehdolta ja työtkin etenivät vauhdilla.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.