Viisi viikon varrelta

Viime viikko oli -jollei ihan yhtä juhlaa- niin kuitenkin juhlavampi kuin aikoihin. Kuluneella viikollakin on ollut juhlatunnelmaa. Tänään olemme menossa juhlistamaan vuorostaan äitini tasavuosia. Kuten aiemmin kerroin, meillä on aina juhlaviikot maaliskuun lopusta huhtikuun puoliväliin.


Kevätkukat, lumikello, takatalvi
Tiistai-aamuna olin vähän pettynyt. Mielestäni säätiedotuksessa luvattiin lämpenevää, mutta maa olikin lumen peitossa aamulla. Olin suunnitellut laittavani päälle hameen paksujen sukkahousujen ja tennareiden kanssa. Housuilla ja nilkkureilla kuitenkin jatkettiin. Saappaat olen sentään siiränyt kesäteloille -ja onneksi yöllä satanut lumikin suli päivän aikana, ilmakin on muuttunut keväisemmäksi ja jo seuraavana päivänä pääsin pukeutumaan hameeseen ja tennareihin.Kampaaja, tuhkan sävy, hiusleikkaus
Hiukset saivat taas ryhtiä viileästä sävystä ja leikkuusta. Siippa tosin kysyi kun sanoin meneväni illalla kampaajalle "Etkö sä ollut viime viikolla?" En, olin 2½ kuukautta aiemmin ollut kampaajalla. Kalju mies ei erota juurikasvua ja ylikasvanutta mallia kovin hyvin.

Edellisellä viikolla olin sen sijaan ollut optikolla hakemassa uudet lasit. Edelliset hankin noin 1½ v. aiemmin, mutta ne valuivat jatkuvasti vähän ärsyttävästi, vaikka sankojen asentoa korjailtiinkin. Vahvuudet eivät pahemmin tälläkään kertaa muuttuneet. Edelleen mennään yksitehoilla, toimistolla olen lähinnä ilman laseja laseja käytän ulkona, autoa ajaessa ja televisiota katsoessa.

Näkötarkastuksessa selvisi muuten yksi hassu juttu jonka olen aina käsittänyt johtuvan piilokarsastuksestani. Aiemmin testeissä piti saada risti ympyrän sisään, nykyisissä näkötarkastuksissa taas pitäisi näkyä numeroita kolmessa päällekkäisessä laatikossa. Risti ja ympyrä kelluivat aina kaukana toisistaan ja niistä kolmesta laatikosta näen aina vain kaksi kerrallaan. Johtuukin kuulemma siitä, että tarkennan vain toisella silmällä kerrallaan vaihdellen kummalla silmällä katselen. Niin tai näin, omasta mielestäni näen ihan kolmiuloitteisesti ja optikonkin mielestä yhdellä silmällä katsominenkin sujuu todella näppärästi eikä haittaa mitään. Kiikareilla katsominen on tosin mielestäni ollut aina vähän hankalaa.


Tuorepuuro, kukka-asetelma
Viime viikon juhlista muistutti ruokapöydällä pitkälle tämän viikon loppuun upea puolitoistametrinen kukka-asetelma, jonka Siippa oli hankkinut The Cockissa vietetylle illalliselle koristeeksi. Se on saanut toimia taustana myös ruokakuville.

Väinö Kallio, ravintola, Kallio


#Inspirationweekend2018, kukat

Jyväbroileri, #inspirationweekend2018


#inspirationweekend2018, entecote

Viini, kuohuviini, social wines, #inspirationweekend2018

#inspirationweekend2018, dooleys

Perjantai-iltana pääsin tutustumaan etukäteen eilen auenneeseen Väinö Kallio-ravintolaan illallisella, jossa tarjoiltiin Atria Lihakaupan ja Jyväbroilerin tarjoamaa herkullista illallista Social Winesin viinien kera; broileriterriiniä, entrecotea sekä Dooleys-pannacottaa. Lauantaiaamuna kävin vielä venyttelemässä ja verryttelemässä samassa tilassa*.


Sisustus, kallio, funkkis, #inspirationweekend2018

Vanhoissa Elanon pääkonttorin tiloissa olevan ravintolan suojellut yksityiskohdatkin ihastuttivat.

Miten sinun viikkosi on sujunut?

*Kutsut blogin kautta

10 kommenttia :

 1. Oli niin kiva nähdä ja toivon todella, ettette saa tätä karseaa flunssaa, joka räjähti oikein päälle samana iltana, kun herkuteltiin Kappelin parsaviikolla. <3 Ensi viikonloppuun ja tuleekin ihana reissu. <3

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääh, tylsää. Toivottavasti toivut pian! Minä en onneksi saanut tartuntaa.

   Poista
 2. Onpa todella ollut juhlaviikko! Oli kiva nähdä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihana nähdä ja kiva olisi ollut olla myöhempäänkin, mutta piti jaksaa vielä tämänkin päivän juhlat.

   Poista
 3. Kivan pirteät uudet pokat!

  Sinun synttärijuhlasi saakin jatkua vaikka kaksi viikkoa koska kerranhan sitä vain pyöreitä täytetään. Tuo Siipan hankkima kukka-asetelma on todella kaunis ja toivottavasti säilyy vielä pitkään.

  Elannon vanha pääkonttorirakennus on minulle tuttu lapsuudesta kun isoäitini oli siellä töissä. Upeaa arkkitehtuuria ja kiva juttu, että sitä nyt saneerataan ja tullut jo ravintolakin tiloihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakennuksessa ja ravintolasalissa eli entisessä palkkakonttorissa oli kivoja alkuperäisiä yksityiskohtia. Mukavä, että rakennus pääsee kaikille avoimeen käyttöön.

   Poista
 4. Viikko sujui mukavasti töitä tehdessä ja eilisen kevätmessuilla käynti vain paranti viikkoa. Kohta taas nähdään mekin...jänskättää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaahan meille tulee, ei tarvitse jännittää. Matkat ovat aina olleet upeasti järjestettyjä ja todella kivoja.

   Poista
 5. Aivan mielettömän kaunis kimppu.

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia ja oli todella kiva treffata viikonlopulla :)

  Väinö Kallion ravintola oli todella mielenkiintoinen konsepti ja niin kaunis rakennus! Upeaa, että vanhaa restauroidaan.

  En muuten yhtään ihmettele, että äitisi tykkää siitä Nuxen huulibalsamista! Se on ihan huipputuote. Olen nyt muutaman päivän käytön jälkeen ihan koukussa siihen!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.