Aurinkoinen päivä Tallinnassa

Käyn Tallinnassa usein, mutta työmatkoilla en ehdi pahemmin kaupungilla kulkea. Siksipä halusimmekin Siipan, kälyni ja hänen tyttärensä kanssa viettää heinäkuussa Tallinnassa leppoisan lomapäivän.


Itämeri, purjevene, merellä
Kälyni tyttärineen lähti maanantaina jo 7.30 laivalla, muta näin lomalla halusin vähän hitaamman aamun. Minä ja Siippa matkasimme klo 10.30 lähteneellä laivalla, ostin meille vielä Comfort Loungesta paikat menomatkalle. 12 eurolla saimme juoda latteja ja virvoitusjuomia sekä syödä pikku naposteltavia ja lukea lehtiä rauhassa.


Tallinna vanhakaupunki

Kukat

Tallinna, viru-katu, kukkakauppa

Tallinna, virukatu, kukkakauppa

Tallinna

Tallinna

Tallinna, kalamaja, ovi

Tallinna, kalamaja, ikkuna


Ovi, Tallinna
Sää oli täydellinen, aurinkoinen ja n. 23 C. Tapasimme matkaseurueemme vanhankaupungin tuntumassa ja suuntasimme samantien vanhankaupungin turistimassojen läpi rauhallisemmille Kalamajalle ja Telliskivelle.

Kohvik_Sesoon, tallinna_ravintola


Kohvik_Sesoon, tallinna_ravintola

Lounaan söimme Kohvik Sesoonissa, jonka ohi olen monet kerrat ajanut, mutta nyt vasta söin ensimmäistä kertaa. Mukava palvelu, hinnat varsin kohtuulliset ja ruoka hyvää.

Telliskivi, Talinna


Tallinna, Telliskivi
Telliskivellä ja Jaama Turgilla kiertelimme hetken, söimme La Muun jäätelöt ja teimme pieniä ostoksia. Kotiinviemisiksi lähti Muhun leipää ja eestiläisiä valkosipuleita.

Sopivien muraalien ja graffitien edessä täytyy ottaa aina ysäri-tyylisiä "levynkansiposeeraus"-kuvia.

Itämeri, auringonlasku

Olipa ihana iltapäivä, vanhankaupungin lisäksi Tallinnassa kannattaa suunnata myös muuallekin. Päivässäkin ehtii paljon.

Mikä on sinun suosikkialueesi Tallinnassa?12 kommenttia :

 1. Just vajaa kuukausi sitten vierailtiin tuolla Telliskiven aluella, meillä oli hotellikin melko vieressä. Tykkäsin sen boheemista ilmapiiristä ja juu ihan taivaallista ruokaakin syötiin Frenchyssä. Mut näin kesällä pitää muistaa tehdä pöytävaraus, se huomattiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Telliskivi on kiva, olen ollut siellä palavereissakin muutamassa paikassa. Mielenkiintoisia luovien alojen toimistoja ravintoloiden ja kauppojen lisäksi. Alue on nyt ihan erilainen kuin 10-20 vuotta sitten kun yhdellä asiakkaallani oli siellä toimisto.

   Poista
 2. Pidän vanhan kaupungin tunnusta ja ravintoloista, mutta tykkään kyllä pyöriä ihan Tallinnan keskustassakin. Ihana reissu teillä on ollut ja tosi hieno levynkansi tulisi tuosta kuvasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhakaupunki on kaunis, mutta kesäisin tupaten täynnä turisteja. Siksi hakeuduimme vähän väljempiin ympyröihin.

   Poista
 3. Tallinna on aina jees ja ei tarvitse aina sitä yöpymistä, kun siellä voi piipahtaa, vähän kuin kaupungilla kävisi:) Telliskivi jää aina, mutta seuraavalla kerralla sitten:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me asumme muutamsm kilometrin päässä Länsisatamasta, joten Tallinna onkin meille todella kätevän yhteyden päässä.

   Poista
 4. Tallinkin Comfort Class on aina hyvä valinta! Jos olette joskus Tallinnassa sunnuntaina, niin Kohvik Sesoonissa kannattaa käydä myös brunssilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamiaisilla suosikkimme on Klaus, mutta ehkä Sesoonin brunssikin pitäisi kokeilla

   Poista
 5. Jaksan aina ihastua uudelleen Tallinnan vanhaan kaupunkiin ja sen kujiin, varsinkin aikaisena aamuna, kun ihmisiä ei ole vielä liikkeellä. Telliskiven alue ja Rottermannin korttelit kiehtovat nekin paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virukeskuksen itäpuolella on myös kaikkea kiinnostavaa. Olen ajanut siellä paljon mutta pitäisi niihinkin alueisiin paneutua jalkaisin paremminn.

   Poista
 6. Tallinnassa on kyllä aina niin ilo käydä, upeita kuvia olet napsinut. Kiva olisi taas mennäkin Tallinnaan, viime reissu oli meidän balettireissu.

  Ihanaa viikonloppua Lumo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Balettireissun jälkeen olen ollut muutaman kerran Talkinnassa, mutta työn täyteisillä dunireissuilla. Nyt oli kiva kuljeskella omaan tahtiin.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.