Kirjasta löytyi kiva aamiaisresepti loma-aamuksi. Köyhistä ritareista tulee mieleen makea herkku, mutta ritareista voi tehdä myöa suolaisen version.
Halusin leivän kaveriksi vielä uppomunan. Olisi pitänyt pyytää uppomunamestarini apuun, minun tekeminäni uppomunista tuli lähinnä säälittäviä...
8 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
1 1/4 dl maitoa
1/4 dl kermaa
4 munaa
1dl juustoa raastettuna, esim. parmesaania tai manchegoa
pieni valkosipulin kynsi
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
voita tai juoksevaa kasviöljyvalmistetta paistamiseen
Vatkaa kulhossa keskenään maito, kerma ja munat. Lisää juusto ja raasta joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada munaseos laakeaan vuokaan ja upota leipäviipaleet seokseen. Kuumenna rasva pannussa ja paista ne leipäviipaleita molemmin puolin keskilämmöllä, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Avokadoritarit
8 viipaletta suolaisia köyhiä ritareita
Päällys
4 avokadoa
2 rkl mustia seesaminsiemeniä
2 rkl kuorellisia seesaminsiemeniä
1/2 tl mustapippuria myllystä
1/2 tl sormisuolaa
Valmista suolaiset köyhät ritarit. Viipaloi avokadot ja asettele paistettujen leipäviipaleiden päälle. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja pirskota päälle oliiviöljyä. Mausta mustapippurilla ja sormisuolalla.
Onpa jälleen maukas ja yksinkertainen, uudenlainen resepti.
VastaaPoistaKiitos inspiksestä Tuuli!
Kiitos helposta ja makoisasta reseptistä :)
VastaaPoistaHyvää matkan jatkoa...
En ehkä kestä, ihan megahyvää pakko olla ja ihan uusi resepti tänne, suolaisten lettujen ja pannukakkujen rinnalle. Nam.
VastaaPoistaIhanaa uutta viikkoa Tuuli <3