Naran peurapuisto - Japani

Kun suunnittelimme Japanin-matkaa, tokaisin Siipalle "AINA Japanissa matkustaessamme käymme myös tervehtimässä paikallisia eläimiä!" Tämä on siis toinen matkamme Japaniin, ensimmäisellä reissulla kävimme apinavuorella Arashimayassa. Siipalla ei ollut mitään peurapuistossa vierailua vastaan.


Nara, peurapuisto, Japani

Nara, peurapuisto_Japani

Nara, peurapuisto_Japani

Nara, peurapuisto_Japani


Arashimayassa oli lunta 3½ vuotta sitten, tällä matkalla vierailimme Osakan lähettyvillä Naran peurapuistossa tervehtimässä kesyyntyneitä, vapaana kulkevia peuroja 38°C hellesäässä.

Puistossa on noin 1200 japaninpeuraa. Ajoimme paikallisjunalla Osakasta Naraan, Kintetsu Naran asemalta oli lyhyt kävelymatka suureen puistoon, jossa peurat käyskentelevät vapaasti. Japanissa peuroja on pidetty perinteisesti jumalten lähettiläinä.


Nara, peurapuisto_Japani

Puiston ulkopuolelta sai ostaa keksejä peuroille syötettäväksi. Ahneimmat -ja agressiivisimmin keksejä himoitsevat peurat norkoilevat heti keksikojujen tuntumassa. Ne tulevat heti varsin vaativasti kerjäämään herkkuja ja olin etukäteen lukenut ja youtube-videoista nähnyt, että vaateliaimmat voivat repiä vaatteista, purra ja hypätä päällekin. Pidinkin omat keksini tiukasti laukussa ennenkuin olimme päässeet vähän pidemmälle puistoon. Sielläkin yksi peura näykkäisi kankusta kun lähdin poispäin annetuani keksin.


Nara, peurapuisto_Japani, eläinkuiskaaja

Nara, peurapuisto_Japani, eläinkuiskaaja

Japanista muuallekin levinneet erilaiset eläinkahvilat ovat mielestäni vähän arveluttavia, etenkin jos eläimet ovat oikeasti yöeläimiä kuten vaikkapa pöllöt ja jolleivat ne pääse toteuttamaan luonnollista elämänrytmiään. 660 hehtaarin isossa puistossa peurat olivat kuitenkin vapaana ja saattoivat vetäytyä puiston rauhallisempiin kolkkiin lepäämään rauhassa.

Puistossa on lampia ja puroja, joista peurat voivat juoda, mutta niille maistui 38 asteen myös helteessa pullovesi ja ne selvästi nauttivat viuhkalla löyhyttelystäkin.


Todai-ji, Nara, Japani

Todai-ji, Nara, Japani


Todai-ji, Nara, Japani, Samurai

Todai-ji, Nara, Japani, buddha

Todai-ji, Nara, Japani, buddha

Puistossa on myös Todai-jin buddhalainen temppeli, jonka päärakennus Daibutsuden on maailman suurin puurakennus. Temppelin buddhapatsas on 15 metriä korkea.






Osakasta Naraan pääsee Namban asemalta noin 40 minuutissa junalla. Kintetsu Nara line menee Naran Kintetsu-Naran asemalle, joka on lähempänä puistoa kuin Naran asema. Hinta 560 jeniä. Kätevä, ladattava Suica, Pasmo- tai Icoca-arvokortti käy junamatkan maksamiseen.

Seuraa matkaamme Osakaan, Naraan, Kiotoon, Tokioon ja Yokohamaan Instagramissa @lumolifestyle sekä Instastoryssa. Lue kaikki Japani-postaukseni myös edelliseltä matkalta.

10 kommenttia :

  1. Alkoi naurattamaan tämä puisto siitä syystä, että entinen työkaverini sekoisi tuolla puistossa. Kirmailisi peurojen kanssa pitkin poikin. Hän rakastaa peuroja <3 Onhan tuo nyt ihan huippupaikka ja peurat on niin kauniita eläimiä <3 Upea muuten tuo budha patsaskin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oeln monet kerrat tarkkaillut peuroja anoppilan ikkunasta, nyt niitä oli kiva päästä ihan silittelemäänkin.

      Poista
  2. Onpa ihastuttava puisto ja peurat näyttävät hyvinvoivilta! Olen instasta ja facesta tätä teidän matkaanne seurannut tarkasti sillä Japaniin tekisi kovasti mieli. Meidän nuorethan ovat siellä käyneet ja hielle japanilainen kulttuuri on tuttua manga- ja animetaiteen myötä ja heillä on myös ystäviä siellä. Ja eräs tyttäreni parhaista kavereista, minullekin melkein kuin oma lapsi, asustelee ja opiskelee tällä hetkellä siellä. Joten sinne olisi päästävä kunhan vaan isännän saisi suostuteltua - hän on siellä kerran työmatkalla ollut pari viikkoa eikä niin kauheasti takaisin ole hinkunut - hän kun on vähän liian isokokoinen kuulemma sikäläisiin lentokoneisiin;)
    Ihanaa matkaa teille edelleen ja toivottavasti ne pahimmat helteet siellä hellittävät <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mangasta ja animesta emme ymmärrä mitään, tosin kävimme hauskassa näyttelyssä, jossa mangataiteilija Hiroshi Masumura versioi taitavasti Sumida Hokusain teoksia (Hokusai on tunnettu mm. isoa aaltoa kuvaavasta työstään). Japanissa on niin paljon nähtävää ja tunnelma voi vaihtua korttelin säteellä meluisasta, värivaloja vilkkuvasta ruuhkasta rauhalliseksi hiljaisuudeksi.

      Poista
  3. Olen seurannut mielenkiinnolla matkanne vaiheita ja voin sanoa että kylläpä tekisi mieli käydä siellä vielä joskus ajan kanssa. Olen ollut Tokiossa pari kertaa työmatkalla eikä silloin ollut mahdollista nähdä paikkoja kovinkaan laajasti.
    Peura on niin kaunis eläin, varmasti oli elämys käydä siellä! Kiitos kaikista ihanista kuvista mitä ole jakanut kanssamme.
    Antoisaa matkan jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli meille toinen Japanin-matka. Uskomattomasta kuumuuesta huolimatta matka oli todella antoisa. Jaksoimem kävellä 35-39 C helteissäkin 160 km 15 päivän aikana. Nähtävää ja koettavaa vain riitti niin paljon.

      Peurat olivat todella suloisia, vaikka niiden sarvia ja hampaita sai pari kerta väistellä.

      Poista
  4. Puisto vaikuttaa hyvältä, sellaiselta jossa eläimet viihtyy, ei kärsi. Ihana kun te vähän juotitte ja hoiditte eläimiä siellä. <3 Kivan erilainen lisä myös tämä teidän eläinten tapaaminen reissulla. <3


    Silmä kovana seuraan teidän reissua ja toki odotan innolla myös sittenpostausta, mitä kaikkea shoppailit sieltä. ;)

    Mitä upeinta reissun jatkoa teille molemmille. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olemme molemmat eläinten ystäviä, joten Klausia ei tarvinntu peurapuistoon pahemmin suostutella.

      En omasta mielestäni ihan huluna shoppaillut, mutta kotiin tullessa huomasin, että laukkuun on kertynyt yhtä sun toista... Jonkin postauksen varmaan teen.

      Poista
  5. Minä olen myös seurannut matkaanne instan puolella ja ihastellut kuinka upeata siellä on.
    Tämä puisto näyttää mielettömältä a ihana kun eläimillä on kunnolla tilaa liikkua. Huisin upeita ovat myöös nuo patsaat.

    Ihanaa reissua teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Japanissa oli kuumuudesta huolimatta todella ihanaa, näimme ja koimme todella paljon.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.