Kesäkuisessa Taste of Helsinki -tapahtumassa oli tuttuun tapaan Electroluxin kokkikoulu, jossa pääsi itse kokkailemaan Suomen kokkimaajoukkueen opastuksella.
Olimme heti ensimmäisenä iltana Siipan kanssa tekemässä vihergazpachoa siikacevichen ja uppomunan kera. Siipasta paljastuikin uusi puoli; hän on erinomainen uppomunan valmistaja. Uppomunista tuli todella kauniit ja oikeaoppiset. Nyt tiedän, kuka meillä tekee uppomuna tästä lähtien! Huomatkaa alla olevasta kuvasta kokkikaverin varusteet, herrasmies keittää uppomunat blazerissa ja taskuliina taskussa.
Kylmä, kesäinen keitto valmistui nopeasti. Taisimme olla ihan ensimäisinä valmiita, annos valmistui yhteistyöllä alle kahdessakymmenessä minuutissa.
Pari vuotta sitten tein kokkikoulun opein lohitartaria Taste of Helsingissä.
Vihergazpacho siikacevichen ja uppomunan kera kahdelle
Uppomuna
2 luomukananmunaa
Väkiviinaetikkaa
Kiehauta vesi ja lisää loraus väkiviinaetikkaa.
Tee veteen pyörre sekoittamalla vettä ja laske varovasti rikottu kananmuna keskelle pyörrettä. Anna hautua noin 5 minuuttia.
Vihergazpacho
6 vihreää tankoparsaa
50 g herneitä
50 g babypinaattia
2dl kasvislientä
Keitetty kanannmuna
Pilko kaikki ainekset ja tasaiseksi sauvasekoittimella ja siivilöi. halutessasi.
Siikachevice
100 g siikafile
Sitruuna
Kylmäpuristettua rypsioljya
suolaa
Koristeluun vesikrassia tai yrttejä
Poista siikafileestä nahka. Pilko veitsellä noin puolen senttimetrin kokoiseksi kuutioksi. Sekoita kulhossa sitruunamehu, öljy ja suola ja lisää seos kalan joukkoon. Sekoita. Sitruunamehun happo kypsentää kalan noin kymmenessa minuutissa.
Tarjoa keitto kulhosta uppomunan ja siikacevihen kera. Koristele annos vesikrassilla
Tarjoa keitto kulhosta uppomunan ja siikacevihen kera. Koristele annos vesikrassilla
Pitäisikin testata uppomunia, en ole koskaan niissä onnistunut. Kerran kokeilin ja se oli siinä :D
VastaaPoistaLämpöistä viikonloppua <3
En ole itsekään kovin taitava niiden tekemisessä. Siippa sen sijaan sai heti ensi yrittämällä todella kauniit uppomunat aikaiseksi.
PoistaNäyttää herkulliselta ja kylmät keitot näillä helteillä toimisivat.
VastaaPoistaHyvää Japanin reissun jatkoa... :)
Kylmät keitot ovat ihania helteellä, silti en ole yhtään tehnyt tänä kesänä. Gazpachoa ajatelin tehdä tällä viikolla.
PoistaIhanan raikasta. <3 Tehtiin toissa päivänä pizzaa ja vaikka suolaisen himo tällä kuumalla on kova, pizza oli nyt vaan liian tiukkaa. Raikkaita juttuja tekee mieli tai tietty aina sushia. ;)
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua <3
Etenkin reissussa huomasi, kuinka ihanaa suolapala olikaan helteellä. Toisaalta tällaiset raikkaatkin annokset maistuvat kuumalla.
PoistaOlen oikein himoinnut näin kuumina hellepäivinä raakaa kalaa, sushia ja ceviche-tyylisiä kalaruokia, aamukahvikin muuttui jäälateksi! Ihanaa reissun jatkoa teille sinne Japaniin, seurattu on matkaanne suurella mielenkiinnolla instastorysta!
VastaaPoistaJäälatet ovatkin ihania, niitä join joka päivä reissussa ja olen nyt vaihtanut kotonakin kuuman kahvin jäälatteen.
PoistaNäyttää niin hyvältä ja vitsi kuinka ihanat kuvat taasen<3
VastaaPoistaAurinkoista viikkoa <3
Siippa on paras kuvaskaveri; hän tietäää miin suuntaan kääntyä jotta valo olisi suotuisin, kuinka pidellä astiaa jne. eikä hermostu kun ei saa maistaa ennen kuin annan luvan.
Poista