Vihergazpacho siikacevichen ja uppomunan kera

Kesäkuisessa Taste of Helsinki -tapahtumassa oli tuttuun tapaan Electroluxin kokkikoulu, jossa pääsi itse kokkailemaan Suomen kokkimaajoukkueen opastuksella.

Olimme heti ensimmäisenä iltana Siipan kanssa tekemässä vihergazpachoa siikacevichen ja uppomunan kera. Siipasta paljastuikin uusi puoli; hän on erinomainen uppomunan valmistaja. Uppomunista tuli todella kauniit ja oikeaoppiset. Nyt tiedän, kuka meillä tekee uppomuna tästä lähtien! Huomatkaa alla olevasta kuvasta kokkikaverin varusteet, herrasmies keittää uppomunat blazerissa ja taskuliina taskussa.

Kylmä, kesäinen keitto valmistui nopeasti. Taisimme olla ihan ensimäisinä valmiita, annos valmistui yhteistyöllä alle kahdessakymmenessä minuutissa.

Pari vuotta sitten tein kokkikoulun opein lohitartaria Taste of Helsingissä.


gazpacho, siikaceviche, ceviche, uppomunan_keittäminen

gazpacho, siikaceviche, ceviche, uppomunan_keittäminen

gazpacho, siikaceviche, ceviche, uppomunan_keittäminen

gazpacho, siikaceviche, ceviche, uppomunan_keittäminen

Vihergazpacho siikacevichen ja uppomunan kera kahdelle


Uppomuna

2 luomukananmunaa
Väkiviinaetikkaa

Kiehauta vesi ja lisää loraus väkiviinaetikkaa.

Tee veteen pyörre sekoittamalla vettä ja laske varovasti rikottu kananmuna keskelle pyörrettä. Anna hautua noin 5 minuuttia.

Vihergazpacho

6 vihreää tankoparsaa
50 g herneitä
50 g babypinaattia
2dl kasvislientä
Keitetty kanannmuna

Pilko kaikki ainekset ja tasaiseksi sauvasekoittimella ja siivilöi. halutessasi.

Siikachevice

100 g siikafile
Sitruuna
Kylmäpuristettua rypsioljya
suolaa
Koristeluun vesikrassia tai yrttejä

Poista siikafileestä nahka. Pilko veitsellä noin puolen senttimetrin kokoiseksi kuutioksi. Sekoita kulhossa sitruunamehu, öljy ja suola ja lisää seos kalan joukkoon. Sekoita. Sitruunamehun happo kypsentää kalan noin kymmenessa minuutissa.

Tarjoa keitto kulhosta uppomunan ja siikacevihen kera. Koristele annos vesikrassilla

10 kommenttia :

  1. Pitäisikin testata uppomunia, en ole koskaan niissä onnistunut. Kerran kokeilin ja se oli siinä :D
    Lämpöistä viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole itsekään kovin taitava niiden tekemisessä. Siippa sen sijaan sai heti ensi yrittämällä todella kauniit uppomunat aikaiseksi.

      Poista
  2. Näyttää herkulliselta ja kylmät keitot näillä helteillä toimisivat.
    Hyvää Japanin reissun jatkoa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylmät keitot ovat ihania helteellä, silti en ole yhtään tehnyt tänä kesänä. Gazpachoa ajatelin tehdä tällä viikolla.

      Poista
  3. Ihanan raikasta. <3 Tehtiin toissa päivänä pizzaa ja vaikka suolaisen himo tällä kuumalla on kova, pizza oli nyt vaan liian tiukkaa. Raikkaita juttuja tekee mieli tai tietty aina sushia. ;)

    Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etenkin reissussa huomasi, kuinka ihanaa suolapala olikaan helteellä. Toisaalta tällaiset raikkaatkin annokset maistuvat kuumalla.

      Poista
  4. Olen oikein himoinnut näin kuumina hellepäivinä raakaa kalaa, sushia ja ceviche-tyylisiä kalaruokia, aamukahvikin muuttui jäälateksi! Ihanaa reissun jatkoa teille sinne Japaniin, seurattu on matkaanne suurella mielenkiinnolla instastorysta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäälatet ovatkin ihania, niitä join joka päivä reissussa ja olen nyt vaihtanut kotonakin kuuman kahvin jäälatteen.

      Poista
  5. Näyttää niin hyvältä ja vitsi kuinka ihanat kuvat taasen<3
    Aurinkoista viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siippa on paras kuvaskaveri; hän tietäää miin suuntaan kääntyä jotta valo olisi suotuisin, kuinka pidellä astiaa jne. eikä hermostu kun ei saa maistaa ennen kuin annan luvan.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.