Terriiniresepteissä kehoitetaan käyttämään edellispäivän leivänmuruja, mutta aloittaessani terriinin teon huomasin toissapäiväisen leivän olevan homeessa. Hain kaupasta uuden leivän, tuoreus ei tuntunut haittaavan lopputulosta.
Jollet löydä suolaamattomia pistaasipähkinöitä, voit käyttää suolattuja, mutta vähennä silloin reseptissä erikseen olevan suolan määrä puoleen.
Broileri-pistaasiterriini
2 rkl oliiviöljyä
2 keskikokoista sipulia silputtuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
2 rl sherryä
800 g broilerin jauhelihaa
2 broilerin paistileikettä kuutioituna sormenpään kokoisiksi paloiksi
140g puolikuivia edellispäivän leivän muruja
75 g (suolaamattomia) kuorittuja pistaasipähkinöitä
2 munaa
2 rkl Dijonsinappia
1 tl suolaa
mustapippuria maun mukaan
12-14 kpl pitkää (yli 20 cm) prosciuttokinkkuviipaletta
2 teelusikallista oliiviöljyä
tuoretta rosmariinia koristeluun
Kuumenna uuni 180 ° C: een.
Kuumenna oliiviöljy suurella paistinpannulla
keskilämpötilalla ja kypsennä sipulit 8-10 minuuttia tai kunnes ne ovat
pehmenneet. Lisää valkosipuli ja rosmariini, hauduta vielä 5 minuuttia tai
kunnes sipulit ovat hyvin pehmeitä. Anna jäähtyä hieman.
Yhdistä sipuliseos, broilerin jauheliha, broilerikuutiot, leivänmurut,
pistaasipähkinät, munat, sherry, sinappi, suola ja pippuri suuressa kulhossa,
sekoita käsin hyvin.
Öljyä kevyesti pitkulainen terriinivuoka ja vuoraa se prosciuttoviipaleilla. Painele terriiniseos vuokaan tiiviisti. Taittele prosciuttoviipaleet tiiviisti terriinin ympärille.
Peitä vuoka foliolla. Laita terriinivuoka uunivuokaan ja täytä uunivuoka vedellä niin että veden pinta tulee terriniivuoan puoliväliin. Paista terriiniä 1,5 h 180 C uunissa. Nosta kypsä terriini vuoassaan vesihauteesta, anna jäähtyä vuoassa.
Tarjoile paksuina viipaleina hyvän leivän ja salaatin kanssa. Terriini maistuu myös buffetpöydän tarjottavana tai vaikka rapujuhlissa rapujen jälkeen vähän tuhdimpana tarjottavana salaatin kera.
Oi oi, kylläpä näyttää herkulliselta ja sitä se myös varmasti on. Resepti talteen, kiitos Tuuli <3
VastaaPoistaTein terriiniä juhannuspöytään, se tekikin hyvin kauppansa.
PoistaOnpas herkullisen näköistä. Huomasin juuri, että lounas on jäänyt väliin :)
VastaaPoistaKiitos Marjo, tätä terriiniä aion tehdä uudestaankin.
PoistaTämä on taas sellaista kaunista ruokaa. Kuulostaa ja näyttää herkulliselta, nam!
VastaaPoistaIhanaa torstai-iltaa <3
Terriini valmistui juhanuspöytään ja halusin sen olevan kaunis. Ketunleivillä ja horsmankukilla oli helppo koristella.
PoistaYlellistä ja sopisi vaikka kartanon joulupöytään. Ihanat kuvat Tuuli ja hei tämä voisi olla kivaa vaihtelua siihen joulupöytään muuten.
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua <3
Olen joulupöytään tehnyt maksapateeta, mutta tämäkin sopisi siihen hyvin.
PoistaOI nam... herkullisen näköinen kesäruoka! (vaikka maistuu tuo varmasti muinakin vuodenaikoina!)
VastaaPoistaMinä aina innostun terriini ja patee-resepteistä, mutten sitten kuitenkaan tule tehneeksi. Varmaan jonkinlainen alitajuntainen kuvittelu niiden työläydestä. Olen nykyään niin patalaiska kokkaaja - vieläkin siis enemmän kuin ennen.
Ei tämä kovin työläs ollut, yllätyin itseasiassa kuinka helppo terriini oli tehdä.
Poista