Helppo broileri-pistaasiterriini

Söin keväällä illallisella Väinö Kalliossa maukasta broileri-pistaasiterriiniä. En ole koskaan tehnyt broileriterriiniä enkä tiedä tarkalleen mitä kaikkea syömässäni terriinissä oli, mutta mielivan perusteella loin oman broileri-pistaasiterriini -versioni.

Broileriruoka, kanaruoka, terriini

 Broileriruoka, kanaruoka, terriini

Terriiniresepteissä kehoitetaan käyttämään edellispäivän leivänmuruja, mutta aloittaessani terriinin teon huomasin toissapäiväisen leivän olevan homeessa. Hain kaupasta uuden leivän, tuoreus ei tuntunut haittaavan lopputulosta.

Jollet löydä suolaamattomia pistaasipähkinöitä, voit käyttää suolattuja, mutta vähennä silloin reseptissä erikseen olevan suolan määrä puoleen.

terrriini, broileriruoka, kanaruoka

Broileriruoka, kanaruoka, terriini


Broileriruoka, kanaruoka, terriini






 Broileri-pistaasiterriini


2 rkl oliiviöljyä

2 keskikokoista sipulia silputtuna

2 valkosipulinkynttä murskattuna

1 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia

2 rl sherryä

800 g broilerin jauhelihaa

2 broilerin paistileikettä kuutioituna sormenpään kokoisiksi paloiksi

140g puolikuivia edellispäivän leivän muruja

75 g (suolaamattomia) kuorittuja pistaasipähkinöitä

2 munaa

2 rkl Dijonsinappia

1 tl suolaa

mustapippuria maun mukaan

12-14 kpl pitkää (yli 20 cm) prosciuttokinkkuviipaletta

2 teelusikallista oliiviöljyä

tuoretta rosmariinia koristeluun



Kuumenna uuni 180 ° C: een.


Kuumenna oliiviöljy suurella paistinpannulla keskilämpötilalla ja kypsennä sipulit 8-10 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää valkosipuli ja rosmariini, hauduta vielä 5 minuuttia tai kunnes sipulit ovat hyvin pehmeitä. Anna jäähtyä hieman.


Yhdistä sipuliseos, broilerin jauheliha, broilerikuutiot, leivänmurut, pistaasipähkinät, munat, sherry, sinappi, suola ja pippuri suuressa kulhossa, sekoita käsin hyvin.


Öljyä kevyesti pitkulainen terriinivuoka ja vuoraa se prosciuttoviipaleilla. Painele terriiniseos vuokaan tiiviisti. Taittele prosciuttoviipaleet tiiviisti terriinin ympärille.


Peitä vuoka foliolla. Laita terriinivuoka uunivuokaan ja täytä uunivuoka vedellä niin että veden pinta tulee terriniivuoan puoliväliin. Paista terriiniä 1,5 h 180 C uunissa. Nosta kypsä terriini vuoassaan vesihauteesta, anna jäähtyä vuoassa.


Tarjoile paksuina viipaleina hyvän leivän ja salaatin kanssa. Terriini maistuu myös buffetpöydän tarjottavana tai vaikka rapujuhlissa rapujen jälkeen vähän tuhdimpana tarjottavana salaatin kera.


Broileriruoka, kanaruoka, terriini

10 kommenttia :

  1. Oi oi, kylläpä näyttää herkulliselta ja sitä se myös varmasti on. Resepti talteen, kiitos Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein terriiniä juhannuspöytään, se tekikin hyvin kauppansa.

      Poista
  2. Onpas herkullisen näköistä. Huomasin juuri, että lounas on jäänyt väliin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjo, tätä terriiniä aion tehdä uudestaankin.

      Poista
  3. Tämä on taas sellaista kaunista ruokaa. Kuulostaa ja näyttää herkulliselta, nam!
    Ihanaa torstai-iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terriini valmistui juhanuspöytään ja halusin sen olevan kaunis. Ketunleivillä ja horsmankukilla oli helppo koristella.

      Poista
  4. Ylellistä ja sopisi vaikka kartanon joulupöytään. Ihanat kuvat Tuuli ja hei tämä voisi olla kivaa vaihtelua siihen joulupöytään muuten.

    Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen joulupöytään tehnyt maksapateeta, mutta tämäkin sopisi siihen hyvin.

      Poista
  5. OI nam... herkullisen näköinen kesäruoka! (vaikka maistuu tuo varmasti muinakin vuodenaikoina!)
    Minä aina innostun terriini ja patee-resepteistä, mutten sitten kuitenkaan tule tehneeksi. Varmaan jonkinlainen alitajuntainen kuvittelu niiden työläydestä. Olen nykyään niin patalaiska kokkaaja - vieläkin siis enemmän kuin ennen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tämä kovin työläs ollut, yllätyin itseasiassa kuinka helppo terriini oli tehdä.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.