Maalaiselämää

Solahdimme hyvin kotimaana aikaan, ovatkohan syynä ne jet lag-pillerit? Oli silti mukava lähteä maalle lepäämään ja rentoutumaan muutamaksi kuumaksi päiväksi loman loppupuolella. Huomenna odottavatkin loman loputtua taas työt.



Kesälammas, lammaslaidun


Hedelmät, hedelmäsmoothie


Smoothie, aamupala

Japanin ruoat olivat herkullisia, mutta kasvikset olivat vähissä, sillä ne ovat kovin hintavia Japanissa. Kotiin tultuamme ostin heti kassillisen hedelmiä, joista tehtiin smoothieita. Ananaksen, avokadon, banaanin, kookosmaidon ja mitun tai aprikoosin, nektariinin, banaanin ja mintun liitot ovat taivaallisia, mitään maketusta ne eivät kaipaa.


Marjakausi, satokausi

Marjakausi, satokausi

Satokausi, kotimaiset_marjat

Satoiausi, kotimaiset_omenat

Marjat ovat kypsyneet, kävin Tarmo-koira seuranani poimimassa karviaisia ja herukoita. Välillä piti sujauttaa muutama marja omaan ja Tarmonkin suuhun, mutta riitti niitä marjapaistokseenkin. Resepti tulossa blogiin muutaman päivän sisään.


Chilinkasvatus
Parvekekasvimme olivat anoppilassa hoidossa matkamme ajan, chilit ovat kasvaneet valtavasti. Viime vuonna en saanut satoa ollenkaan, nyt chilejä on runsaasti.

Löytökoira


Koira, koira_kuuma_ilma

Tarmo-paralla on ollut kovin kuuma. Paksuturkkisena sen suosikkivuodenaika taitaa olla talvi, hellekeleillä se raukka lähinnä läähättää varjossa.


Antiikkiauto, citroen, traction

Siippa on kunnostuttanut antiikkiautonsa, joka seisoikin pari vuotta tallissa maalla. Nyt se on viimein ajokunnossa ja pääsemme ajeluille.

Miten viikkosi on sujunut? Kärsitkö kuumasta vai saisivatko helteet vielä jatkua?







11 kommenttia :

  1. Helteistä en taida saada koskaan tarpeekseni tai auringon tuomasta hyvästä olosta. Minun elimistöni nauttii kesähelteistä yli kaiken. Onni on, että asumme maaseudulla vanhassa hirsitalossa, jossa viileitä tiloja tarvittaessa. Arki on alkamassa, mutta toivon kesäisten säiden jatkuvan. Eloiloja! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iloitsen taas alkavista hellekeleistä, kyllä talvella saadaan vielä palellakin.

      Poista
  2. Uskon, että Tarmolla on hurjan kuuman tuon paksun turkkinsa kanssa. Minnie on läähättänyt ihan hirveästi ja yrittänyt kotona hakeutua sängyn alle ja eteisen pimeimpään nurkkaan, jonka päättelee ehkä olen myös viilein. Eläimille tuo kuumuus on kyllä ollut aika tuskaista. Olemme tehneet viimeiset iltalenkitä 23-24 aikaan.

    Lomailua tässä on vietetty aika huolella ja vielä ensi viikko ollaan kesälaitumilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka itse rakastankin helteitä, Tarmo-raukkaa käy kyllä sääliksi...

      Poista
  3. Maltilliset helteet voivat jatkua, mutta nuo lähes 30 astetta olivat liikaa jopa minulle. Karviaismarjat on niin hyviä, menevät hyvin myös karkin korvikkeina :)
    Ihanaa alkavaa viikkoa ja työhin paluuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdin jo tottua hurjiin helteisiin ja Japanin ilman kosteuteen niin, että kolmekymppiä tuntui jo ihan mukavalta, varsinkin jos on pieni tuulenvire niinkuin Helsingissä yleensä aina on...

      Poista
  4. Terveisiä Itä-Suomesta! Ensimmäisen kerran sai pakata mökille pitkähihaista vaatetta mukaan, hui,toivon kyllä kovasti että +25 asteen lämmöt tulisivat takaisin. En ole kertaakaan valittanut helteistä ja kun vielä kissatkin nauttivat (niin karvainen kuin karvatonkin) lämmöstä ja oikein kylpevät auringossa, niin kyllä toivon kesän jatkuvan vielä pitkään : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nautin kun hellekelit taas palaavat. Talvi on kuitenkin niin pitkä, että muutaman viikon hellettä "kestää" kummasti.

      Poista
  5. Vaukke mikä AUTO! Kyllä tuolla on kiva ajella kylänraitilla :).
    Ihana oli taas kuvia katsella Tuuli <3.
    Mukavaa työn alkua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, onhan tuo sellainen "ei ujoille"-malli, sen verran kerää katseita. Auto oli myös hääautonamme, oli kätevää kun tuollainen löytyi ihan omasta takaa!

      Poista
  6. Ai taivas mitä kuvia. 💗💗💗Sampalla on kyllä ollut myös liian kuumat paikat ja helle sekoitti pään ja meni karkaamaankin.

    Ihanaa viikonloppua Tuuli😘

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.