Terveiset Osakasta


Terveiset kuumasta Osakasta, Japanin kolmanneksi suurimmasta kaupungista Tokion ja Yokohaman jälkeen, jossa lämpötila on kivunnut 37 asteeseen. Olemme Osakassa lauantaihin ennen kuin matkaamme luotijunalla Tokioon kymmeneksi päiväksi. Lentojen hinnoissa ei ollut kuin muutaman kympin ero kun ostimme menolennot Finnairilla Osakaan ja paluulennot Tokiosta. Säästämme aikaakin kun ei tarvitse ajaa edestakaisin kaupunkien väliä.

 dotombori, osaka

Osaka, Dotonbori


Osaka on eloisa, värikäs, iloinen, maanläheinen, sydämellinen, moderni, mutta hieman nostalginenkin. Osakassa on keksitty mm. love hotellit ja kapselihotellit, ratasushit ja karaokesoittimet.

Osaka, temppeli

Osakalaiset pitävät itseään huumorintajuisina ja vitsikkäinä, monet japanilaiset koomikot tulevatkin Osakasta. Me emme tietenkään pahemmin täkäläistä huumoria ymmärrä kielimuurin takia, mutta jo katukuva on vitsikkäämpi kuin Tokiossa. Olemme tosin päässeet juttusille muutaman englantia taitavan miehen kanssa ja toinen olikin varsinainen vitsinikkari.

Osaka, kaupunkimatkailu


Osaka, temppeli


Osaka on kauppa- ja teollisuuskaupunki, eikä sitä voi sanoa yleisilmeeltään kovin kauniiksi. Tunnelmallisia paikkoja toki täälläkin.

Rapu, osaka

Osaka



Osakalainen ruoka

Sashimi#

Yakitori
Osaka on Japanin ruokapääkaupunki josta tulevat mm. takoyaki=paistettu taikinapallero, jossa on mm. mustekalaa, japanilainen munakasruoka okonomiyaki, uppopaistettu varrasruoka kushikatsu, pikapaistettu liharuoka yakiniku ja väärin käsiteltynä hengenvaarallinen pallokala eli fugu muiden elintarvikkeiden joukossa. Kaupungissa voi syödä hämmästyttävän edullisesti, mm. laadukkaassa kaitensushi-paikassa (sushi-paikka, jossa kiertävältä radalta voi valita mieleisiään sushiannoksia) annokset maksoivat 100 jeniä eli alle 0,80 €. Pelkästään ruoan takia Osakaan kannattaa tulla.

Ai niin, matkalaukku tuli vuorokauden myöhässä. Onneksi olin varautunut pakatessani matkatavaroita, eikä tätmä aiheuttanut suurempai katastrofeja. Oli kuitenkin kiva saada laukullinen puhtaita vaihtovaatteita, sillä tässä kuumuudessa menee pari settiä vaatteita per päivä.


Seuraa matkaamme Osakaan, Naraan, Tokioon ja Yokohamaan Instagramissa @lumolifestyle sekä Instastoryssa. Lue kaikki Japani-postaukseni myös edelliseltä matkalta.

12 kommenttia :

  1. Osaka näyttää värikkäältä ja kiva kuulla, että myös vitsikkäältä :)
    Olkaapa varovaisia en pallokalan kanssa ja keskittykää vain niiden
    ihanien bambien silittelyyn, joista kuvia näkyikin jo jossain.
    En voi ihmettelemättä noita johtohässäköitä ja niiden turvallisuutta tuolla
    katujen yllä. Ilmeisesti kaikki kuitenkin toimii "spaghettivyyhdistä" huolimatta.
    Hyvää, että laukku tuli :)
    Nauttikaa kaikesta uudesta ja herkuistakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sähköt kulkevat joka puolella tuolla lailla "eksoottisesti". Kettan näimme sähköasentajan töissä, en tiedä kuinka kauan hän joutui etsimään oikeaa johtoa...

      Poista
  2. Oi, ihanaa! Jään innolla seuraamaan matkaanne!
    Itse olen vieraillut Osakassa viimeksi 20 vuotta sitten. Ja ihastuin paikkaan. Tytär tuli sieltä juuri pari viikkoa sitten vaihdosta.
    Olen asunut Japanissa kolme vuotta, joten se on erittäin rakas ja tärkeä paikka mulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, Japanissa asuminen on varmasti ollut yhtä aika ihana, rasittavaa, jännittävää ja turhauttavaa. Siellä on ihana matkailla, mutta syvälle yhteiskuntaan ei ehkä ole niin helppo päästä.

      Poista
  3. Nämä postaukset ei voisi tulla parempaan aikaan. ;) Innolla seuraan teidän reissua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Postauksia on seuraavina viikkoina tulossa lisääkin.

      Poista
  4. Aika hurjia nuo ravintolan kyltit tai sisäänkäynnit. Onpa siellä ihanan edukasta ruokaa! Ihanaa päästä näkemään kuvia teidän matkasta!
    Mukavaa reissua ja hyvä kun se sinunkin laukkusi tuli perille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osakasa olikin paljon tuollaisia isoja kolmiulotteisia ravintolan mainoksia, osa jopa liikkui.

      Poista
  5. Varmasti eksoottinen reissu ja herregud nuo ruokakuvat, varmasti täydellinen kohde foodieille <3 Ihanaa lomaa & monen monta elämyksellistä hetkeä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruoka oli todela ihanaa. Ramenia emme lopulta tällä matkalla syöneet, kuumassa ilmastossa kuumaa soppaa ei oikein tehnyt mieli. Muuten tuli maisteltua kaikenlaista. Etenkin izakaya-ravintolat oliva maistelijan unelma. Paljon jaettavia pikkuannoksia, joita saattoi tilata lisää nälän mukaan. Kallein ateria koko reissulla taisi olla alle kuusikymppiä kahdelta, sisältäen yaksitori-vartaita, sashimia, tonkatsua ja molemmille kaksi olutta ja pari saket, kun sattumoisin huomasimme olevamme sakeen erikoistuneessa ravintolassa.

      Poista
  6. Värikkäältä vaikuttaa katukuva ihan päivänvalossakin. Voi että, kun ymmärtäisi edes jonkun sanan noista kiekuroista :D.
    Tsissos siellä on halpaa ruokaa, vaikka japania on syytelty kalliiksi maaksi. Ihanan näköisiltä ovat kaikki ruuat näyttäneet, mitä olet muihinkin kanaviin laittanut. Mukavaa loman jatkoa <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hedelmät ja vihannekset olivat kalliita, mutta tavallisissa kansanpaikoissa syöminen oli edullista. Kallein ateria kahdelta maksoi alle 60€ ja siihen sisältyi jo kahdet oluet ja kahdet saket molemmille. Toki huippukalliita ravintoloitakin löytyy.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.