Ulkonäkö on puoli ruokaa, arkenakin laitan puuron kauniisti esille. Täyttävä, kuitupitoinen puuro pitää nälän loitolla pitkään.
Syksyllä puolukan kirpeys ja mulperimarjan makeus muodostavat maukaan kombon.
Puuron voi tarjoilla myös lasista.
Heitän puuron joukkoon usein itse poimittuja marjoja - pakkasessa on vieläkin muutamia annospusseja vadelmia viime kesältä, vaikka olemme vadelmaista puuroa syöneet paljon kuluneen talven aikana.
Erilaiset hedelmät antavat puurolle mehevää makua.
Välillä laitan tuorepuuron joukkoon myös jugurttia, mausta tulee raikas ja aavistuksen hapan.
Muutama yrtin lehti antaa kivasti väriä ja makuakin tuorepuuroannokseen.
Kirpeät herukat tuovat puuroon paitsi ihanan maun myös kauniin värin.
Syötävät krassinkukat ja orvokit antavat upeaa väriä lautaselle.
Mulperimarjat ja metsämansikat ovat kauniita ja herkullisia tuorepuuron koristeita.
Sokeroimaton (raaka)kaakaojauhe antaa puurolle suklaisen maun.
Aroniamarjasta tulee upea väri.
Herkät kukat ja kuivatut mansikat kaunistavat puuron.
Mitä sinä syöt aamiaiseksi? Oletko kokeillut tuorepuuroja? Extravinkkinä tsekkaa myös chai-puuron ohje.
Olen testannut tuorepuuroja ja tykkäsin. Olen vähän tylsä kuitenkin puurojen kanssa, tykkään syödä niitä eniten marjojen kanssa. Aivan upeita puuroja olet loihtinut. Kukat tuovat upeaa väriloistoa puuroihin.
VastaaPoistaMukavaa sunnuntai-iltaa sinulle <3
En yleensä mieti tuorepuuroja sen kummemmin, laitan niihin mitä sattuu olemaan. Meillä kyllä on aina marjoja -ainakin pakkasessa- sekä hedelmiä, näin kesällä myös parvekkeen yrttilaatikot pursuavat erilaisia yrttejä.
PoistaNyt täytyy kyllä kesällä tehdäkin tuorepuuroja useammin! Olen vaan niin jämähtänyt smoothiehin, joiden marjat ja pakastetut hedelmät yhdessä chian kanssa laitan illalla sulamaan jääkaappiin ja aamulla ajan rahkan, inkiväärin ja yrttien kanssa smoothieksi. Sen kanssa sitten iso kuppi maitokahvia ja leipä kananmunalla tai maksamakkaralla. Lomalla on hyvä rikkoa rutiineja, joten ehkäpä aamupalakin saa sitten uusia muotoja!
VastaaPoistaNo eipä sinunkaan aamiaisesi huonolta kuulosta! En ihmettele, ettei tee mieli vaihdella.
PoistaVoi sentään - nuo ovat niin kauniita, että raskiiko niitä syödäkään? Itse en tuorepuurojani hienonna - olen laiska. Ja pidän niistä "suuntuntumista", siitä, että on purekseltavaa. Tosin myönnän, että liian harvoin tuorepuuroja teen, mutta jospa tänä kesänä tekisin taas parannuksen, kun tuoreet marjat ovat käden ulottuvilla;)
VastaaPoistaItse pidän siitä, että puuro tekeytnyt yön aikana, ei tarvitse ryhtyä keittelemään aamulla.
PoistaKauniita tuorepuurokuvia :) Voisin itsekin tehdä useammin.
VastaaPoistaJa varsinkin näin kesällä niistä saisi raikkaan herkullisia
kupposia aamiaispöytään.
Kesällä tuorepuro on erityisen raikas aamiainen, syön tosin tuorepuuroja ympäri vuoden.
PoistaMaistuisi ihan kaikki mullekin ja niin kauniita puuroja ole taiteillut. En muuten ole ikinä tehnyt tuorepuuroa, syönyt kylläkin. :)
VastaaPoistaKokeilepa joskus, tuorepuuro helppo tehdä.
PoistaTuuli, sä olet kyllä tuorepuurojen ehdoton kuningatar! Kuvat ihan omaa luokkaa, joista aistii noiden puurojen herkullisuuden, NAM!
VastaaPoistaKiitos Sari😉 Taidan mä vähän ollakin, niin paljon tulee tehtyä tuorepuuroja
Poista