Tuorepuuroista kauneimmat

Neljä-viisi vuotta sitten maistoin tuorepuuroa ensimmisen kerran eräässä tilaisuudessa. Ihastuin ja siitä lähtien olemme syöneet tuorepuuroa aamiaiseksi 5-7 kertaa viikossa. Vaikka perusresepti pysyy samana; ruishiutaleita, chiansiemeniä ja vettä sekä yleensä myös banaania, puuro ei koskaan ole samanlaista, ainekset vaihtelevat aina hieman. Laitan puuroainekset tekeytymään yöksi.  Pidän puurosta sileämpänä, joten vedän sen yleensä aina sauvasekoittimella sileäksi aamulla. Puuroa maustavat marjat, tuoreet ja kuivatut hedelmät, maapähkinävoi,tahini, raakakaakao, pähkinät, siemenet, mantelimaito, kookosvesi... tuorepuuron joukkoon päätyy milloin mitäkin.

Ulkonäkö on puoli ruokaa, arkenakin laitan puuron kauniisti esille. Täyttävä, kuitupitoinen puuro pitää nälän loitolla pitkään.



tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen
Kesällä koristelen puurot syötävin kukin.


tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen
 Syksyllä puolukan kirpeys ja mulperimarjan makeus muodostavat maukaan kombon.


tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen
 Puuron voi tarjoilla myös lasista.

tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen
 Heitän puuron joukkoon usein itse poimittuja marjoja - pakkasessa on vieläkin muutamia annospusseja vadelmia viime kesältä, vaikka olemme vadelmaista puuroa syöneet paljon kuluneen talven aikana. 

tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen
Erilaiset hedelmät antavat puurolle mehevää makua.




tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen

tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen

tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen
 Välillä laitan tuorepuuron joukkoon myös jugurttia, mausta tulee raikas ja aavistuksen hapan.



tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen




 Ruusun terälehdet ovat kauniita, syötäviä ja ne antavat hienostuneen maun annokseen. Metsämansikoita löytyy välillä vähän vaikeakulkuisiltakin kallionkielekkeitä Helsingissäkin, maun takia kannattaa vähän tasapainoillakin.



tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen
 Muutama yrtin lehti antaa kivasti väriä ja makuakin tuorepuuroannokseen.



tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen
Kirpeät herukat tuovat puuroon paitsi ihanan maun myös kauniin värin.



tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen
 Syötävät krassinkukat ja orvokit antavat upeaa väriä lautaselle.


tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen
 Mulperimarjat ja metsämansikat ovat kauniita ja herkullisia tuorepuuron koristeita.


tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen

Sokeroimaton (raaka)kaakaojauhe antaa puurolle suklaisen maun.


tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen

Aroniamarjasta tulee upea väri.




tuorepuuro, aamiainen, terveellinen_aamiainen
Herkät kukat ja kuivatut mansikat kaunistavat puuron.

Mitä sinä syöt aamiaiseksi? Oletko kokeillut tuorepuuroja? Extravinkkinä tsekkaa myös chai-puuron ohje.

12 kommenttia :

  1. Olen testannut tuorepuuroja ja tykkäsin. Olen vähän tylsä kuitenkin puurojen kanssa, tykkään syödä niitä eniten marjojen kanssa. Aivan upeita puuroja olet loihtinut. Kukat tuovat upeaa väriloistoa puuroihin.
    Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En yleensä mieti tuorepuuroja sen kummemmin, laitan niihin mitä sattuu olemaan. Meillä kyllä on aina marjoja -ainakin pakkasessa- sekä hedelmiä, näin kesällä myös parvekkeen yrttilaatikot pursuavat erilaisia yrttejä.

      Poista
  2. Nyt täytyy kyllä kesällä tehdäkin tuorepuuroja useammin! Olen vaan niin jämähtänyt smoothiehin, joiden marjat ja pakastetut hedelmät yhdessä chian kanssa laitan illalla sulamaan jääkaappiin ja aamulla ajan rahkan, inkiväärin ja yrttien kanssa smoothieksi. Sen kanssa sitten iso kuppi maitokahvia ja leipä kananmunalla tai maksamakkaralla. Lomalla on hyvä rikkoa rutiineja, joten ehkäpä aamupalakin saa sitten uusia muotoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eipä sinunkaan aamiaisesi huonolta kuulosta! En ihmettele, ettei tee mieli vaihdella.

      Poista
  3. Voi sentään - nuo ovat niin kauniita, että raskiiko niitä syödäkään? Itse en tuorepuurojani hienonna - olen laiska. Ja pidän niistä "suuntuntumista", siitä, että on purekseltavaa. Tosin myönnän, että liian harvoin tuorepuuroja teen, mutta jospa tänä kesänä tekisin taas parannuksen, kun tuoreet marjat ovat käden ulottuvilla;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse pidän siitä, että puuro tekeytnyt yön aikana, ei tarvitse ryhtyä keittelemään aamulla.

      Poista
  4. Kauniita tuorepuurokuvia :) Voisin itsekin tehdä useammin.
    Ja varsinkin näin kesällä niistä saisi raikkaan herkullisia
    kupposia aamiaispöytään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä tuorepuro on erityisen raikas aamiainen, syön tosin tuorepuuroja ympäri vuoden.

      Poista
  5. Maistuisi ihan kaikki mullekin ja niin kauniita puuroja ole taiteillut. En muuten ole ikinä tehnyt tuorepuuroa, syönyt kylläkin. :)

    VastaaPoista
  6. Tuuli, sä olet kyllä tuorepuurojen ehdoton kuningatar! Kuvat ihan omaa luokkaa, joista aistii noiden puurojen herkullisuuden, NAM!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari😉 Taidan mä vähän ollakin, niin paljon tulee tehtyä tuorepuuroja

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.