Viisi viikon varrelta

Työelämä tällä viikolla on ollut hektistä eikä aikaa ole ollut kaikkeen suunniteltuun. Keskiviikkoiltana huomasin somen täyttyneen Habitaresta. Sain sinne parikin kutsua, mutta ei mitään mahdollisuutta lähteä kun painoin täysillä 9-19 töissä, torstaina lähdin aamukuudeltä Tallinnaan työmatkalle. Sieltä, harvinaista kyllä ehdin jo 16.30 lähteneellä lautalla kotiin, laivalla ja kotona tosin jatkoin töitä iltamyöhään.

Perjantai-iltana sekä lauantaina halusin olla tiiviisti kotona, sillä varhain tänä aamuna Siippa lähti yhdeksäksi viikoksi Espanjaan töihin. Jo nyt on ikävä 🖤

Työvaatteet, työpukeutuminen


Viikon pähkäily onkin oma pakkaamiseni. Tänään pakkaan ja pyykkään, tiistaiaamuna suuntaan Pariisiin messumatkalle. Instastoryyn kuvaa laittaessani olin tosin mielestäni lähdössä jo huomenna. Vaatesuunnitelmat menivät uusiksi kun tajusin Pariisissa olevan päivisin noin +30 C, täytyy pakata kevyempää mukaan kuin mitä alunperin olin ajatellut







Viikon löytö oli ehdottomasti Oulunkylän Capperi-pizzeria. Siippa oli lupautunut viemään siskontyttönsä Oulunkylään synttäreille ja mietti ajaisiko välillä kotiin vai mitä tekisi kaksi tuntia. Muistelen lukeneeni jostain hyvästä pizzapaikasta Oulunkylässä ja ehdotin, että mennään pizzalle sinne, myös kälyni tuli mukaan. Nopealla googlauksella löysimme Capperin.

Onnekkaasti saimme viimeisen vapaan pöydän klo 17.30 sunnuntai-iltana. Istuuduttuamme ravintolan ovi kävi noin kolmen minuutin välein, osa toki haki pizzaa mukaankin.

Pizzoillaan Capperi kiilaa ainakin minulle kaupungin gourmetpizzerioden kärkeen. Ei toki kaupungin halvin pizzeria, löytyihän listalta 24 euroakin maksava pizza, mutta laadusta kannattaa maksaa muutama euro enemmän. Mieluummin käyn pizzalla harvemmin ja nautin vähän parempaa.




Viikon suloisuus oli viime sunnuntaina Puu-Vallilassa ikkunalla seissyt koira, joka tarkkaili ohikulkijoita samalla kun emäntä harjaili sitä.










Viikon ikävä uutinen oli ruokafestivaali Taste of Helsingin loppuminen. Vääntö Helsingin kaupungin kanssa tapahtuma-aluesta ja mm. tilavuokrien nouseminen pakottivat tekemään lopettamispäätöksen. Vuoden 2018 tapahtumaan Helsinki perui yllättäen ruokafestivaali Taste of Helsingin tilavarauksen, kukaan ei tullut kertoneeksi asiasta tapahtuman järjestäjälle. Uuden paikan saaminen ja tapahtuman järjestäminen pienemmällä alueella vaati melkoista vääntöä.

Vaikka tämänkesäinen uudessa paikassa järjestetty tapahtuma oli menestyksekäs, Taste of Helsinkiä ei enää järjestetä kesällä 2019. Jään kaipaamaan tätä alkukesän kohokohtaa, johon olen osallistunut monena vuonna, viimeksi yhtenä Taste of Helsingin ambassadoreista.

Paulig, kahvi, brunssi, avokadoleipä


En saanut yöllä heti unta Siipan lähdettyä, tänään olenkin tehnyt asioita eri järjestyksessä kuin yleensä. Aamiaistakin söin vasta ihan äsken iltapäivällä. Kahvikupissa oli pr-näytteenä saatua vaaleapaahtoista Pauligin Cafe Sydney-kahvia, jonka paketin mukana tulleessa tiedotteessa sanottiin sopivan hyvin vaikka avokadoleivän pariksi. Muistelin aamiaista syödessäni kahdeksan vuoden takaista Australian-matkaa. Sydneyssa oli ihania kahviloita, kahvilakulttuuri todella kukoisti kaupungissa.

Miten dinun viikkosi on sujunut?




11 kommenttia :

  1. Kauniista kuvia. Mäkin olen kuullut kehuja tuosta Oulunkylän helmestä, nyt on pakko mennä kokeilemaan.
    Ihanaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Capperi oli todella hyvä. Sinne voisin tehdä toisenkin kerran retken ihan erikseen

      Poista
  2. Ai nyt alkoi sinun aikasi yksin kotona. Tsemppiä, toivottavasti pääset häntä näkemään tässä välillä. Illat on vaikeita yksin, kun on niin tottunut toisen seuraan.
    Kylläpä näyttää hyvältä nuo pizzatkin.
    Rentoa sunnuntai-iltaa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko myöntää, että tirautin yöllä pari kyyneltä kun ovi painui Siipan perässä kiinni. Olemme kyllä puhuneet jo kaksi kertaa tänään ja lähetelleet kuvia. Kunhan saamme hänen aikataulunsa selville, voin varata lennot ja alkaa odottamaan matkaa Malagaan

      Poista
  3. Ihania kuvia ja tunnelmia! Suloinen tuo koiruli, joka kurkkii ikkunasta.

    Kivaa Pariisin reissua sinulle, nyt odotan innolla kuviasi sieltä. Ne ovat aina upeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koiruli oli niin hauska kurkkiessaan iķkunasta.

      Loppuviikosta jää aikaa kuvailuunkin, eiköhän muutama kuva tule blogiinkin.

      Poista
  4. Voimia pitkään 'leskeyteen', varmasti jännä aikakausi, ikävää mutta samalla kenties oppii huomaamaan toisella tavalla toisen tärkeyden! Taste of Helsinki surua täälläkin viime viikolta, samaoin rankka pressimatka takana ja nyt tehdään töitä 24/7...huh! Ehkä pitänee turvautua take away pizzaan, tosin noiden Capperin lättyjen jälkeen ei ihan tavallisen pizzapuljun tekele enää kelpaa ; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olemme niin paljon normaalisti yhdessä ja ihan kirjaimellisesti kylki kyljessä, että tällaien pitkä erossa olo tulee tuntumaan varmasti oudolta vaikka päivittäin tietysti ollaankin yhteydessä. Aiemmin olemme olleet vain muutaman viikon erillään.

      Poista
  5. Capperi on vieläkin käymättä, johtunee sijainnista… Taste of Helsinki uutinen oli tyrmäävän kaamea, melkein tuli itku :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taste of Helsingin loppuminne kyllä harmittaa. Tapahtuma oi niin kiva, sitä odotin joka kesä.

      Capperi on Oulunkylän aseman tuntumassa, sinne kannattaa kyllä tehdä ihan vaikka retki erikseen junalla.

      Poista
  6. Hyvää matkaa! Kaunis tuo sun paita tuossa kuvassa. Niin ja herkkuja nuo ruokakuvat.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.