Sienikauden tatti-salviapasta

Tattikauden sienestäminen taisi jäädä itselläni siihen yhteen tattiin ja yhden tatin ihmepizzaan, mutta olen ostanut tatteja ihan kaupasta, muutamallakin pärjää pitkälle.

Syksyn sinkkuelämääni voin vielä puolittaa tämän reseptin ja tehdä superhelpon pastan yhdestä-kahdesta tatista.

Tatti-salviapasta kahdelle

150 g spagettia
kolme isoa herkkutattia
12 lehteä tuoretta salviaa 
3 rkl voita
3 rkl parmesaania raastettuna
mustapippuria
suolaa


Keitä pasta ohjeen mukaan. Paloittele sienet spagetin kiehuessa. Paista tatteja  muutama minuutti ruokalusikallisessa voita. Lisää ripaus suolaa.

Sekoita valutettun pastan joukkoon 1 rkl voita ja 2 rkl parmesania, sekoita. Lisää joukkoon sienet paistonesteineen. Paista salvianlehtiä 30 sek-1 minuutti kunnes ne ovat rapeita. Tarjoa paistetut salvianlehdet ja parmesan pastan kanssa.

Päälle voi vielä paahtaa pannulla tai paistaa voissa raastetun, kuivahtaneeen kannikan muruja rapeautta antamaan.


8 kommenttia :

  1. Yksinkertaisesti herkullisista, syksy on kyllä mahtavinta aikaa sadonkorjuineen, niin maasta kuin metsistä. Niin herkullisen näköistä, iso peukku (Y).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesän ja syksyn satokausi on kyllä mahtavaa aikaa ruokaihmiselle

      Poista
  2. Tatit ja kanttarellit ovat minun suurta herkkua. Herkullisen näköinen annos <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tatit ovat kyllä herkullisia, harmi etten ehtinyt/ehdi maalle enne tattikauden loppua.

      Poista
  3. Ihanaa, rakastan sieniä ylikaiken, vaikka en tiedäkään niistä mitään, enkä osaa niitä luonnosta kerätä.

    Ihanaa viikon jatkoa Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunnen itsekin vain tatit (mutta nekin tarkistutan apellani), knattarellit, mustat torvisienet ja suppilovahverot. Ihan riittävästi minulle.

      Poista
  4. Ihana resepti! Tästä tuli mieleen, että sienien poimintakurssille olisi päästävä, en tunne kuin tatit ja kantarellit. Salviaa voisi käyttää yrttinä useamminkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salviaa kasvoi parvekelaatikossa koko kesän, enkä käyttänyt sitä kuin pari kertaa. Tätä syödessäni mietin miksen mausta salvialla useamminkin.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.