Helteinen Pariisin syyskuu

Bonjour mes amis!

Terveiset helteisestä Pariisista -tai tarkemmin sanottuna Pariisista, jossa oli hellepäiviä, nyt ne ovat jo ohi. Ohjelmassa on jo 47. messumatkani Pariisiin... Jokunen vuosi täällä on siis tullut käytyä muutaman kerran vuodessa. Säät vuosien varrella ovat vaihdelleet syksyisin koleasta tällaisiin kahdenviiden-kolmekympin helteisiin kuin nyt oli päivisin alkuviikolla. Jäin Pariisiin vielä messujen jälkeen perjantaiksi ja lauantaiksi.

pariisilaiskahvila, pariisi, matkailu


Pariisi, Tour_Montparnasse


Iltaisin olen ehtinyt pyöriä kaupungilla vain pikaisen illallisen merkeissä. Keskiviikkona ei edes ruoka maistunut. Olin tiistaina 21 tuntia hereillä ja keskiviikkona ja tiistaina olin juonut ihan liian vähän vettä. Iltapäivällä messuilla alkoi tulla väsynyt ja huono olo. Vaikka juotuani kunolla vettä olo alkoi kohentua, en halunnut ajatellakaan ravintolaillallista. Ostinkin vain jugurttia ja mansikoita. Niitäkään ei oikein tehnyt mieli, mutta jotainhan sinä päivänä oli syötävä.

Illat ovat kuluneet muiden työasioiden parissa. Niidenkin asiakkaiden asiat, jotka eivät ole tänne tulleet, on hoidettava myös matkapäivinä. Tänään työskentelen vähän keveämmin, työasioita voi kiriä kiinni vaikka kotimatkalla huomenna.

pariisi_hotelli, hotel_du_bresil

Vaihdoimme jo kevään messumatkalla toiseen, vähän raikkaampaan hotelliin, vain korttelin päähän edellisestä hotellista jossa ehdin asuakin vuosikausia messumatkoilla. Majoitumme aina 6. tai 7. kaupunginosaan Luxembourgin puiston -ja etenkin Luxembourgin juna-aseman tuntumaan. Nopea siirtyminen messuille on plussaa kun junamatkoihin kuluu joka tapauksessa reippaasti aikaa päivittäin. Junien kulkeminen on olltu ranskalaiseen tyyiin vähän niin ja näin, heti ensimmäisenä päivänä jotain ongelmaa oli Gare du Nordilla ja juna kulki pitkän matkaa kävelyvauhtia välillä  pysähdellen. Junassa oli melkoisen tiivis tunnelma, eikä ilmastointia tietenkään...

Pienet huoneet tässäkin hotellissa on kuten Pariisissa yleensä, kuvakin on otettu 35 mm linssillä ovelta eikä kuvaan kovin paljoa mahtunut... mutta maali seinällä on vähän tuoreempaa kuin edellisessä hotellissamme.



pariisi, matkailu, matkablogi, matka
 pariisi, matkailu, matkablogi, matka

pariisi, matkailu, matkablogi, matka

pariisi, matkailu, matkablogi, matka

pariisi, matkailu, matkablogi, matka

pariisi, matkailu, matkablogi, matka


Lähden tästä nyt kaupungille, laita instagram-tilini seurantaan, ainakin insta storyihin päivitän päivän tunnelmia. Bonne journee!

12 kommenttia :

  1. Siellä näyttää vielä niin kesäiseltä. Kaunis Pariisi ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva saada kokea vielä vuoden viimeiset kesäiset päivät Pariisissa.Marraskuussa näillä näkymin olen menossa pariksi päiväksi Malagaan, mutta siellä ei taida olla ihan näin kesäistä enää silloin.

      Poista
  2. Voi miten tulikin matkakuume näistä sun kuvista ja vielä kun kerroit noista ihanista lämpötiloista.
    Sisko soitti eilen Hollannista ja kertoi myös iki onnellisena kesän jatkuvan myös siellä.
    Mukavaa viikonloppua Tuuli <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pariisin-viikko oli vielä viimeinen kurotus kesään. Nyt onkin täällä koto-Suomessa jo ihan täysi syksy.

      Poista
  3. Niin ihana Pariisi <3 Todella kauniita kuvia jälleen. Aurinkoista viikonloppua Tuuli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pariisista löytyy paljon esteettistä nähtävää, mutta on sillä toisetkin kasvot.

      Poista
  4. Ihania Pariisi kuvia ja tuo koira <3
    Pariisiin tekisi mieli matkustaa taas pitkästä aikaa. Jos vaikka keväällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyksin matkustamme Pariisiin helmikuun puolivälissä, ilma on silloin vielä aika kolea. Joskus aikoinaan messut olivat vasta maaliskuun puolivälissä. Oli paljon keväisempää, kirsikkapuutkin kukkivat jo.

      Poista
  5. Olipa kesäisiä kuvia Pariisista, instasta seurasinkin jo vauhtireissuasi! varmasti viilenee tuollakin suunnassa Eurooppaa, Suomeen taisi tulla nyt kertarytinällä se...hmm...syksy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syyskuussa sää voi Pariisssa olla vielä todella helteistä, mutta muuttua yön yli paljon syksyisemmäksikin.

      Poista
  6. 47. messumatka Pariisiin. Niillä reissuilla on varmasti Pariisi tullut tutuksi. Ihania kuvia. Nuo pitsiparvekkeet ovat niin Pariisia. Ja jotenkin tuosta hotellihuoneesta tuli mieleen oma hotelli vuosia sitten. Olipa kiva piipahtaa Pariisissa kuviesi myötä.
    Mukavaa viikkoa, Tuuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ainakin tunnen RER B-junan lentokentän suuntaan hyvin, sillä on tullut ajeltua kilometri jos toinenkin, sillä messukeskukset sijaitsevat varressa. Radan varren fiiliksetkin ovat jotain ihan muuta kuin näissä kuvissa. Siksi olenkin ottanut tavarksi olal syksyisin Pariisissa pari ylimääräistä päivää ja imeä näitä miltei kliseisiä Pariisi-tunnelmia.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.