Laadukkaat tuliaiset Japanista

Vasta eilen tulin Pariisista, mutta palataan vielä Japanin reissun tuliaisiin. Harvemmin teen ostospostauksia, mutta minulta on toivottu postausta Japanin-matkamme ostoksista.

Japanista ostin kosmetiikkaa joista postasinkin jo. Ostin myös joitain mausteita ja muita ruokatuotteita sekä muutamia pitkäikäisiä asusteita, jotka toivottavasti vielä tulevina vuosina ja vuosikymmeninäkin ovat käytössä muistuttamassa tästä ihanasta matkasta.

Päätin jo ennen matkaa hankkia matkaa suunnitellessani netistä löytämäni Maker's Knot Watch-merkin kellon -jos ne vain näyttäisivät yhtä hyviltä paikan päällä kuin netissäkin. Siippa oli vinkannut keväällä synttärivieraille kellohaaveistani ja sain ihanilta ystäviltä tukun jenejä joilla toteuttaa haave matkan aikana.

Päivittäisessä käytössä minulla on tähän mennessä ollut teräksinen 18 vuotta sitten kelloliikkeen loppuunmyynnistä hankkimani klassinen Raymond Weilin Tango. Hankin silloin aikoinaan kellon todella hyvään hintaan ja se on ollut joka pennosen arvoinen. Kello on edelleen todella mieluisa ja hinta per käyttökerta on laskettavissa sentin murto-osissa, onhan kello ollut ranteessa päivittäin. Kello on toiminut moitteettomasti, muutaman kerran olen suositellusti puhdistuttanut koneiston. Weilin rinnalle olen kuitenkin välillä kaipaillut jotain toista, graafisempaa kelloa.

Japanissa valmistetulla Maker's Knot Watchilla on muutama liike Tokiossa, mutta halusin käydä merkin alkuperäisessä liikkeessä Tokion Kichijojin kaupunginosassa, olimme alueelle muutenkin menossa. Itse liike oli jo ulkoapäinkin ihan Insta-materiaalia. Kaikki liikkeet ovat tyylikkäillä hipsterialueilla, Omotesandon liikkeenkin ohi kuljimme. Nettisivujen mukaan Knot haluaa liikkeineen olla alueilla, jotka ovat muutenkin viehättäviä vieralla.

Olin nettisivuilta katsonut jo kellotaluja ja remmejä, mutta lopullinen päätös oli vielä tekemättä liikkeeseen saapuessamme. Pähkäilin tämän kellon ja toisen, hieman klassisemman ja enemmän Wailiani muistutavan kellon välillä. Siippa ratkaisi ongelmani viisaasti toteamalla, että selkeämmin vanhasta kellostani eroava voisi olla monikäyttöisempi ostos.


Knot-kellot ja -rannekkeet ja soljet myydään erikseen ja niistä voi koota mieleisensä yhdistelmän, joita on noin 8000. Naisten kellot sijoittuvat rannekkeineen hinnaltaan n. 150-200 euron väliin. Mielestäni varsin kohtuullinen hinta laadukkaasti Japanissa valmistetulle kellolle, jossa on kvartsilasi, kasvivärjätty nahkaremmi tai teräsranneke. Saatavilla oli myös rannekkeita, joissa oli käytetty kimonkangasta tai sateenvarjokangasta valmistajilta, jotka ovat toimineet yli 150 vuotta.

Päädyin klassiseen musta-valkoiseen kellotauluun ja ostin kaksi helposti irrotettavaa ranneketta, mustan teräksisen ja poltetun oranssin värisen nahkaisen. Nahkarannekkeen nahka tuli 80 vuotta vanhasta perinteisestä nahka-alan yrityksestä. Lisäksi kaiverrutin kellotaulun taakse Tokio 2018. Kokonaishinta kellolle, rannekkeille ja kaiverrukselle oli 190€ tax freenä. Tämäkin kello toivottavasti palvelee vuosikausia.
tokio, japani, japanilaiset_laukut

Yanakan sivukadulla huomasin kyltin joka johdatti peremmällä pihalla olevaan pieneen nahkatavaraliikkeeseen. Liikettä pitänyt mies kertoi Japanissa valmistettujen Beau Dessin-merkkisten laukkujen olevan hänen suunnittelemiaan. Iskin silmäni laadukkaasti valmistettuun kanvaskassiin, jossa on punaiset nahkahihnat.
Olen kauan myös etsinyt tyylikästä pientä sateenvarjoa. Beau Dessinin omistaja myi myös pienen tokiolaisfirma valmistamia sateenvarjoja. Ostin mustan bambukahvaisen varjon, johon kälyni Mariia teki vielä messinkisen laatan. Laatassa on puhelinnumeroni katoamisen varalta.


Shibuyan Cat Streetin sivukadulla Trunk-hotellin vieressä on sot-merkin nahkatavaraliike. Saman merkin liikkeitä on muutamia muitakin Tokiossa, mutta onneksemme löysimme tämän merkin viehättävän alkuperäisen myymälän. Ostin nahkaisen kolikkokukkaron, nyt voin pitää kolikot erillään pienestä korttilompakostani. Kortilla maksan useinmiten, mutta hieman käteistä pitää myös aina olla. Myyjä näytti kymmenen vuotta käytössä ollutta samanlaista kukkaroa, jossa ei näkynyt kuin hieman patinaa.

Hauskana yksityiskohtana liikkeen akvarellein kuvitetussa viehättävässä esitteessä suunnittelija kertoi syntymäaikansa lisäksi myös pituutensa ja painonsa!
Japanista hankin jopa pari vaatetta, vaikka epäilin, etten päätä keskivertojapanilaisnaista pidempänä ja muutkin ulottuvuudet menevät ulkona sikäläisistä kokotaulukoista mitään päällepantavaa löydä siroista japanilaismallistoista. Finnairin jätettyä laukkuni Helsinkiin olin kuitenkin pakotettu tutkimaan kauppojen valikoimaa tarkemmin, vajaan neljänkympin helteessä vaatteita oli vaihdettava muutama kerta päivässä. Japanissa suositaan etenkin tukalan kuumaan kesäaikaan hyvin väljää vaatetusta ja yllätyksekseni löysin itselleni pari hyvin väljää paitaa muutamasta eri liikkeestä. Ketjuliikkeiden alle 15 euron paidat olivat laadukasta pellavaa ja puuvillaa.

Tuliaisiksi itselle hankin siis vähemmän, mutta parempaa. Näitä tuliaisista uskon olevan iloa vielä vuosiksi ja aina käyttäessäni näitä matkamuistoja tulee mahtava reissumme mieleen.

16 kommenttia :

 1. Tyylikkäitä ja klassisia ostoksia, jotka kestävät aikaa, eivätkä mene muodista. <3

  Mukavaa sunnuntaita Tuuli <3

  VastaaPoista
 2. Hienoja tuliaisia - ei turhaa vaan tarpeellista, mutta silti jotain ekstraa.
  Tuo kello on ihan minun makuuni - tykkään yksinkertaisesta ja pelkistetystä. Eikä hintakaan ole minusta mitenkään korkea kun vertaa esim. ns. merkkikelloina myytävien krumeluurikellojen hintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kello vaikuttaa todella laadukkaalta, selvästi paremmin/paremmista materiaaleista tehty kuin saman hintaluokan kellot joita ole Suomessa katsellut. Jos tätäkin kelloa käytän parikymmentä vuotta, jää käyttökertaa kohden minimaalinen hinta. Valmistajan liikeidea on karsia hankintaketjua ja myydä itse suoraan kuluttajille, näin saavat pidettyä hinnat maltillisina

   Poista
 3. Erittäin tyylikäs kello - sopii sinulle! Tuota laukku jo ihailinkin kun tapasimme. Jännä väriyhdistemä punainen-beige mutta erittäin toimiva. Itse ostan matkoilta hyvin harkitusti jotain pientä. Ennen jaksoi raahata pizzalautasia, maustepurkkeja ja laseja vaikka toiselta puolelta maapalloa mutta nykyään en enää viitsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laukkua oli muunkin värisillä nahkaosilla, mutta juuri punainen miellytti eniten.

   Olen itsekin tuonut mm. todella raskaita vanhoja ravintolalautasia ja myös kahdeksan kilon painosylinterin. Sylinteri oli kylä ihan paras ostos, se on nyt lampun jalkana ja pidämme siitä paljon.

   Poista
 4. Todella kivat tuliaiset olet itsellesi ostanut. Kello on upea ja jotenkin omaan silmään tuo nahkaranneke näyttää tosi hyvältä.
  Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa sinulle Tuuli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myyjällä oli kellossaan sama oranssi nahkaranneke. Se näytti todella hyvältä hänen ranteessaan, erikseen katsottuna en ehkä olisi siihen päätynyt.

   Poista
 5. Kylläpä olet tehnyt hyviä hankintoja. Ostamasi kello on todella tyylikäs ja miten kätevää, että siihen voi vaihtaa tuon rannekkeen. Kaunis ajatus mieheltäsi, kun vinkkasi ystävillesi tuosta kellohaaveesta ennen syntymäpäivääsi ♥ Uskon, että tekemistäsi ostoksista on sinulle pitkäksi aikaa iloa. Ajatonta tyylikkyyttä. Ihan parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävät halusivat antaa yhdessä jotain fiksua, kaikki saattoivat osallistua pienellä panoksella ja oli myös vitsikästä saada lahjaksi kuoria, joissa oli jenejä.

   Poista
 6. Todella tyylikäs kello :) ja ihana tuo laadukas canvaslaukku, jossa olivat kauniit sekä yksinkertaiset koristeet.

  Ajatommat tuliaiset - tyylikkyyttä parhaimmillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmän ja enemmän kallsitun ajattomiin vatteisiin ja asusteisiin trendikkäiden sijaan. Niille tulee paljon enemmän käyttökertoja ja klassikot voivat vaikka maksaa vähän enemmän kun niitä ostaa harvemmin ja käyttää enemmän. Hinta per käyttökerta tulee halvemmaksi. Nämä ostokset eivät olleet edes mitenkään huiman hintaisia.

   Poista
 7. Onpa tosi tyylikäs kello, tykkäiisn myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen iloinen, että ostin kellon. Se on todella mieluinen molempine rannekkeineen, tuo mieleen matkan ja ystävät jotka osallistuivat lahjaan.

   Poista
 8. Todella tyylikäs kello ja mikä ihana oranssinruskea ranneke!!Voi, jäikö laukkusi tänne, kun lähditte!! Olen aina pelännyt, että noin tapahtuu, kun lähtee matkalle. Ei ole itselle menomatkalla käynyt, mutta tullessa kotiin kyllä, vaikkei se sitten enää haittaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olimme vielä kolme tuntia ennen koneen lähtöä kentällä eli aikaa oli hyvin, mutta silti kävi niin. Ihan ok meni yksi päivä ilman laukkuakin, kun oli vaithohousut ja paitoja löytyi kaupasta, mutta olin silti iloinen kun sain laukun hotellille.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.