Japanin kosmetiikkaostoksia

Japanista ostin  heti alkuun muutamia kosmetiikkatuotteita akuuttiin tarpeeseen laukkuni jäätyä Suomeen ja myöhemmin lisää ihan mielenkiinnosta ja joitain koska olen osanut niitä aiemmilta Aasian matkoilta ja tykästynyt. Jonkun verran kosmetiikkaa matkalta näköjään kertyikin.

japanilainen_kosmetiikka




Kosmetiikat ostin edullisista ketjuliikkeistä kuten Matsumoto Kiyoshilta ja Don Quiotesta. Näistä Matshumoto oli enemmän mieleeni, sillä se on keskittynyt kosmetiikkaan. Don Quiotessa jotkut hinnat saattoivat olla hieman edullisempia, mutta koemetiikkavalikoima oli suppeampi ja kosmetiikka oli oudosti ripoteltuna kaikenlaisten muiden tuotteiden joukkoon isoissa, täyteen ahdetuissa liikkeissä. Tavarataloissa oli toki myös upeat kosmetiikkaosastot, niissä myytiin suureksi osaksi kansainvälisten selektiivisten merkkien tuotteita.

Japanilainen_kosmetiikka, kosmetiikka, nameka_honpo

Hortoillessani 24 h valvoneena kosmetiikkaliikkeessä Osakassa etsimässä tärkeimpiä kosmetiikka- ja hygieniatuotteita Finnairin jätetyä matkalaukkuni Suomeen osui katseeni tutun näköiseen logoon. Viime Japanin matkalla ostin Nameraka Honpo-sarjan puhdistysmaitoa ja kasvovettä, joista pidin paljon. Purkki näytti kosteusvoidepurkilta, joten nappasin sen ostoskoriini. Purkki sisäsikin kosteuttavaa geelivoidetta, jonka mainostetaan olevan monikäyttövoide; se on emulsio, kosteusvoide, seerumi, meikinpohjustus, kaikki yhdessä voiteessa. Ihastuin tähän raikkaasee, superkosteutavaan geelivoiteeseen, se toimi hyvin myös meikin alla. Ostin kotiinviemisiksi toisenkin purkin, sarjan kasvonaamiota, puhdistusvoiteen ja kosteuttavaa kauneusvettä. Hapatettuun soijamaitoon perustuva suosittu sarja on edullinen, n. 1000-1500 jenin luokkaa/tuote eli n. 9-13 € veroineen.

On pakko todeta, että kun lämpötilat hipovat neljääkymppiä, iho kiiltää ja hikeä pukkaa, ei mikään meikkituote taida enää toimia ihan täydellisesti. Samalla ostoskierroksella hankimani muutamat hätävaraksi hankitut edulliset kosmetiikkatuotteet toimivat kuitenkin helteelläkin ihan hyvin ja vielä paremmin kotimaan normaaliolosuhteissa.


Japanilainen_kosmetiikka, kosmetiikka,

Erilaisia BB-, CC- ja meikkivoiteita oli tarjolla pilvin pimein ja suurimmassa osassa tietysti tekstit japaniksi. Etsintä meni melkolailla sokkona. Vaikka puhelimessa oli skannaava käännössovellus, en siinä ensimmäisen illan tungoksessa tupaten täyteen ahdetussa liikkeessä väsyneenä ja Siippa vanavedessä jaksanut ryhtyä kääntämään, vertailemaan ja hartaasti etsimään. Vähän englanninkielistä tekstiä; non greasy ja SPF30 olivat riittävät kriteerit +38 helteeseen. Ihan meikittä en halunnut huoliteltujen japanitarten joukossa olla, vaikka matkan ajan olinkin hyvin vähällä meikillä. Voide levittyi ohuesti ja tasotti ihon sävyä sopivasti, se pysyikin melko hyvin helteessä ja hikoilussa. Puolisokkona ostamani oli ihan hyvä sävyltäänkin, aasialaset meikkipohjat kun ovat yleensä hyvin vaaleita. Sävy oli vaalea, mutta sulautui hyvin ihoni sävyyn, olen käyttänyt sitä matkan jälkeenkin.




Ostin luomivärin pohjustusainettakin tasoittamaan sellasenaan luomien väriä. Luomiväriä en kuitenkaan matkalla käyttänyt lainkaan, koska välillä luometkin olivat aivan hiessä. Vähemmän extreme-lämpötiloissa Canmaken edullinen, ohuesti levittyvä hieman hohtava pohjustustuote on kuitenkin pitänyt luomivärin hyvin paikoillaan.

Majolica Majorcan maskarat ovat olleet ensimmäisestä Japanin matkasta lähtien suosikkejani. Ne levittyvät hyvin, pysyvät pitkä päivän (ja jopa nuo hikihelteet) leviämättä tai varisematta ja peseytyvät jopa lämpimällä vedellä pois. Tätä Lash Expander-maskaraa ja saman sarjan Lash King- ripsiväriä olen hamstrannut myöhemmin Hongkongista ja nyt taas Tokiosta.

Japanilainen_kosmetiikka, kosmetiikka, huulipuna

Japanilainen_kosmetiikka, kosmetiikka, luomiväri

Oma_tyyli, pitsipaita

Canmaken tuotteita ostin mitenkään suunnittelematta enemmänkin. Luomivärivalikoima miltei merkillä kuin merkillä oli pääsiassa ruskeavoittoista ja melko helmiäistä. Canmaken paletista löysin neutraaleja semimattaisia luumun ja hieman ruskehtavaan taittavaan vanhan roosan sävyjä, joita käytin ensi kertaa sukujuhlissa maalla.




Japanilainen_kosmetiikka, kosmetiikka, meikkivoide

Canmakelta löytyi myös pohjustustuote. Kosteuttavaa ja hieman hohtavaa Juicy Glow Skin Basea voi käyttää yksinään tai pohjustukseksi meikin alle. Olen käyttänyt sitä "miltei meikittöminä" viikonloppuina sellaisenaan tasoittamaan ihon sävyä. Tässä on myös SPF40.

japanilainen_kosmetiikka, kosmetiikka, puuteri

Suppin Powderin ostin ihan uteliaisuudesta. Se on hienojakoinen, jonkinlainen "hoitava ja ilman epäpuhtauksilta suojaava" puuteri, jota ei tarvitsisi edes pestä illalla pois. Olen käyttänyt sitä kevyesti ihan normaalin puuterin tapaan ja pessyt illalla poiskin.


japanilainen_kosmetiikka, kosmetiikka,

Puhdistukseen ostin japanin suosituin puhdistustuotetta, DHC:n puhdistusöljyä, jossa oli prinsessateemainen sesonkipakkaus. Japanilainen kosmetiikka oli usein pakattu aika söpöihin pakkauksiin, olipa tuote suunnattu minkäikäisille kuluttajille tahansa. Öljy puhdistaa meikin ja lian  hyvin ja huuhtoutuu helposti.


japanilainen_kosmetiikka, kosmetiikka,





Japanilaisnaiset vaalivat vaaleaa ihoaan päivänvarjoin, korkeakertoimisia aurinkovoiteita on myös paljon tarjolla. Bioren voidetta hankin heti ensimmäisenä päivänä, olihan oma aurinkovoiteeni oli tietysti siinä matkalaukussa... Geelimäinen voide levittyi hyvin, tuntui raikkaalta ja suojasi ihoa hyvin jopa UV-indeksin ollessa 9.



Japanilainen_kosmetiikka, kosmetiikka,

Joissain lomakuvissa näytin sen verran väsyneeltä, etenkin silmien ympäriltä, että naamiopaketti silmänalusille tuntui järkiostokselta -ja sitähän 60 naamion kosteuttava ja kiinteyttävä paketti on ollutkin.


japanilainen_kosmetiikka, kosmetiikka,

Aiemmalta Tokion matkalta ostamaani tuoksua etsin nytkin, mutta sitä ei taideta enää valmistaa. Ostin sen sijaan  japanilaisen luomutuoksun tyylikkäästä Tenoha & Style-liikkeestä Tokion Daikanyamasta.






Japanilainen_kosmetiikka, kosmetiikka, viilentävät_kosteuspyyhkeet
Japanin kuumiin, kosteisiin kesiin on kehitetty erilaisia tuotteita kuten hikeä poistavat kosteuspyyhkeet, jotka pitävät kuitenkin meikin paikallaan sekä viilentävän efektin -ainakin hetkeksi- antavat kosteuspyyhkeet.

Kosmetiikkaaa siis tuli ostettua siis jonkin verran...

Ostatko kosmetiikkaa ulkomaanmatkoilta? Oletko löytänyt suosikkeja, joita täytyy saada uudestaankin?

8 kommenttia :

  1. OLipas kiva postaus! Mua kiinnostelee kovasti aasialainen kosmetiikka ja ihonhoito.

    Minä tilaan kosmetiikkaa paljon ebaysta, joskus tulee hitti joskus huti. Esim olen kokeillut juuri noita naamiopaketteja silmänalusille, ei mikään hitti, mutta ei täysin hutikaan. :)

    Ihanaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aasialainen kosmetiikka on kullä vahvassa nosteessa. Asuimme ihan korealaisen kaupunginosan vieressä ja siellä olisi olltu pari pelkästään korealaiseen kosmetiikkaan erikoistunutta liikettä, mutta ne aukesivat niin myöhään, että olimme jo liikkeellä muualla ja iltaisin en enää hikisenä hotellille suunnatessa muistanut niitä. Korealaista kosmetiikkaa oli kyllä muuallakin.

      Poista
  2. Ihania kosmetiikkaostoksia olet tehnyt. Minusta tuntuu, että ostan aina jonkun tuoksun ja kynsilakkoja...hirveä määrä kynsilakkoja :D
    Ihanaa keskiviikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla taas on huulipunia joka puolella, meikkipusseissa, käsilaukuissa, takkien taskuissa, töissä työpöydällä... ja tältäkin reissulta ostin kaksi huulipunaa.

      Poista
  3. Olipa kiva lukea tätä! Aasian suunnalta tulee niin paljon kaikenlaista uutta ja kiinnostavaa kosmetiikkaa. Osa ostamistasi merkeistä oli tuttuja, mutta en ole vuosiin käynyt kuin Thaimaassa ja se ei ole meikkimarkkina ;) Luomivärit oli kauniin sävyisiä ja voin uskoa että niitä on tullut käytettyäkin - ja sopivat sinulle hyvin.
    Käyn matkoilla aina tutkailemassa kosmetiikkamyymälät ja erityisesti Etelä-Euroopan maissa myytävistä Kiko on yksi suosikeistani. Luomivärit, peitevoiteet, huulimeikit... hinta-laatusuhde on erinomainen. Teen ennen matkaa jopa listan tarpeistani, että varmasti muistan hankkia ne.
    Mukavaa perjantaita ja viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiko onkin ihan parhaita, omat suosikkini ovat Kikon luomivärin pohjustusvoide ja väritön irtopuuteri. Hinta-laatusuhde on erinomainen.

      Poista
  4. Jälleen kiva postaus - oletkin yksi niitä harvoista bloggaajista joita enää seuraan (suurelta osin siksi että kirjoituksissasi ei toistu jatkuva "kaupallinen yhteistyötyrkytys"). Niinkin tavallinen tuote kuin (Lancomen voidemainen) lempparideodorantti on nykyään pyydystettävä ulkomaanmatkoilta, ruotsinlaivan valikoimistakin se näyttää poistuneen. Huulipunia minäkin ostan kotoa ja kaukaa :)

    - Seijahannele

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmittaa,jos omaa lempparituotetta ei saa helposti, saati jos valmistus lopetetaan. Mietin jo, olisiko noita Majolica Majorcan ripsareita pitänyt ostaa enemmänkin, vaikka ainakin vuoden varasto on nytkin. Netistä niitä kuitenkin saa, vaikka pari euroa kalliimmalla kuin Japanista.

      Minua kaupalliset yhteistyöt eivät haittaa, vaikka itse teen niitä harvakseltaan. Tiedän kuitenkin kuinka paljon aikaa ja vaivaa postauksien tekeminen vie, kiva on välillä saada palkkaakin eikä vain antaa osaamistaan ilmaiseksi muidenkin iloksi. Osallehan some on kokopäivätyö ja se edellyttää kaupallisuutta. Toki kaupallinen postaus tulee olla huolella tehty ja lukijaa kiinnostava, ei vain "tällainen tuote, ihanin ikinä" ja seuraavalla viikolla samantapaisesta tuotteesta toinen nopeasti hutaistu kaupallinen yhteistyö. Kaupallisuus näkyy senkin takia entistä korostetummin blogeissa, että viranomaiset vaativat selvää merkintää kaupallisuudesta blogipostaukseen.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.