Suklainen kesäkurpitsatuorepuuro

Kesäkurpitsasta on tänä vuonna ylituotantoa. Eri mediat, ruokablogit ja lehdet ovatkin olleet elokuussa täynnä herkullisia, houkuttelevia #kesäkurpitsatalkoot -reseptejä kannustamassa edullisen kesäkurpitsan monipuoliseen käyttöön.

Vaan yksi on jäänyt uupumaan -tai ei ainakaan ole osunut silmiini; kesäkurpitsatuorepuuro! Kesäkurpitsa on hyvin miedon makuinen ja rakenteeltaan pehmeä, joten ajattelin sen sopivan tuorepuuron sekaan hyvin. Ja niin se sopikin, kesäkurpitsa ei erottunut maultaan tai koostumukseltaan puuron joukosta. Ajan muutenkin tuorepuuron sileäksi sauvasekoittimella, sillä en erikoisemmin pidä chian siementen koostumuksesta puuron joukossa.

Kesäkurpitsa on terveellinen lisä tuorepuuroon; se sisältää kuituja, kaliumia ja väitetäänpä kesäkurpitsan myös olevan erityisen tehokas poistamaan kuona-aineita kehosta. 

#kesäkurpitsatalkoot, kesäkurpitsa, tuorepuuro, tuorepuuroresepti, kesäkurpitsaresepti

Suklainen kesäkurpitsatuorepuuro kahdelle

1,5 dl kaura -tai ruishiutaleita
1 dl karkeaksi raastettua kesäkurpitsaa (kuorineen)
1 rl chiansiemeniä
1 rl sokeroimatonta kaakajauhoa
2 kuivattua pehmeää viikunaa tai taatelia paloiteltuna 
1,5 dl vettä
1 banaani paloiteltuna

Sekoita kaurahiutaleet, kesäkurpitsaraaste, chiansiemenet, kaakaojauheaekä viikunat ja taatelit. Lisää vesi ja anna puuron turvota yön yli jääkaapisa. Aamulla lisää banaani ja soseuta puuro sauvasekoittimella. Tarjoa hedelmien tai marjojen ja itsetehdyn granolan kanssa.


#kesäkurpitsatalkoot, kesäkurpitsa, tuorepuuro, tuorepuuroresepti, kesäkurpitsaresepti
Samaa reseptiä voi soveltaa mihin tahansa tuorepuuroon. Tässä viikunat ja kaakaojauhe on korvattu desilitralla mustaherukkaa.

Oletko kokeillut lisätä kesäkurpitsaa johonkin epätavallisempaan reseptiin?

8 kommenttia :

  1. Täytyy myöntää, että en ole kesäkurpitsan suuri ystävä. Tuorepuurossa kesäkurpitsaa, tuota pitäisi kyllä maistaa. Ensimmäisen kerran kuulen tällaisen yhdistelmän.
    Ihanaa sunnuntaita sinulle Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäkurpitsa on sen verran mautonta kypsentämättömänä, että se ei maistu marjojen, hedelmien tai tuon kaakao-kuivatut hedelmät-makujen alta lainkaan.

      Poista
  2. Hitsi olen hylkinyt tuota kesäkurpitsaa, tosin kyllä sitä grillattiin tänä kesänä, mutta siitä kun voi tehdä vaikka mitä. Nyt pakko ryhdistäytyä. Vieläkään en ole tehnyt tuorepuuroja, mutta kyllä vielä jonain päivänä.

    Aurinkoista uutta viikkoa Lumo 3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäkurpitsa on kypsentämättömänä niin miedon makuista, että sitä voi lisätä huoletta moneen ruokaan. Olen myös marinoinut kypsentämätöntä kesäkurpitsaa, siinä maistuu oikeastaan vain marinadin maku.

      Poista
  3. Onpa ihanan kuuloinen resepti!
    Minä olen kokeillut myskikurpitsaa paahdettuna ja keittoihin, mutta kesäkurpitsaa ihan tavallisiin juttuihin...ja pizzaan myös!

    Elokuun lempeitä tuulia sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myskikurpitsaa en olekaan vielä tänä vuonna ostanut. Olen tehnty siitä syksyisin, keittoa, risottoa ja täyttänytkin; https://lumolifestyle.blogspot.com/2017/11/taytetyt-myskikurpitsat-filled.html

      Poista
  4. Kesäkurpitsa miedon makuisena sopii kyllä aika moneen juttuun, eniten kyllä tykkään siitä voimakkaasti & vähän itämaisittain maustettuna, grillattuna jogurttikastikkeen kanssa! P.S. Sitä Meghanin neljän tunnin zucchinipastaa ei sitten kannata kokeilla kotona, kääntyi aika flopiksi ; )

    VastaaPoista
  5. Kesäkurpitsaa on kyllä tullut ihan hirveästi tänä vuonna. Juuri tuttu kaupittele Facebook sivullaan omaan tuotantoaan. Täytyy vinkata tästä sinun reseptistä. Itse olen tehnyt kesäkurpitsaa uunissa kuorrutettuna sekä grillannut myös. Suklainen kesäkurpitsapuuro kuulostaa ihan kokeilemisen arvoiselta.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.