x
No viimein päästiin bistronkin puolelle, tosin tiistaina-iltana klo 16. Päivä oli kuitenkin syntymäpäiväni, eli postaus tulee nelisen kuukautta myöhemmin... Elämän virstanpylvästä juhlittiin useaan otteeseen; ensin sukulaisten kanssa muutama päivä etukäteen, Basbasissa Siipan kanssa kaksistaan ja vielä ystävienkin kanssa. Basbas oli aivan nappivalinta syntymäpäiväksi.
Tarjoilijamme kertoi, että bistron peruutuspaikkoja kannattaa kysellä puhelimitse.
Basbas kertoo nettisivuillaan tarjoavansa yksinkertaista, raikasta, raaka-ainelähtöistä ruokaa. Annokset valitaan sen kokoisina, että maistella voi useita kylmiä annoksia, syödä välirisoton tai -pastan ennen lämmintä ruokaa tai napsia juustoja ennen jälkkäriä. Me valitsimme 2+1+1-mallin eli molemmille kaksi alkuruokaa, väliruoka ja pääruoka 45 eurolla, varsin sopuhinta tämän tason annoksista. Otimme lisäksi vielä jälkiruoat ja kun jaoimme kaikki annokset, saimme molemmat maistella 10 annosta. Loistojuttu ikuista ruokakateutta potevalle. Juomaksi pyysimme annoksille suositusviinit ravintolan luonnonmukaisista valikoimista.
Emme pitkään pähkäilleet valintojen kanssa; burrataa (voisempi versio mozzarellasta) yrttien kanssa, härän tartaria, pulpo-mustekalaa, paprikakastiketta ja paahdettua ilmakuivattua kinkkua sekä varsikukkakaalia pestoa ja paahdettua mantelia. En yleensä välitä kukkakaalista paljoakaan, mutta näistä ihanista annoksista tämä nousi kuitenkin piirun verran muiden yläpuolelle.
Pääruoksi otimme Black Angus flank steakia ja possunniskaa. Flank steak eli kuvepaisti on viime vuosina noussut ansaittuun arvoonsa, ennen tuo herkullinen ruhon osa jauhettiin jauhelihaksi. Beurre blancin kanssa tarjottu porsaanniska suli myös suuhun.
Illallisen kruunasi omenaparfee ja kinuskikastike, Siipan lautasella oli suklaavanukasta ja vadelmajäädykettä.
Jo ensimmäisestä annoksesta ymmärsin miksi ravintolaa on hehkutettu eikä pöytää ole helppo saada. Tänne täytyy päästä uudestaankin.
Baskeri & Basso, Tehtaankatu 27-29, Helsinki
Basbasissa käyneenä yhdyn niin sun kommenteihin ruuasta, niin herkullista.
VastaaPoistaIhanat kuvat jälleen kerran Tuuli <3.
Nyt alkaisi mieli mennä uudestaan...
PoistaRAKASTAN Basbasia, se on mielestäni Helsingin paras ravintola.
VastaaPoistaJuu, on ihan kärkikahinoissa. Annoksissa oli nokkeluutta sortumatta kuitenkaan piiperrykseneen ja fiiliskin oli kiva.
PoistaKuulostaa paikalta, johon sopii sanonta: Hyvää kannattaa odottaa!
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua Tuuli <3
No juu, kyllä tätä kannatti odottaa!
PoistaNäyttää liian hyvältä, tuli hillitön nälkä. :) Kivaa viikonloppua Tuuli <3
VastaaPoistaOli kyllä ihanat annokset, tilasimme tarkoituksela vielä eri annokset kummalelkin, jotta saatoimmme vielä maistella toisiltammekin.
PoistaEn ole minäkään vielä päässyt tuonne kun aina ollut täyttä 😊
VastaaPoistaPelkkää suitsutusta on kuulunut joten täytyy jatkaa yrittämistä.
Kannattaa tosiaan olla kuukausi aiemmin puolilta öin sormi liipasimella ja varata heti kun halutun päivän varauskalenteri aukeaa.
PoistaVoi mitä herkkuja. Täytyy laittaa kokeilulistalle tämä paikka. Ihanaa viikonloppua <3
VastaaPoistaBas Basia on kehuttu todella paljon ja voin itsekin yhtyä kehuihin. Ruoka oli ihanaa ja fiilis kiva.
Poista