Ravintola Basbas, Helsinki

Baskeri ja Basso on ollut must go-listalla ravintolan avautumisesta alkaen. Olen koettanut varata pöytää niin toissa vuonna Siipan syntymäpäiväksi kuin viime vuonna hääpäiväksikin, mutta ollut aina auttamattoman myöhässä. Varauskalenteri on auksi seuraavaksi 30 päiväksi ja perjantai-illan varausta pitäisi ilmeisesti olla väijymässä heti klo 0.00 kuukautta aiemmin. Basbasin tunnelmallisessa viinibaarissa olen ollut pari kertaa.



Basbas_Helsinki, ravintola_helsinki,
x
Basbas_Helsinki, ravintola_helsinki,

Basbas_Helsinki, ravintola_helsinki,

Basbas_Helsinki, ravintola_helsinki,

No viimein päästiin bistronkin puolelle, tosin tiistaina-iltana klo 16. Päivä oli kuitenkin syntymäpäiväni, eli postaus tulee nelisen kuukautta myöhemmin... Elämän virstanpylvästä juhlittiin useaan otteeseen; ensin sukulaisten kanssa muutama päivä etukäteen, Basbasissa Siipan kanssa kaksistaan ja vielä ystävienkin kanssa. Basbas oli aivan nappivalinta syntymäpäiväksi.

Tarjoilijamme kertoi, että bistron peruutuspaikkoja kannattaa kysellä puhelimitse.


Basbas_Helsinki, ravintola_helsinki,

Basbas_Helsinki, ravintola_helsinki,

Basbas_Helsinki, ravintola_helsinki,

Basbas kertoo nettisivuillaan tarjoavansa yksinkertaista, raikasta, raaka-ainelähtöistä ruokaa. Annokset valitaan sen kokoisina, että maistella voi useita kylmiä annoksia, syödä välirisoton tai -pastan ennen lämmintä ruokaa tai napsia juustoja ennen jälkkäriä. Me valitsimme 2+1+1-mallin eli molemmille kaksi alkuruokaa, väliruoka ja pääruoka 45 eurolla, varsin sopuhinta tämän tason annoksista. Otimme lisäksi vielä jälkiruoat ja kun jaoimme kaikki annokset, saimme molemmat maistella 10 annosta. Loistojuttu ikuista ruokakateutta potevalle. Juomaksi pyysimme annoksille suositusviinit ravintolan luonnonmukaisista valikoimista.


Basbas_Helsinki, ravintola_helsinki,



Basbas_Helsinki, ravintola_helsinki,


Basbas_Helsinki, ravintola_helsinki,


Basbas_Helsinki, ravintola_helsinki,





Emme pitkään pähkäilleet valintojen kanssa; burrataa (voisempi versio mozzarellasta) yrttien kanssa, härän tartaria, pulpo-mustekalaa, paprikakastiketta ja paahdettua ilmakuivattua kinkkua sekä varsikukkakaalia pestoa ja paahdettua mantelia. En yleensä välitä kukkakaalista paljoakaan, mutta näistä ihanista annoksista tämä nousi kuitenkin piirun verran muiden yläpuolelle.




Basbas_Helsinki, ravintola_helsinki,


Basbas_Helsinki, ravintola_helsinki,

Sitruunarisotto ei ollut varsinaisesti kuvauksellinen, mutta maku oli ihanan raikas ja koostumus täydellinen. Saksanpähkinäinen pinaattitaglioni oli myös herkullista.


Basbas_Helsinki, ravintola_helsinki,


Basbas_Helsinki, ravintola_helsinki,

Pääruoksi otimme Black Angus flank steakia ja possunniskaa. Flank steak eli kuvepaisti on viime vuosina noussut ansaittuun arvoonsa, ennen tuo herkullinen ruhon osa jauhettiin jauhelihaksi. Beurre blancin kanssa tarjottu porsaanniska suli myös suuhun.


Basbas_Helsinki, ravintola_helsinki,


Basbas_Helsinki, ravintola_helsinki,

Basbas_Helsinki, ravintola_helsinki,

Illallisen kruunasi omenaparfee ja kinuskikastike, Siipan lautasella oli suklaavanukasta ja vadelmajäädykettä.

Jo ensimmäisestä annoksesta ymmärsin miksi ravintolaa on hehkutettu eikä pöytää ole helppo saada. Tänne täytyy päästä uudestaankin.

Baskeri & Basso, Tehtaankatu 27-29, Helsinki

12 kommenttia :

  1. Basbasissa käyneenä yhdyn niin sun kommenteihin ruuasta, niin herkullista.
    Ihanat kuvat jälleen kerran Tuuli <3.

    VastaaPoista
  2. RAKASTAN Basbasia, se on mielestäni Helsingin paras ravintola.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, on ihan kärkikahinoissa. Annoksissa oli nokkeluutta sortumatta kuitenkaan piiperrykseneen ja fiiliskin oli kiva.

      Poista
  3. Kuulostaa paikalta, johon sopii sanonta: Hyvää kannattaa odottaa!
    Ihanaa viikonloppua Tuuli <3

    VastaaPoista
  4. Näyttää liian hyvältä, tuli hillitön nälkä. :) Kivaa viikonloppua Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihanat annokset, tilasimme tarkoituksela vielä eri annokset kummalelkin, jotta saatoimmme vielä maistella toisiltammekin.

      Poista
  5. En ole minäkään vielä päässyt tuonne kun aina ollut täyttä 😊
    Pelkkää suitsutusta on kuulunut joten täytyy jatkaa yrittämistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tosiaan olla kuukausi aiemmin puolilta öin sormi liipasimella ja varata heti kun halutun päivän varauskalenteri aukeaa.

      Poista
  6. Voi mitä herkkuja. Täytyy laittaa kokeilulistalle tämä paikka. Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bas Basia on kehuttu todella paljon ja voin itsekin yhtyä kehuihin. Ruoka oli ihanaa ja fiilis kiva.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.