Yllätyin, kun matkoilta kotiutuessamme huomasin kotipihan kirsikkapuissa vielä runsaasti marjoja. Suurin osa tosin yläoksilla, mutta yletyin vetämään monta oksaa ulottuvilleni. Matkalla maalle ostimme vielä mansikoita, kovin pieniä tosin ja anoppilan pensaissakin oli vielä valko- ja mustaherukkaa sekä karviaisia. Vadelmia ei kodin luona ole nimeksikään, vakiopaikkani on nyt myllätty ja siihen nousee rakennus, muutaman sadan metrin päässä oleva toinen apajanikin on täysin kuiva eikä kuivissa rangoissa ole marjoja lainkaan. Joinain vuosina olen kerännyt vadelmia koko talven tarpeisiin.
Marjamurupaistos
Marjat
1 litra marjoja
3 rkl tomusokeria
3 rkl jauhoja
1 sitruunan kuori raastettuna
hyppysellinen suolaa
Kauramuru
2,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl ruskeaa sokeria
6 ruokalusikallista jauhoja
1,5 dl voisulaa
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Keskikokoisessa kulhossa sekoita marjat, tomusokeri, jauhot, sitruunankuoriraaste ja suola.
Toisessa keskikokoisessa kulhossa sekoita keskenään kaurahiutaleet ruskea sokeri, jauhot ja voisula.
.
Kaada marjaseos uuninkestävään vuokaan, siottele kauramuru marjojen päälle.
Paista kunnes kauramurut ovat on kullanruskeita, noin 40 minuuttia. Tarjoile lämpimänä tai huoneenlämpöisenä jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Vinkki; voit myös kaäyttää kivellisiä hedelmiä marjojen sijaan.
Voi miten herkullisen näköistä. En olekaan vielä tehnyt marjamurua tänä kesänä...onneksi on virallista kesää vielä pari viikkoa jäljellä <3
VastaaPoistaIhanaa keskiviikkoa sinulle <3
Ihanan helppo ja simppeli jälkiruoka, murupaistoset ovat vaan niin toimiva minkä tahansa marjojen kanssa. Hortensiatkin vielä kauniisti kukkivat, lämmintä viikonlopun odotusta!
VastaaPoista