Viisi viikon varrelta

Arki on jälleen loman jälkeen alkanut. Kuten yleensä, pari ensimmäistä päivää meni kaaosta selvitellessä ja omiin töihin taas tutustuessa. Ja ensimmäisen viikon saldo oli noin yhden normityöpäivän verran ylitöitä. Ihan normimenoa, pian arjen hyörinään on taas solahtanut...


Koira, pentu, paimenkoira

Viikon söpöliini on samana päivä Tsekistä saapunut Maisa, joka käväisi appivanhempieni luona eilen. Voiko olla suloisempaa!


Viini, roseviini


Viikon viini on La Vie. Viime kesän viinimatkalla söin Deidesheimin viinikylän Bistro 1718-ravintolassa Saksassa herkullista kanttarellirisottoa parmesanvaahdon kera Dr. Basserman Jordanin La Vie-rosen kanssa, jota toimme viereiseltä viinitilalta pullon kotiinkin. Viime viikonloppuna avasimme pullon ja tein sen seuraksi kanttarellirisottoa pecorinovaahdon kera (korvasin reseptin parmesanin pecorinolla). Usein kotona nautittuna loman suosikkiviinit viinit eivät maistukaan niin hyviltä kuin matkalla, mutta helteisenä iltana viini maistui yhtä ihanalle kuin viehättävässä saksalaisravintolassa istuessamme. Dr. Basserman-Jordanin viinejä on muutama Alkon tilausvalikoimassa, mutta ei tätä. Jos Saksan-reisuilla törmäätte tähän, ostakaa pari pulloa. 



Birgitta_herneranta

Viikon traditio on Birgitan burgeri. Birgitassa käymme kerran kesässä hampurilaisella, viime sunnuntaina vain jonotus kassalle ja etenkin ruoan odottelu kesti luvattoman kauan. Kassalle jonottaessani tapasin vanhan tutun ja ehdimme vaihtaa kuulumiset melkoisen perusteellisesti jonottaessa. Tarjoilijat toivat annoksia pöytiin, mutta sisään mennessään eivät korjanneet käytettyjä astioita pöydistä. Vieressämme ruokailumme ajan oli kuusi pöytää, joita ei pariinkymmeneen minuuttiin siistitty asiakkaiden lähdettyä. Samaan aikaan uusia asiakkaita kääntyi pois. Hampurilainen sentään oli maukas ja kesäinen merimaisema kaunis.


Booli, mocktail, booliresepti
Viikon juoma oli alkoholiton hunaja-limettibooli, jota tein appivanhempien luona vietettyihin sukujuhliin. Resepti tulossa blogiin piakkoin.


Oma_tyyli, pitsipaita

Loppuun vielä viikon selfie, sukujuhliin puin useampi vuosi sitten hankkimani pitsipaidan ja kaulaan laitoin Mariian solmiman helminauhan, kivet hankin Tokiosta. Juhliin kokeilin myös useita Japanista ostettuja meikkituotteia, niistäkin tulossa postaus myöhemmin. 

Onko sinulla arki jo alkanut?



4 kommenttia :

  1. Mielenkiinnolla odottelen kirjoitusta uusista meikeistä; värit näyttävät sinulla ainakin kauniin luonnollisilta. Tietynlainen arki on täälläkin koittanut, kotona ollaan taas vaihteeksi ja päivät menevät kaikenlaisia asioita hoidellessa. Mutta ihana oli herätä aamulla jo kuudelta valoisaan aamuun - jälleen - ihana pitkä päivä edessä!
    Hyvää työpäivää sinullekin!

    VastaaPoista
  2. Kolmas viikko arkea starttasi käyntiin täällä, tai oikeastaan arki alkaa täysillä vasta viikon päästä kun perheen miehet palaavat kotiin ja poika menee kouluun.Ihana hauvavauva kuvassa <3
    Näytät tosi kauniilta!

    VastaaPoista
  3. Ihana kuva susta Tuuli, oot yhtä söpö, kuin tuo koiranpentu <3

    VastaaPoista
  4. Ihana hauva ja kyllä sinäkin pitsipaidassa näytät nätiltä:) Ou, jes, olen palannut töihin jo viime viikolla! Olen jo valmis jäämään uudelle lomalle:)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.