Tokion trendialueet osa 1

Heinäkuussa vietimme kymmenen ikimuistoista päivää Tokiossa (ja viisi Osakassa). Nyt esittelen muutamia mielialueitani Tokiossa muutaman postauksen verran. Tässä osassa käydään Daikanyamassa, Nakamegurossa ja Yanankan, Nezun ja Sendagin muodostamassa Yanesenissa.

Tokio-oppaissa ja monissa matkablogeissakin monet kaupungin mielenkiintoisista alueista ohitetaan täysin. Useimmat matkailijat vierailevat Tokiossa tietyillä turistialueilla, kuten Shibuyassa, Harajukussa, Shinjukussa, Roppongissa, Akihabarassa ja Ginzassa, mutta kaupungissa on paljon  vähemmän tunnettuja alueita, joita on mukava tutkia. Toki kaupunki on niin iso, ettei kaikkea ehdi vaikkapa viikon matkalla näkemään, mutta toisaalta Tokion julkinen liikenne on toimiva ja monet kartalla pitkältä näyttävät välimatkatkin taittaa junalla tai metrolla nopeasti. Asuimme niin edellisellä kerralla kuin heinäkuun matkallakin Shinjukun Kabukichossa, josta oli erinomaiset yhteydet moneen suuntaan junalla ja metrolla.


tokio_trendialueet, tokio_daikanyama, tokio_kahvila
Ensimmäisellä Japanin-matkalla neljä vuotta sitten kävimme läpi tietysti tärkeimmät ja meitä eniten kiinnostavat nähtävyydet, mutta googlailemalla etsimme myös opaskirjoissa vähemmälle huomiolle jääneillä alueilla. Heinäkuun matkalla oli aikaa keskittyä (vielä) enemmän näihin turistien vähemmän tuntemiin alueisiin, joista monet ovat todellisia hipstereiden unelmia. Toisaalta hieman uinuvissakin kaupunginosissa on oma viehätyksensä.


Daikanyama


daikanyama, tokio_trendialueet

Yksi Tokion sofistikoituneimpia alueita on Daikanyama, joka sijaitsee Shibuyan ja Nakameguron välissä. Alueella on paljon tyylikkäitä ja trendikkäitä kahviloita ja putiikkeja, Daikanyaman rinteillä mutkittelevia katuja on mukava kulkea putiikkeihin tutustuen ja ihmisiä katsellen.


tokio_daikanyama_tenoma, daikanyama, tokio_trendialueet

tokio_daikanyama_tenoha, daikanyama, tokio_trendialueet

Tenoha & Style on ihastutava liike, jossa on myynnissä ilotulitteista astioihin ja kaikkea siltä väliltä. Ostin liikkeestä raikkaan, japanilaisen luomu-EDT:n.


tokio_daikanyama_tsite, daikanyama, tokio_trendialueet

tokio_daikanyama_tsite, daikanyama, tokio_trendialueet
Daikanyama T-SITE on mielenkiintoinen rakennuskompleksi. Tämä moderni, Tsutaya-ketjun lippulaiva; tyylikäs kirjakauppa/lifestyle-myymälä tarjoaa valtavan valikoiman kirjoja, musiikkia, elokuvia, pikkutavaraa kotiin jne. Rakennuksissa on myös ruokakauppa, lemmikkiliike, kahvila ja ravintoloita.
tokio_daikanyama_logstreet, daikanyama, tokio_trendialueet

tokio_daikanyama_logstreet, daikanyama, tokio_trendialueet

tokio_daikanyama_logstreet, daikanyama, tokio_trendialueet


Daikanyaman uusimpia maamerkkejä on entisen junaradan pätkälle rakennettu Log Road Daikanyama, joka avattiin vuonna 2015. 220 metrin pituinen viheralueella sijaitseva puurakennus kätkee sisäänsä kauppoja, ravintoloita ja kahviloita. Rakennuskompleksin toisessa päässä oleva Garden House Crafts-kahvila myy leivonnaisia ja länsimaisia pikkuannoksia.


tokio_kahvila, daikanyama

tokio_daikanyama_kahvila
Daikanyamassa on myös lukemattomia muita kahviloita kuten sivukadulla sijaitseva Pells cafe sekä Cafe Facon, joista saa myös ostettua kahvipapuja kotiinviemisiksi.


Nakameguro


tokio_nakameguro, tokio_trendialueet

tokio_nakameguro, tokio_trendialueet


tokio_nakameguro, tokio_trendialueet

tokio_daikanyama_tsite, daikanyama, tokio_trendialueettokio_trendialueet, daikanyama, nakameguro
Daikanyamasta mäkeä alas kulkemalla pääsee Nakameguroon. Meguro-joen/kanavan rannalla on paljon pikkuputiikkeja ja ravintoloita. Jollet käynyt Daikanyaman T-Sitessa, Nakameguron asemalta löytyy pienempi, mutta yhtä tyylikäs Tsutaya booksin liike.Yanesen = Yanaka, Nezu ja Sendagitokio_yanaka, tokio_yanaka_ginza


Vajaan neljän vuoden takaisella matkalla ilmainen oppaamme Ichiro kiidätti meitä yhden päivän aikana läpi usean alueen Yamanote-junalinjan tuntumassa. Mieleeni jäivät portaat, joita pitkin laskeuduttiin kauppakadulle jossa vuosikymmeniä vanhat perinteiset liikkeet ja uudet tredikkäät kaupat vuorottelivat. Päivästä kirjoittamastani blogitekstistä löysinkin merkinnän, kyseessä oli Yanaka Ginzan ostoskatu. Tutkailin aluetta vielä lisää Google street view-työkalulla, jonka olen havainnut olevan hyödyllinen matkojen suunnittelussa. Ostoskatua ympäröivä alue vaikutti kaiken kaikkiaan kiinnostavalta. Päädyimme alueelle lopulta kahdesti, kun ensimmäisen päivän katkaisi taifuuni, jota piti paeta hotellille aiemmin kuin olimme suunnitelleet.
tokio_yanaka, tokio_hautausmaa

tokio_yanaka, tokio_hautausmaa

tokio_yanaka, tokio_hautausmaa

tokio_yanaka, tokio_temppeli

Yanakan, Nezun and Sendagin aluetta kutsutaan myös yhteisnimellä Yanesen. Vanhat työläiskaupunginosat ovat säilyttäneet vanhanaikaista viehätystään, vaikka alueelle on tullut perinteisten puotien lomaan paljon trendikkäitä liikkeitä ja kahviloita. Rakennukset ovat matalia ja alueella on vielä runsaasti vanhoja puurakennuksia sekä viehättävä, laaja hautausmaa. Yanesenin alue nousikin ehdottomien suosikkieni joukkoon Tokiossa.


Tokio, Yanaka

Tokio, Yanaka

Tokio, Yanaka

Yanaka on tunnettu kissoistaan ja se näkyy myös liikkeiden logoissa ja tuotteissa.

Yanakan hautausmaalta kääntyessämme Yanaka Ginzan suuntaan näin pienen kyltin, joka ohjasi peremmällä pihalle olevaan pieneen nahkatavaraliikkeeseen. Liikettä pitänyt mies kertoi Japanissa valmistettujen Beau Dessin-merkkisten tyylikkäiden laukkujen olevan hänen suunnittelemiaan, ostin liikkeestä laukun ja muutakin.


Asakuran_taidemuseo, Yanak,a Tokio_hipsterialueet


Pian laukkuliikkeen jälkeen ohitimme Asakuran veistosmuseon, mutta olimme aamupäivän viettäneet toisessa museossa, joten siellä emme pysähtyneet.tokio, yanaka, tokio_trendialueet

tokio, yanaka, tokio_kahvikulttuuri

tokio, yanaka, tokio_trendialueet

tokio, yanaka, tokio_trendialueet
tokio_yanaka

tokio_yanaka, tokio_trendialueet

Yanaka Ginza on alueen pääostoskatu, Nipporin suunnasta tullessa katu päätyy t-risteykseen, vasemmalle käännyttäessä on yksi Yanakan tunnetuimmista kahvipaahtimoista Yanaka Coffee, johon voi pysähtyä kupilliselle ja sieltä voi ostaa myös kahvia kotiin. Pavut paahdetaan tilauksesta, paahtaminen vie noin 15 min. Katua eteenpäin jatkettaessa se muutuu "snake streetiksi" katu mutkittelee rauhallisen asuinalueen halki, matkalla on lisää kahviloita ja pikku kauppoja.
tokio_nezu, yanesen

tokio_nezu, yanesen

tokio_nezu, yanesen


tokio_nezu, yanesen


tokio_nezu, japani, tokio, tokio_korppi
Yanakan ja Uenon puiston välissä on Nezun alue, jossa on lisää temppeleitä, pieni liikkeitä ja rauhallisia katuja.marutaro, nezu_tokio, gallery_marusan

Eläinten ystävänä olen seurannut Instagramissa tokiolaisen shiba inu-koiran Marutaron tiliä. Sattumoisin huomasin, että Japanissa todella suositulla Marutarolla on oma liike Gallery Marusan, Nezun aseman tuntumassa, jossa tietysti piti käydä.Pistä vinkit talteen, jos olet matkaamassa Tokioon.

 Lue kaikki Japani-postaukseni - myös edelliseltä matkalta.

10 kommenttia :

 1. Olispa kiva vierailla tuolla Japanissa, vaikka hiukan pelottaa nuo ihmismassat, mulle tulee jo joulukuun ostosreissulla Hesassa pikku paniikki.
  Voi että, kaiholla katselen noita pikku putiikkeja, niin persoonallisia ja yksilöllisiä, meillä suomessa taitaa vaan olla liian vähän populaa, että menestyisivät. Oon niin kyllästynyt tavarataloihin, kaikki tarjoavat sitä samaa.
  Mielenkiintoista luettavaa ja katsottavaa. Innolla odotan lisää.
  Mukavaa viikonloppua Tuuli <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä kyllä hämmäatelimme kuinka paljon ihmisiä oli liikkeellä. Pitkinä ja vaaleina meillä ei onneksi ollut vaikeutta erottaa toisiamme ihmiajoukon keskeltä jos välillä jouduimme vähän eroon toiaistamme.

   Poista
 2. Jännän erilaisia alueita ja todella mielenkiintoisia pikkuputiikkeja.
  Tuosta entisen junaradan pätkälle rakennetusta Log Road Daikanyama on ollut juttua muutamassa arkkitehtijulkaisussa.
  Pidän myös tuosta vihreydestä mitä alueilta löytyy.
  Jännää varmasti myös se, että välillä on noita temppelialueita.
  Tokio ja Japani kyllä kiinnostaa mutta pitkät lennot eivät välttämättä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tokiossa oli valtavasti todella tyylikkäitä putiikkeja kaikisa hintaluokissa.

   Sain varattua economy comfort-luokan eturivin paikat mennen tullen kun ostimme liput niin ajoissa, jalkatilaa oli mukavasti eikä kukaan pääasyt kaataman penkkiä syliin. 10 menikin yllättävän jouhevasti lukien, leffoja katsoen ja välillä nukkuenkin.

   Poista
 3. Vautsi mikä menovinkkipostaus, tuntui kuin itse olisi ollut paikan päällä. Pitääpä 'tuoksutella' kun nähdään, minäkin tuon reissuista paikallisia tuoksuja tai sellaisia joita ei Suomesta saa. Naureskelin eilen kun ajoimme pohjoisesta saman päivän aikana (autossa n. 10 h), että samassa ajassa oltaisiin päästy Aasiaan asti : ) Ihanaa viikonloppua, täällä palaudutaan nyt arkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä olivat niin ihania kaupunginosia, olen fiilistellyt ja hitaasti editoinut kuvia joka päivä. Voisin heti lähteä takaisin

   Poista
 4. Voi ihanaa! Haluan näistä mainitsemistasi paikoista jokaiseen! Japanin matkaa odotellessa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tokiota voin lämpimästi suositella. Vaikka kaupunkikuva ei ole yleensä ottaen kovin kaunis (hämmästyttävän paljon todella rumia tai outoja rakennuksia), joka alueelta löytyy kaunistakin arkitehtuuria sekä viehättäviä yksityiskohtia ja sitten on tällaisia kokonaisuutenakin viehättäviä alueita.

   Poista
 5. Wau! Kylläpä näytti matkanne aika huikealta! varmasti näiden paikkojen sisäistämisessä ja purkamiseesa menee oma aikansa:) Tyylikäs nainen upean vaalean laukun kanssa tuolla alussa kiinitti huomioni! Aika magee laukku:D

  VastaaPoista
 6. Oi, mitä kuvia ja tunnelmia! En ole itse koskaan käynyt Japanissa ja vain kirjojen ja elokuvien kautta tunnen maata. Mutta nyt pääsin kuviesi kautta ihastuttaviin paikkoihin ja alueisiin. Eksoottisia hienoja kuvia.
  Kiitos, että pääsin mukaan :)
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.