Mitä viimeksi?

Vauhtileidi Vaasasta, Tuulanneli oli vastannut blogissaan Mitä viimeksi-haasteeseen. Harvemmin nappailen näitä kysymys/vastauspostauksia omaan blogiin, vaikka niitä onkin hauska lukea.Nyt päätin kuitenkin vastata näihin hauskoihin viimeksi-kysymyksiin.





Viimeisin ruoka; Viimeisin ruoka oli tämänaamuinen jugurtti, johon lisäsin pensasmustikoita jaa aamulla tekemääni kvinoa-hampunsiemengranolaa. Granola on todella herkullista ja rapsakkaa, resepti tulossa blogiin.

Viimeisin viesti; Viimeisimmäsä viestissä oli pupuja ja sydämiä... kenelleköhän tuli lähetettyä... (lue alta Viimeisin itku)
 
Viimeisin itku; Pakko myöntää, parit kyyneleet on tullut tirautettua ikävästä. Siippa on pitkään pois (lue alta Viimeisin suunnitelma).



Viimeisin nauru; Naurettua tulee joka päivä, mieluiten monen monta kertaa jutellessani Siipan, kollegoiden, ystävien kanssa. Jotkut lehtijutut naurattavat -ja kyllä, netissä vastaan tulevat kissavideot saavat usein purskahtamaan nauruun.

Viimeisin hermostuminen; Olen iän karttuessa oppinut pitämään hermoni kurissa paremmin kuin nuorempana. Tolkuton liikennekäyttäytyminen saa kuitenkin näkemään punaista; etenkin jalkakäytävällä pyöräily (ja samalla kellon soittaminen jalankulkijoille!) sekä holtittomat autoilijat jotka eivät pysähdy suojatien eteen ja pahimmillaan jopa ohittavat edes hiljentämättä viereiselle kaistalle pysähtyneen autoilijan sujauttaessaan suojatien yli -ja usein miltei suojatietä ylittävän jalankulkijan yli. Olen itse autoilija, pyöräilijä ja jalankulkija, enkä voi ymmärtää näitä liikenteen itsekkäitä hölmöilijöitä.






Viimeisin ostos; Jos ruokaostoksia ei lasketa mukaan, viimeisin ostos on alekupongilla hankittu vaaleanharmaa kashmirneuletakki Stockalta. Rakastan kashmirin pehmeyttä, keveyttä ja lämpöä. Kashmirneuleeni ja -asusteeni ovat klasississa sävyissä ja malleissa; harmaata, luonnonvalkoista, hiekkaa ja mustaa. Olen ehkä vähän tylsä pukeutuja, mutta tunnen oloni kotoisimmaksi neutraaleissa sävyissä ja tietysti iänikuisessa mustassa! Kashmirvillat otan käyttöön syksy toisensa jälkeen, hinta per käyttökerta on pysynyt alhaisena kun samoja vaatteita/asusteita on tullut käytettyä vuosikausia kymmeniä, jopa satoja kertoja. Hintavampi vaate on loppujen lopuksi ollut ekologisempikin vaihtoehto ihan pitkän käyttöikänsä perusteella.

Yllättäen olen joiltain edullisemmiltakin merkeiltä löytänyt hyviä kashmirtuotteita, jotka ovat pysyneet varsin vähällä nyppyyntymisellä ahkerassakin käytössä, jotkut kalliimpien merkkien kashmirit ovat jopa vielä kaupan rekissä olleet nuhjuisempia kuin pari vuotta paljon käyttämäni edulliset vaihtoehdot. Toki aika monella halpismerkillä kashmir on lyhytkuituisempaa, joka käytössä tarkoittaa niiden pilliintyvän eli nyppyyntyvän helpommin kuin laadukkaat -ja usein hintavammat- pitkäkuituiset kashmirvillat. Onnekkaasti olen kuitenkin löytänyt edullisemmista tuotteitakin laadukkaita yksilöitä. Tuuletan kashmirvaatteeni joka käytön jälkeen ja pikku nypyt poistan varovasti kashmirkammalla. Tästä aiheestahan  tulikin tällainen tekstiilialan ammattilaisen luento!


akvarelli, rukousnauha


sisusus, kerroksellinen_sisustus



Viimeisin muutos sisustuksessa; Meillä ei sisustus usein vaihdu. Olen aikoinaan opiskellut useamman vuoden ammattikorkeakoulun kursseilla sisustussuunnittelua, mutta  kerroksellinen sisustuksemme on pysynyt vuosia miltei samana. Olohuoneen matto vaihtui viime talvena, käsin solmittu matto onkin sellainen ikuisuushankinta, joka toivottavasti kestää elämän loppuun asti. Uusi sohva on seuraavaksi isompana ostoksena listalla. Pikkumuutoksena lisänä sisustukseen ostimme Japanista ostimme kodin seinälle rukousnauhan, kyltin kalatorilta ja pari akvarellia jotka kehystettiin Suomessa.


Viimeisin lukemani blogiteksti; Reetan postaus harmaasta huvittikin hieman kun juuri itsekin olin kirjoittanut tähän  postaukseen neutraaleista väreistä ja ottanut itsestäni  kuvia harmaassa asussa.

Viimeisin suunnitelma; Matka Malagaan. Sitä on suunniteltu jo siitä saakka kun Siipan syksyn projekti Espanjan Aurinkorannikolla varmistui kesällä. Hän on ollut jo kohta neljä viikkoa Espanjassa, mutta työvuorojen sijoittuminen eivät olleet ihan varmoja. Malttamattomana olen tuijotellut lippujen vaihtuvia hintoja mahdollisten matkapäivien lähestyessä. Viime viikolla varmistui pitkä viikonloppuvapaa ja minä suuntaan Malagaan keskiviikkoillasta sunnuntaihin kuun vaihteessa eli aika pian. Jihuu!


Suloista sunnuntaita, mikä sinua hermostuttaa, itkettää tai naurattaa?

4 kommenttia :

  1. Hyviä ostoksia olet tehnyt Japanista! Rukousnauha on kaunis ja muistuttaa sitten aina tuosta teidän matkasta. Itse en nykyään juuri matkoilla ehdi mitään shoppailla mutta jotain kivaa aina saatava kotiinviemisiksi.

    Ehkä nappaan tämän haasteen vielä itselleni. Juuri hetki sitten nauroin sitä kun Minnie näkee unta ja juoksee sekä vaimeasti haukkuu unissaan. Sen tassut heiluvat ja kuonosta tulee vaimea haukku. Varmastí vauhdikas uni :D

    VastaaPoista
  2. Eilen pari kyyneltä vierähti A Star is Born leffassa ja onneksi oli rakas siinä kainalossa. Kyllä teillä on nyt pitkä väli, että näette miehesi kanssa toisianne, ikävä mahtaa olla mahdoton. Ihana neuleostos Lumo <3

    Mukavaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
  3. Voi että mikä ihana reissu ja jälleen näkeminen teitä odottaa <3 Näen silmissäni jo kaikki herkulliset tapakset - laitapa kuvia paljon instaan! Toivottavasti nähdään loppuviikon karkeloissa?

    VastaaPoista
  4. Kiva haaste <3, kiva kun minäkin olin päässyt mukaan.

    Ja hei, neutraali ei ole lainkaan tylsää, ainoastaan tyylikästä. Kashmir on minunkin suosikkimateriaali, niin taivaallisen kevyttä ja pehmeää, ylellistä ihanuutta.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.