Tulin eräänä kesäiltana yhdeksän aikaan töistä, olin 12 h päivän jälkeen niin väsynyt ja ajatuksissani, että ajoin metrolla oman aseman ohi. Onneksi oli kaunis ilta eikä seuraavaltakaan asemalta valtavan pitkä matka. Kotona ei kuitenkaan ollut paljoa voimia kokkailla.
Kaipaan jo nyt näitä valoisia iltoja kun ruokakuvaus yhdeksänkin aikaan illalla luonnonvalossa onnistui helposti. Jos siirrytään kesä- ja talviajasta yhteen pysyvään aikaan minun valintani olisi ehdottomasti kesäaika. Päivänvalo illalla antaa elämään enemmänkin kuin vain kuvausvaloa.
Paahdettu feta ja miniluumutomaatit
200 g fetaa
½ rl oliiviöljyä
10 miniluumutomaattia
1 valkosipulin kynsi
½ sitruuna tai viipale säilöttyä sitruunaa
timjamia
mustapippuria
Laita fetapala ja tomaatit uunikestävään vuokaan. Hienonna valkosipulinkynsi ja ripottele vuokaan. Purista sitruunasta mehua, lorauta tomaattien ja fetan päälle oliiviöljyä. Laita fetan päälle muutama oksa timjamia ja rouhaise mustapippuria.
Paahda 200 C uunissa 15 minuuttia.
Sitruunaista, fetan suolaista oliiviöljyä olisi ollut ihana kaapaista hyvällä paahdetulla leipäpalalla. Sitä en kuitenkaan muistanut ostaa, vaikka kävinkin kaupassa.
Mikä on sinun pikaruokasi, kun et jaksa valmistaa mitään aikaa vievää?
Tämä on ihana "välipala". Minulla on ohje jääkaapin ovessa ja aina välillä tulee siis tehtyä. Hassua, olen aina sijoittanut sinut Käpylään, mutta jos ajoit metrolla ohi, niin sehän ei ole mahdollista :) Terv ingrid
VastaaPoistaKäpylästä harkitsin asunnon ostoa parikymmentä vuotta sitten, mutta päädyinkin tänne Lauttasaareen. Seuraava asuntokin löytyi Lauttasaaresta ihan muutaman sadan metrin pääatä saman kadun varrelta.
PoistaNam niin hyvää, eikä turvota massua. Eilen juuri paahdoin kirsikkatomsut, tulee niin ihana makea maku. Kivaa sunnuntaita Tuuli <3
VastaaPoistaPaahtaminen onkin hyvä idea etenkin talvella kun tomaatit eivät ole parhaimmillaam
PoistaMunakas on sellainen, mitä tulee tehtyä, jos on kiire ja on nälkä. Siihen lisukkeina mitä löytyy vihanneksia ja juustoa päälle. Tomaatit, kesäkurpitsa ja basilika ovat omasta puutarhasta mitä käytän, mutta nyt onkin viimeiset vihannekset poimittuna.
VastaaPoistaMunakas onkin herkullista ja nopeaa tehdä. Nyt tiedänkin, mitä syön tänään!
Poista