Pariisin hetkiä

Pieni paluu vielä syyskuiseen Pariisiin. Perjantain kävelyretkellä kiersin Bastillen alueelta Saint Martinin kanavalle ja sieltä Maraisiin, lauantaina kuljin Rue Mouffetardin ruokamarkkinakatua.

Täytyy kuitenkin myöntää vaikka Pariisi on viehättävä, minulle yksin matkailu ei ole ihan yhtä antoisaa kuin yhdessä matkustaminen. Kokemuksen jakaminen on minulle tärkeä osa matkaa. Siippa oli kuitenkin juuri lähtenyt Espanjaan pitkälle työmatkalle, joten hän ei päässyt kanssani Pariisiin viikonlopuksi kuten joinain vuosina.




pariisi, ravintola, matkailu, matkablogi

pariisi, ravintola, matkailu, matkablogi

pariisi, ravintola, matkailu, matkablogi

pariisi, ravintola, matkailu, matkablogi
Kivat ravintolatkaan eivät oikein houkuttaneet koska -no, yksin syöminen ei ole yhtä mukavaa kuin aterian nauttiminen seurassa. Söin ravintoloissa, mutta parhaasta ateriastakaan, perunalaatiksota, jossa olikin juuston ja perunamuusin alla riivittyä ankaa jauhelihan sijaan ei tullut napattua kuin Instastories-kuva.

Silti, vaikka yksin matkustaminen ei ole yhtä antoisaa, olisi vähän hölmöä, jollen olisi myös tutustunut Pariisiin lainkaan omalla ajalla kun kerran olen sinne lukemattomat kerrat matkannut messuille.

pariisi, katutaide, matkailu, matkablogi


 Pariisissa on paljon katutaidetta. Vaiken olekaan tagien ja graffittien fani, nämä sekatekniikalla tehdyt ja ilmeisesti seinästä irtoavatkin teokset kiinnittävät katseeni, tällaisia on runsaasti mm. Maraisin alueella.

pariisi, matkailu, matkablogi



pariisi, matkailu, matkablogi

pariisi, matkailu, matkablogi


pariisi, verhoomo, matkailu, matkablogi
Kujat ja sisäsäpihat vetävät puoleensa, niissä saattaa olla vaikkapa luovien alojen toimistoja tai floristin, maalarin ja verhoojan työhuoneita.

pariisi, matkailu, matkablogi

pariisi, matkailu, matkablogi



pariisi, ruokamarkkinat_pariisi, matkailu, matkablogi

pariisi, konditoriat_pariisi, matkailu, matkablogi

pariisi, ruokamarkkinat_pariisi, matkailu, matkablogi

Ruokamarkkinoilta tuon aina tuliaisia. Matkalaukussa on aina minigrip-pusseja ja kylmäkassi ruokatuliaisia varten. Niihin pakkasin ankanrintaa Provencal, juustoja ja makkaraa. Leivänkin ostin periranskalaisesta boulangeriesta.


pariisi, kissa, matkailu, matkablogi

pariisi, kissa, matkailu, matkablogi

pariisi, koira, matkailu, matkablogi
Eläinten ystävänä joka matkalla tulee napattua myös muutamia eläinkuvia.


pariisi, katukyltti, matkailu, matkablogi

pariisi, kukkakauppa, matkailu, matkablogi

pariisi, pariisitar, matkailu, matkablogi, kukat




Matkoilla(kin) ihastelen aina kukkakauppoja, instassa on ollut useampikin kuva Pariisin kukkakaupoista.

Sellainen Pariisin reissu tällä kertaa. Onko sinulla jotain matkoja tiedossa?

14 kommenttia :

  1. Oi, mitä Pariisi kuvia - pitäisikö mennä sinne taas vaihteeksi!
    Katsoin, että olet onnistunut kuvaamaan myös kissoja onneksi koiria unohtamatta.
    Pariisin on kyllä niin kuvauksellinen kaupunki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissoja näkee yleensä ainakin Rue Mouffetardilla ja Maraisissa, taisivat olla jonkun lemmikkejä sillä pyörivät aivan muutaman ravintolan tuntumassa

      Poista
  2. Toinen toistaan ihanimpia kuvia ja nuo eläinkuvat. Ooh unelmieni Pariisi, jonain päivänä. <3

    VastaaPoista
  3. Aivan ihania kuvia. Kaunis Pariisi, rakkauden ja hyvän ruoan kaupunki <3

    VastaaPoista
  4. Oih... Niin ihania kuvia.
    Me vietimme eilen siskoni luona Pariisi-iltaa.😊
    Meidän matkastamme on jo viisi vuotta aikaa, mutta sitä on mukava muistella yhdessä silloin tällöin. Siskollani on aina ihania ideiota erilaisiin teema-iltoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teema-illat ovat hauskoja. Meillä on ollut useamman kerran polynesialaiset tiki-juhlat ja joulukuun alussa olisi tarkoitus pitää ystäville Espanja-ilta, kunhan mies on kotiutunut Espanjan pitkältä työreissulta.

      Poista
  5. Kiitos kiitos näistä kuvista! Miten tulikaan kaipuu Pariisiin nyt monen vuoden jälkeen. En muista milloin olisin ollut siellä ihan turistina, vapaana kulkemaan aamusta iltaan ympäri ämpäri. Olen luvannut pikku-O:lle, että mummi vie hänet Pariisiin, kun on sen verran kasvanut, että nähtävyydet kiinnostaa ja siihen menee vielä muutama vuosi.

    Oletpa varsinainen tehopakkaus, minigripit ja kylmälaukku mukana. Aivan mahtavaa ennakointia! Ja mitä ilmeisimmin ne ovat aina myös täynnä palatessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minigripit ja kylmäkassi jäävät aina laukkuun matkojen välillä, samoin kuin pari pesulan pukupussia, joita pakkailen helpoiten rypistyvien vaatteiden väliin. Näin muistan ne mukaan seuraavallakin kerralla. Ja kyllä - miltei aina minigrippeihin ja kylmäkassiin on myös kotimatkalla pakattuna jotain...

      Poista
  6. Kiitos valokuva matkasta Pariisin, olisihan tuolla voinut viihtyä pidempäänkin. Mutta joo, olet oikeassa, kaksin aina kaunihimpi matkustaa, kiva vaihtaa mielipiteitä matkalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta. Mies on nyt viikkotolkulla Espanjassa töissä. Juttelimme tänään kun hän oli Sevillassa vapaapäivää viettämässä ja hänkin totesi "Olisi täällä hauskempaa kulkea jos oltaisiin yhdessä". Juttelemme matkoilla(kin) koko ajan näkemästämme ja kokemastamme.

      Poista
  7. Ihana valo ja tunnelma kuvissa! Nyt kun katsoo sateista perjantaimaisemaa, niin hiukka masentaa. Onneksi luvattua kuitenkin aurinkoa huomiselle, kylpyläloma Naantalissa odottaa! Kaunista viikonloppua <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.