Viisi viikon varrelta

Taas on viikko vierähtänyt ja lokakuun puolivälissä nautitaan todellisesta intiaanikesästä!

Lammas, löytökoira

Lammas, suomenlammasTulin eilen maalle viikonlopuksi. Kävin vaihdattamassa varmuuden vuoksi jo kitkarenkaatkin autoon. Renkaat ovat anoppilassa säilytyksessä ja halusin valmistautua jo "keltakuvun" jälkeiseen aikaan kun en maalle välttämättä tule moneen viikkoon.

Lato, ruska

Sieniretki, tatti, lokakuu

Metsään ajattelin mennä vain samoilemaan eilen ja poimia mahdolliset matkan varrelle osuvat suppikset talteen. Jo ensi metreillä tajusin mukaan ottamani pikku korin olevan aivan liian pieni. Metsässä oli valtavasti suppiksia paitsi vakipaikoista myös niiden väliltä, lisäksi löysin isoja kanttarelleja, mustia torvisieniä, pari valtavaa tattia ja lampaankääpiä. Ja tukipa koettua sekin, että lokakuun puolivälissä olin sienimetsässä pitkähihaisessa t-paidassa ja ilman takkia. Eikä ollut todellakaan yhtään kylmä.
Viikon paras asia on, että viimein pääsin varaamaan lentoliput Malagaan. Siippa on siis Aurinkorannikolla töissä tämän syksyn. Hänen aikataulunsa ovat hieman vaihdelleet, viimein tällä viikolla lyötiin lukkoon työvuorot niin, että sain varattua matkan. Reilun kahden viikon päästä lähden Malagaan pitkäksi viikonlopuksi. Koska aikaa ei ole kuin joitain päiviä, pysyttelemme varmaan koko ajan Malagassa, kierrämme vähän kaupungin nähtävyyksiä ja syömme hyvin. Ravintolavinkkejä ja muitakin vinkkejä Malagaan otan mielelläni vastaan.

 Monet aiemmin alustavasti katsomani hotellit olivat täynnä näin lähellä matkapäiviä, kun matkan ajaksi sattuu myös Pyhäinpäivä 1.11., jolloin moni espanjalainen ja keski-eurooppalainen viettää pitkää viikonloppua. Satuin kuitenkin bongaamaan kehutun neljän tähden hotellin vanhankaupungin reunalta rannan läheltä ja vielä oikein hyvään hintaan.

Olemme yleensä niin paljon yhdessä, että on ollut outoa olla ilman häntä. Emme ole yli kuudentoista vuoden aikana koskaan olleet näin pitkään erillään. Nyt on kuitenkin mitä odottaa ja matkani jälkeen hän tuleekin jo parin viikon päästä kotiin.Kesäisin ihoni voi hyvin ja syksyn kosteat ilmatkin ovat olleet lempeitä iholle. Mutta kun talvi lempeän syksyn jälkeen väistämättä saapuu, iho joutuu koville. Ihoni kuivuu pakkasilla, sääretkin saattavat kuivahtaa aivan suomuille. Tänä vuonna halusin varautua jo etukäteen ja otin käyttöön testiin saamani suomalaisen Atopik-sarjan tuotteita*. Atopik on suomalaista apteekkien kautta myytävää sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, joka on kehitetty kaikista herkimmällekin iholle.

Olen nyt suihkutellut etenkin säärille Atopikin kosteuttavaa ja ravitsevaa vartaloöljyä*, joka sisältää skvalaania ja kauraöljyä. Samaisia ainesosia on myös Atokpikin suojavassa balmissa*, jota voi kättää kuivile ja ärsyyntyneille ihoalueille ja huulille. Piti oikein googlata mitä on skvalaani. Se on tulehduksia ehkäisevä ainesosa, joka pehmentää ja kosteuttaa. Luonnonkosmetiikan skvalaani saadaan oliiveista tai sokeriruosta.

Atopik Hoitobalmi on muuten maailman ensimmäinen kosmetiikkatuote, joka on pakattu Sulapacin biohajoavaan ja muovittomaan rasiaan. Suomalainen pakkausinnovaatio valmistetaan puusta ja luonnonperäisistä sidosaineista. Tästä plussaa, muvipakkauksen määrä joskus ahdistaa, niitä tuntuu kertyvän vaikka haluaisi tehdä hyviä valintoja hakkimalla mahdollisimman vähän muoviin pakattuja tuotteita.

*PR-näytehotelli_helsinki, sokos_hotellit

Tällä viikolla juhlistettiin uudistuneen Original Sokos Hotel Presidentin avajaisia*. Hotellia on uudistettu pitkään suunnittelija Paola Suhosen elämyskonseptin pohjalta ja olen ehtinyt jo yöpyäkin hotellin Juhannus-huoneessa tämän jättihyttysen vieressä. Teemoina löytyvät myös Talvimyrsky-, Sisu-, Satumetsä ja Hiljaisuus-huoneet.

*PR-tilaisuus
Olettehan jo hankkineet tämän vuoden Roosan nauhan? Niitä myydään mm. kauppojen kassoilla 3€ hintaan rintasyöpätutkimuksen hyväksi. Olen menettänyt kaksi ystävää rintasyövälle, joten tämä keräys on minulle hyvin läheinen. Käytän usein myös kälyni Mariian minulle ystäväni muistoksi tekemää ruusukvartsiriipusta. Tässä teemakuussa se on erityisen ajankohtainen. Koska riipus ei ole virallinen Roosa nauha-tuote, lahjoitin samalla myös Roosa Nauha -keräykseen.

Säät ovat olleet aika vaihtelevia viime viikkoina pakkasöistä näihin miltei kesäisen lämpimiin päiviin ja auringonpaisteesta sateeseen. Kuluneella viikolla ruska on ollut kauneimmillaan. Viiķko sitten ihasta sunnuntai-iltapäivästä oli kiva nauttia lähirantoja kiertäen. Ensimmäiset revontuletkin ovat näkyneet Helsingissä asti, minä tosin nukuin enkä tiennyt niistä mitään.

Oletteko päässet nauttimaan ruskasta ja upeista syyssäistä? 

3 kommenttia :

 1. Upeat syksyiset kuvat ja nyt on kyllä syksy ollut kauneimmillaan. Upea tuo Mariian tekemä Roosanauha tyylikäs. <3

  Ihanaa sunnuntaita Tuuli <3

  VastaaPoista
 2. Hyvä juttu, että sait varattua nyt lennot Malagaan. En tunne paikkaa joten vinkkejä en osaa antaa. Voi tuota Tarmon ja Söpön ystävyttä ❤ Niin hellyyttävä kuva!

  VastaaPoista
 3. Säistä on nyt nautittu sekä töissä, että vapaalla. Ihanaa kun on lämmin ja luonto on kauneimmillaan ruskan väreissä. Ihanaa, nyt sitten pääset sun kullan luo. Mies ja poika ihastuivat Malagaan kesän lopulla ja sinne pitäisi kuulemma meidän kaikkien mennä yhdessä.
  Kaunista sunnuntaita sinulle <3

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.