Viikonloppu on kohtsillään alkamassa, juhuu! Mitä ruoaksi viikonloppuna? Kokeile herkullista ja värikästä bataatti-kvinoasalaattia. Salaatin voi tehdä lisäkkeeksi tai syödä sen sellaisenaan. Bataatti-kvinoasalaatti on gluteeniton, laktoositon ja vegaaninen.
Kvinoaa en ole käyttänyt paljoakaan, mutta pari viikkoa sitten tajusin siihen syynkin. Olen hankkinut väärää brändiä josta ainakaan minä en saa irtonaista. Kotoa löytyi kahtakin kvinoaa, joita keittelein samalla viikolla, samalla ohjeella. Toisesta tuli puuromainen möykky, toisesta irtonaista. Kun kuitenkin haluatte tietää mikä oli se irtonaisen lopputuloksen takaava, se on Risella -ja sen olin ostanut itse- vinkkejä voi antaa muistakin irtonaiseksi kypsyvistä kvinoa-merkeistä. Ajattelin kyllä käyttää sen puuroutuvankin kvinoan jossain välissä leivän tekoon. Raportoin sitten myöhemmin onko kokeilu onnistunut vai ei.
Taannoisella Hampton Bayn illallisella (jonne siis kutsu tuli blogin kautta) maistoin ihanaa kvinoasalaattia, jossa oli granaattiomenaa, manteleita ja omenakuutioita. Jotain samantapaista halusin tehdä kotonakin. Omenaa ei salaattiin tullut, mutta laitoin oliiveja. Tuli niin hyvää, että olen tehnyt jo parikin kertaa.
Värikäs bataatti-kvinoasalaatti (kahdelle)
1½ dl kvinoaa
1 pieni bataatti
½ rl oliiviöljyä
½ dl manteleita
½ granaattiomenan siemenet
½ ruukkua lehtisalaattia
20 kivetöntä kalamata-oliivia
kastike kvinoalle
1 appelsiini mehu ja hienoksi raastettu kuori
1 rl punaviinietikkaa
1 rl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
Silppua lehtisalaatti, leikkaa oliivit kolmeen osaan.
Tee kastike; sekoita appelsiinin mehu ja raastettu kuori, punaviinietikka ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike kypsennetyn kvinoan joukkoon.
Sekoita kvinoa, silputtu lehtipersilja, granaattiomenan siemenet, oliivit ja mantelit.
Voit lisätä bataatikuutiot salaattiin lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.
Halutessasi voit tarjota lisäkkeenä jugurttia, johon on sekoitettu harissaa.
Ihanan värikkäitä ruokia olet valmistanut, varmasti maistuvat myös hyvältä, kotoa löytyy 2 pakettia kvinoaa, pitäiskin tehdä salaattia, kiitos vinkistä :).
VastaaPoistaAnnoksen ulkonäkökin on minulle tärkeä, granaattiomenat ja yrtit antavat kivasti väriä.
PoistaKaunis annos ja sopii väreiltään vuodenaikaankin täydellisesti.
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua sinulle <3
Kiitos, viikonloppu maalla olikin ihana -ja niin lämmin!
PoistaKiitos ohjeesta, kvinoa salaatti kuuluu tämän viikonlopun ohjelmaan, ja toivottavasti salaattia riittää vielä maanantaina evääksikin. Kvinoan keitossa on tärkeää olla sekoittamatta suurimoita keiton aikana, muutoin saa tulokseksi puuroa. "Toimimatonta" ryyniä ei ole tullut vielä vastaan, nyt kaapissa näkyy olevan Go Greenia.
VastaaPoistaKiitos vinkistä, Nina. Nyt ostamassani kvinoapaketissa kehotettiin sekoittama koko keittämisen ajan, mutta hämmensin vain varovasti silloin tällöin. Tuli hyvää ja irtonaista.
PoistaTodella herkullista oli se Hampton Bayn kvinoasalaatti, täytyypä tehdä ohjeellasi! Luomukvinoaa en ole enää ostanut, sillä sekin on aika puuromaista. Kvinoan keittämisen -varsinkin ajan suhteen saa myös olla aika tarkka, että pysyy irtonaisena. Kauniita viikonlopun päiviä!
VastaaPoistaSe oli niin hyvää ja jäi heti kummittelemaan mieleeni. Tein taas yhden version anoppilassa eilen, tällä kertaa halloumin kanssa.
PoistaNäyttää hyvälle ja terveelliselle.Värit ovat houkuttelevat!
VastaaPoistaVärikäs ruoka tekee hyvää mielelle ja keholle!
PoistaKvino ei ole minulle kovin tuttua mutta maistanut sitä toki olen.
VastaaPoistaIhanan näköinen annos - hyvät syysvärit!
Tästä lähin taitaa kaapissa aina olla kvinoaa, olen keittänyt sitä muutaman päivän tarpeiksi ja sekoitellut erilaisiin salaatteihin. Kvinoa itsessään on aina mautonta, mutta tämä appelsiinikastike antaa siihen raikkaan maun.
Poista